עבור לתוכן

מסכי LCD מומלצים + סקירת מושגים. נושא מרוכז, כל השאלות/תשובות בדיון הזה בלבד.

Featured Replies

פורסם

חבר טוב שלי נמצא לפני רכישת מסך LCD שמיעוד בעיקר למשחקים וגם קצת לסרטים.

עכשיו 2 המועמדים העיקריים הם ה 930B Viewsonic החדש וה NEC 1980FXI שלפי מה שקראתי ברשת הוא המסך הטוב ביותר כרגע לשוק הביתי הגבוהה.

עכשיו מצאתי את ה NEC ב 3889 ש"ח כאן (מומלץ לפתוח ב IE) וה 930B עולה כ 3600 ש"ח ההבדל כמעט 400 ש"ח. עכשיו השאלה היא מי יותר טוב, ואם במידה וה NEC טוב יותר אז אין לו בעיה להוסיף את ההפרש. מה שכן אם יש איזהשהוא מסך שעדיף על שני אלה בתקציבים דומים אני אשמח לשמוע. לפי מה שאני רואה מסקירות ה NEC טוב יותר וההפרש מצדיק את הקניה, אך אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת, אני מבקש המלצות שמבוססות על ניסיון בבקשה !

תודה רבה וחג שמח :xyxthumbs:

• תגובות 1.3k
  • צפיות 142.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

חבר טוב שלי נמצא לפני רכישת מסך LCD שמיעוד בעיקר למשחקים וגם קצת לסרטים.

עכשיו 2 המועמדים העיקריים הם ה 930B Viewsonic החדש וה NEC 1980FXI שלפי מה שקראתי ברשת הוא המסך הטוב ביותר כרגע לשוק הביתי הגבוהה.

עכשיו מצאתי את ה NEC ב 3889 ש"ח כאן (מומלץ לפתוח ב IE) וה 930B עולה כ 3600 ש"ח ההבדל כמעט 400 ש"ח. עכשיו השאלה היא מי יותר טוב, ואם במידה וה NEC טוב יותר אז אין לו בעיה להוסיף את ההפרש. מה שכן אם יש איזהשהוא מסך שעדיף על שני אלה בתקציבים דומים אני אשמח לשמוע. לפי מה שאני רואה מסקירות ה NEC טוב יותר וההפרש מצדיק את הקניה, אך אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת, אני מבקש המלצות שמבוססות על ניסיון בבקשה !

תודה רבה וחג שמח  :xyxthumbs:

אני לא בטוח שכדאי לו לקנות מסך 19 אינץ' LCD במחירים כאלה, מכיוון שהם מציגים אותה רזולוציה כמו ה17 אינץ' וההבדל הוא רק בגודל הפיזי ולא ברזולוציה כמו שהרבה רוצים.

והמחיר הוא חצי :D

אז באותו מחיר אתה יכול לקנות 2 מסכי 730B LCD טובים ולחבר ולשים אותם אחד ליד השני אם הכרטיס מסך תומך

עריכה:

האם יש הבדל בקרינה בין LCD וCRT, ועד כמה הוא מורגש

פורסם

קרינה של מסך זה לא דבר מורגש!

OMFG :bash:

פורסם

כשהוא התכוון מורגש אני חושב שהוא התכוון לזה שהעיניים מתעייפות ואדומות אחרי עבודה ממושכת מול המסך, יש כאלה שאומרים שזה הגורם העיקרי לתופעה...

כמו כן Red Shark, לגבי המסכים: אומנם זה אותו מסך, אבל רזולוצית העבודה של המסך (Native Resolution) במסכי ה 19" גבוהה יותר ולכן כשאתה משחק אתה יכול לשחק על רזולוציות גבוהות יותר, 1280X1024 במסכי 19" לעומת 1024X768 במסכי ה 17"\ כמו כן יש מסכים שיחס הקונטרסט במסכי ה 19" גבוהה יותר, לא שזה נתון אמין כל כך. אבל עדיין.

בכל מקרה יש אנשים ששטח העבודה (הגדול יותר) שאתה מקבל במסך 19" לעומת 17" חשוב להם, וכאן זה המקרה. אז ככה שכל העניין לא רלוונטי...

פורסם

^^^

גם ב17 וגם ב19 LCD זאת אותה רזולוצייה-1280*1024.

פורסם

The-Fox אתה משווה פה בין 2 מסכים בעלי תוכנות אחרות לחלוטין

מי מהם עדיף תלוי מאד בשימוש שלך ומה אתה מצפה מהמסך, אי אפשר להגיד שמסך אחד טוב יותר מהשני, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

בעמוד הראשון מוסבר די טוב על סוגי הפנלים MVA (שיש ב-VP930) וה-S-IPS (שיש ב-1980FXI)

תעשה את השיקולים שלך ותחליט מה עדיף

פורסם

HOLY, צא מזה, זה ששני המסכים משתמשים בפאנל שונה זה לא משנה בכלל ! אני מודע להבדלים בין הפנלים. אבל זה לא משנה, כמו שאמרתי המסך מיועד למשחקי מחשב בעיקר וקצת סרטים !

השאלה בסופו של דבר מי יתן תמונה טובה יותר, פרמטרים כמו גאומטריה, עוצמת תאורה, יחס קונטרנסט, איכות צבעים וכו. מבחינת זמן תגובה שניהם בסדר גמור.

פאנל זה לא הכל, צריך גם לדעת ליישם אותו. אתה יכול לקחת 2 מסכי LCD שמבוססים על אותו פאנל ולקבל תוצאות שונות, בחלק מהמקרים שונות בהרבה. אז אל תתפס לזה שהם משתמשים בפאנלים שונים כי זה לא משנה.

פורסם

ברור שזה משנה

הפנל קובע את [glow=red,2,300]כל[/glow] הפרמטים של המסך

מבחינת זמן תגובה אני בספק עם ה-S-IPS יתאים למשחקים

פורסם

כשהוא התכוון מורגש אני חושב שהוא התכוון לזה שהעיניים מתעייפות ואדומות אחרי עבודה ממושכת מול המסך, יש כאלה שאומרים שזה הגורם העיקרי לתופעה...

חסר פה נתון או שרק נדמה לי ? איזה תופעה? אם הכוונה לעיניים אדומות אז מהו ה"זה", ואם ה"זה" הוא העיניים אדומות אז מה ה"תופעה" ? חחחח מקווה שהבנתם :kopfpatsch:

בכל מקרה, רמת הבריאות לעיניים בLCD שונה מCRT ? אם כן אז בכמה ובמה זה מתבטא

פורסם

ברור שזה משנה

הפנל קובע את [glow=red,2,300]כל[/glow] הפרמטים של המסך

מבחינת זמן תגובה אני בספק עם ה-S-IPS יתאים למשחקים

דבר ראשון זה נכון שהפנל קובע הכל ! אבל בסופו של דבר אתה בא לבדוק את התוצאה הסופית. והיא זאת שקובעת !

זה כמו שתיקח 2 מכוניות אחת עם מנוע בוקסר, ואחת עם מנוע V, שניהם מנועים שונים וכל אחד מתפקד ומתנהג אחרת, אבל בסופו של דבר אתה שם את שניהם על הכביש ורואה מי יותר טוב.

אני בסה"כ שואל מי ייתן תוצאה טובה יותר, אני לא מבין למה אתה חושב שזה בלתי אפשרי ? אני לא מבקש ספקולציות או השערות, אלה דעה שמבוססת על ניסיון !

ל Red Shark, אם לא שמת לב ה "זה" וה "תופעה" זה אותו הדבר. תחליף את המילים במשפט ותראה שזה עדיין מסתדר.. ::)

אומרים ש LCD טוב יותר מבחינה בריאותית, אבל לדעתי מדובר רק כאשר משווים למסך CRT פשוט או גרוע שנושא הקרינה לא טופל בו בצורה רצינית.

פורסם

לגבי עייפות עיניים מ-CRT : אני יכול לשבת 10-12 שעות מול מסך שלי בלי להרגיש כלום (גם למחרת), לעומת זאת מול מסך מחורבן אני מרגיש כאבי עיניים אחרי 10 דקות.

יש גם מסכי LCD זולים שגורמים לי אי-נעימות בעיניים, לכן הכל שאלה של איכות => מחיר !

פורסם

:xyxthumbs: מצתרף לזה, מילים כדורבנות, יש לי מסך CRT איכותי, אני יושב מולו שעות בכל יום, ואין לי שום כאבי עיניים וגם לא אדמומיות.

פורסם

יש לי מסך PROVIEW 19 אינץ' שעלה לי 900 שקל לפני 4 שנים, לא כואבות לי ממנו העיניים בחיים וגם לא אדמומיות, אבל לפעמים אני מרגיש "סחרחורת" קלה בעיניים 0_o

אני מתכוון לקנות 997DF, אני מאמין שסמסונג טיפלה כראוי בעניין הקרינה... אני צודק ?

פורסם

PORVIEW זאת חברת קבר בעיניי, תשתדל שלא להתקרב למוצרים שלהם.

סמסונג אכן חברה מעולה בתחום המסכים, יש להם מסכים מאד Cost Effective. אתה יכול לסמוך עליהם בנושא.

פורסם

דבר ראשון זה נכון שהפנל קובע הכל ! אבל בסופו של דבר אתה בא לבדוק את התוצאה הסופית. והיא זאת שקובעת !

זה כמו שתיקח 2 מכוניות אחת עם מנוע בוקסר, ואחת עם מנוע V, שניהם מנועים שונים וכל אחד מתפקד ומתנהג אחרת, אבל בסופו של דבר אתה שם את שניהם על הכביש ורואה מי יותר טוב.

אני בסה"כ שואל מי ייתן תוצאה טובה יותר, אני לא מבין למה אתה חושב שזה בלתי אפשרי ? אני לא מבקש ספקולציות או השערות, אלה דעה שמבוססת על ניסיון !

דעה שמבוססת על ניסיון לא תמצא פה ואני בספק אם תמצא בפורומים בחול

את ה-VP930 אין לאף אחד בארץ (או אולי למספר מאד מאד מאד מצומצם של אנשים כי הוא רק שוחרר מהמפעל בתחילת חודש קודם ורק נחת נחת בארץ ביום ראשון) ואת ה-NEC אני בספק אם יש למישהו

קשה להגדיר מי יתן תוצאה טובה יותר כי לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

ה-S-IPS נותן צבעים מדוייקים יותר וזמן תגובה כנראה גבוה יותר

ה-MVA נותן קונטרס טוב יותר אבל זמן תגובה נמוך יותר

ואפשר להסתכל על עוד המון פרמטים

אם לשניהם היה אותו פנל (לא רק אותו סוג אלה גם אותו דגם) ושניהם היו מחברות מעולות (כמו VS ו-NEC) הייתי אומר לך מילא ההבדלים קטנים אז זה לא קריטי.

העובדה שיש להם פנלים שונים עושה את ההחלטה קשה הרבה יותר.

בסופו של דבר אף אחד בעולם לא יכול להגיד לך ש-X טוב יותר מ-Y כי זה תלוי גם בבן אדם וגם בדרישות.

השווה איכותית בחול בין המסכים אני בספק אם תמצא כי ה-VP930 חדש מידי.

מצטער שזה לא עוזר לך כל כך אבל אני בספק אם תמצא פה תשובה טוב יותר.

ולהגיד לך משהו כמו לך ותראה את שניהם ותחליט בלתי אפשרי בארץ שלנו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים