עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבד AMD 3000 64bit

Featured Replies

פורסם

אני רואה המון הצעות למפרטים ( ביחוד למשחקים ) בתקציב שבין 4000-6000 ש"ח המלצה למעבד AMD3000 64bit .

רציתי לשאול כמה זמן יהיה ניתן לנצל מעבד זה ? האם הוא לא יהווה בעתיד ,אפילו הקרוב צוואר בקבוק לכל המערכת ?

האם לא כדאי כבר עכשיו להשקיע במעבד חזק יותר ?

פורסם

כרגע ה A64 3000 הוא אחד המעבדים הכי משתלמים בשוק מבחינת יחס הביצועים למחיר.

בקשר לשאלתך "כמה זמן יהיה ניתן לנצל מעבד זה ?" - השאלה לא ממש מדוייקת. צריך לשאול קודם כל מה רוצים מהמחשב. לעבודה משרדית/ביתית רגילה המעבד הזה לדעתי יספיק לשנתיים-שלוש לפחות.

אבל - אם מדובר במחשב לגיימרים, כלומר שמיועד להריץ את כל המשחקים הכי חדשים עם כל הפילטרים מופעלים, המעבד הזה טוב לרגע זה, בדיוק כמו שרוב כרטיסי המסך שיש היום בשוק מספיקים לכל המשחקים (למרות שברזולוציות מסויימות המעבד אכן מגביל את המשחק - תחפש באינטרנט כל מיני Benchmarks/גרפים שמראים בדיוק את השפעת המעבד על המשחק). מה יהיה מחר? אף אחד לא יודע - יכול להיות שמשחק שייצא בעוד שנה או שנתיים יידרוש כרטיס מסך הרבה יותר מתקדם ממה שיש היום בשוק כדי להפעיל אותו עם כל הפילטרים, וכמובן גם כח עיבוד גדול יותר. מי שרוצה לשחק במשחקים הכי חדשים בשוק (ברזולוציה הכי גבוהה ועם כל הפילטרים מופעלים) צריך כל הזמן לשדרג את המעבד שלו ובעיקר את כרטיס המסך.

מצד שני - תסתכל על המפרטים שיש לאנשים פה - לחלקם יש מחשבים בני שנתיים ומעלה והם מרוצים מהם. את המשחקים הכי חדשים בשוק סביר להניח שאפשר להריץ עליהם, אבל בד"כ ברזולוציות יותר נמוכות ועם פחות (אם בכלל) פילטרים מופעלים.

יש עוד דבר שצריך לחשוב עליו בקשר של משחקים בעיקר - מעבדים כפולי ליבה - האם עדיף לקנות מעבד חזק מ (כמו מסדרת ה FX) או שעדיף כפול ליבה איטי יותר כמו ה 3800, שהוא למעשה כמו שני מעבדי 3200? נכון לרגע זה המעבדים החד ליבתיים מהירים יותר (ובד"כ זולים יותר, תלוי בדגמים), אך ברור לכולם שבעתיד המשחקים יוכלו לנצל את שתי הליבות, מה שמעלה את האפשרות שאולי בעתיד משחק שיופעל על מעבד כפול ליבה "איטי" ירוץ מהר יותר מאשר על מעבד חד ליבתי "מהיר".

בקיצור - אי אפשר לדעת בדיוק. כרגע מעבד ה A64 3000 מספיק לכל הצרכים של רוב המשתמשים (כולל למשחקים), וגם נותן את יחס הביצועים למחיר הכי טוב, ולכן ממליצים עליו.

פורסם

כפי שציין קודמי ה A64 3000+ נותן יחס ביצועים למחיר מעולה (בסביבות 800 ש"ח)

ומספיק לרוב השימושים (לא למחשבי אקסטרים)

אם אתה מתכוון למחשב משחקים טוב המעבד בהחלט יעמוד במשימה בכבוד.

אם אתה מעונין בעתיד, תוכל לבחור כיום בלוח אם טוב המבוסס על Nforce 4 Ultra או Nforce 4 SLI .

לוח כזה מסוגל לתמוך במעבדים הרבה יותר מהירים וגם במעבד כפול ליבה, כן שאם בעוד שנה תרגיש שהמחשב לא "סוחב"

תוכל לקנות כפול ליבה במחיר יותר הגיוני ואולי גם כרטיס גרפי נוסף (במידה וקנית SLI).

פורסם

אלה שמעליי חיסו בגדול הכל אז אני לא יחזור על זה, מה שכן אני רוצה לבגיד זה שA643GHZ ישרוד יותר משנתיים שלוש במחשב לעבודה משרדית, אני מהמר על כילייה שהוא יסחוב אקספלורר 10 וoffice 2010 בלי בעיה מיוחדת. אם אתה כבד המעבד הזה ייצור צוואר בקבוק ל G7 ללא ספק, ולכן חשוב איזון, הזאלה היא התקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים