עבור לתוכן

אינטרנט אלחוטי בלפ טופ

Featured Replies

פורסם

ושוב, בהמשך לצעירות הקודמת..

אם אני קונה לפטופ, מה אני צריכה בשביל אינטרנט אלחוטי? ומה זה אינטרנט לא-אלחוטי בלפ טופ? אני אצטרך שקע לטלפון? או, אם אני עושה אינטרנט בכבלים למחשב הנייד, אני אצטרך חיבור נוסף בקיר בחדר? מה זה אומר? אני מניחה שאם אין סביבת אינטרנט (או משהו כזה) אז צריך איזשהו חיבור.. זה אומר שבאונ' אני לא יכולה להשתמש באינטרנט באופן חופשי, אלא רק במקום עם חיבור? אממ. קצת אבודה. המון תודה.

פורסם

אוקיי, נעשה קצת סדר בדברים:

1. אם אני קונה לפטופ, מה אני צריכה בשביל אינטרנט אלחוטי? - כל מה שאת צריכה לעשות זה לדאוג שבלפטופ יהיה כרטיס רשת אלחוטי. (וזאת כמובן בהנחה וכבר יש לך מחשב נייח בבית שמחובר לאינטרנט דרך נתב אלחוטי (אם לא, אז את צריכה בנוסף גם נתב אלחוטי שיתחבר למודם הכבלים שלך.)

2. מה זה אינטרנט לא-אלחוטי בלפ טופ? - כמו במחשב נייח - אם מדובר בכבלים אז אפשר לחבר את המודם או דרך כרטיס רשת רגיל (חוטי) בעזרת כבל רשת, או בעזרת שקע USB (סטנדרט בכל מחשב היום) וכבל USB - את זה עושה הטכנאי של הכבלים במהלך ההתקנה הראשונית.

3. או, אם אני עושה אינטרנט בכבלים למחשב הנייד, אני אצטרך חיבור נוסף בקיר בחדר? - אם יש/יהיה ברשותך נתב אלחוטי אז לא תצטרכי שקעים נוספים - המודם של הכבלים מתחבר לנתב והוא בעצם "מנהל" לך את האינטרנט - הוא דואג שיהיה חיבור. כשאת מפעילה את הלפטופ כ. הרשת האלחוטי שלך, לא משנה איפה נמצא בבית (בהנחה כמובן ואין בעיות קליטה) יודע לדבר עם הנתב ולקבל דרכו גישה לאינטרנט. אם את עושה רשת קווית (לא אלחוטית) אז הלפטופ יהיה איפה שהמודם נמצא - וזה ליד שקע כבלים.

4. איזה חיבור יש לך באוניברסיטה? אם זה חיבור אלחוטי אז כ. הרשת שלך אמור לדעת לזהות את הרשת של האוניברסיטה בצורה אוטומאטית. אם זו רשת קווית יש לך שתי אפשרויות: 1. אם בבית הטכנאי של הכבלים חיבר לך את המחשב בכבל USB - פשוט תחברי באוניברסיטה את המחשב דרך כרטיס הרשת. 2. אם הוא חיבר דרך כרטיס הרשת, ייתכן ותאלצי לתקן הגדרות (יותר פשוט ממה שזה נשמע האמת) על מנת שיעבדו לך באוניברסיטה.

ולסיכום (כי זה ארוך ויכול להיות מבלבל למי שלא מתמצא):

1. אם יש לך רשת אלחוטית קיימת בבית - תקני כרטיס רשת אלחוטי.

2. אם יש לך רשת קווית קיימת בבית - תקני ללפטופ כרטיס רשת קווי (תוודאי שאת אומרת למוכר שזה ללפטופ בשני המקרים!)

3. אם אין לך כלום בבית כרגע ואת רוצה רשת אלחוטית - תקני כרטיס רשת אלחוטי ובנוסף נתב אלחוטי. (מומלצים ונפוצים בארץ - edimax, linksys, level1 ועוד רבים)

4. אם אין לך בבית כלום ואת רותה רשת חוטית - תקני כרטיס רשת חוטי, ונתב חוטי (הפירמות זהות)

5. לגבי האוניברסיטה - תבררי מראש איזה חיבור יש שם, כי ייתכן וצתטרכי לקנות ללפטופ גם כרטיס רשת אלחוטי וגם כרטיס רשת חוטי.

שאלות נוספות?

פורסם

מה אתה ישר שלוח אותה לקנות כרטיסים?

יעל

רוב המחשבים הניידים שקונים היום באים כבר עם כרטיס אלחוטי ושקע קווי מובנים, כשאת קונה פשוט תביטי במפרט ותראי אם רשום שיש את זה

אין צורך לקנות תוספות

עכשיו בקשר לחיבור בבית אם כבר יש לך מחשב אחד נייח אז אפשר להתחבר אליו עם חיבור חוטי ודרכו לאינטרנט או לקנות נתב קווי/אלחוטי ולחבר באמצעותו את שני המחשבים בלי תלות

בקשר לאוניברסיטה בחלק מהאוניברסיטאות והמכללות קיימת רשת אלחוטית במעונות ובקמפוס את צריכה לברר בקשר למוסד שבו את לומדת

ובמעונות בדרך כלל יש שקע לחיבור קווי יתכן שצריך לשלם על מנת שתוכלי להשתמש בו שוב צריך לברר במוסד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים