עבור לתוכן

עזרה עם סדרות =(

Featured Replies

פורסם

סעמק אני לא מצליח להבין תחרא הזה! ><

איך לעזאזל אני אמור לדעת כמה מס' שמתחלקים ב-9 יש בין 200 ל-500??

אני יודע שזה סתם חומר קל, אבל אני לא מצליח אותו. =(

פורסם

תחפש את המספר הכי קרוב ל-200 שמתחלק ל-9, ואז את המספר הכי קרוב ל-500 שמתחלק ל-9, תחפש את ההפרש ביניהם, תחלק ל-9, whola

באיזה כיתה אתה?

פורסם
  • מחבר

תחפש את המספר הכי קרוב ל-200 שמתחלק ל-9, ואז את המספר הכי קרוב ל-500 שמתחלק ל-9, תחפש את ההפרש ביניהם, תחלק ל-9, whola

באיזה כיתה אתה?

יופי גאון! את זה אני יכול לעשות לבד. -_-

רק שאני צריך דרך מתימטית. (אלא אם זו הדרך המדוברת, ואז כל מה שיש לי לעשות זה לצחוק על האידיוט שהמציא את זה)

פורסם

הייתי בטוח שאתה פותר טפסים של שאלון 05 בציון 100, מוזר. מסתבר שאפילו כאן, בתרגיל כה פשוט שאינך מסוגל לפתור, אתה דואג להציג את היהירות הפתטית שלך. "כל מה שנשאר לי הוא לצחוק על האידיוט שהמציא את זה"? - אתה לא מסוגל לעשות מה שהאידיוט הזה עשה, כך שנראה כי, האידיוט הוא מישהו אחר.

לשאלתך, כפי שנאמר: חפש את המספר הראשון לאחר 200 שמתחלק ב-9 (207) - זהו a1. חפש את המספר האחרון לפני 500 שמתחלק ב-9 (495) - זהו an. ההפרש (d) הוא, כמובן, 9. מכאן כל שנשאר לך הוא להציב:

[ltr]an = a1 + d(n-1)

495=207+9n-9

288=9n-9

297=9n

n=33[/ltr]

ישנם 33 מספרים בין 200 ל-500 שמתחלקים ב-9.

פורסם
  • מחבר

הייתי בטוח שאתה פותר טפסים של שאלון 05 בציון 100, מוזר. מסתבר שאפילו כאן, בתרגיל כה פשוט שאינך מסוגל לפתור, אתה דואג להציג את היהירות הפתטית שלך. "כל מה שנשאר לי הוא לצחוק על האידיוט שהמציא את זה"? - אתה לא מסוגל לעשות מה שהאידיוט הזה עשה, כך שנראה כי, האידיוט הוא מישהו אחר.

לשאלתך, כפי שנאמר: חפש את המספר הראשון לאחר 200 שמתחלק ב-9 (207) - זהו a1. חפש את המספר האחרון לפני 500 שמתחלק ב-9 (495) - זהו an. ההפרש (d) הוא, כמובן, 9. מכאן כל שנשאר לך הוא להציב:

[ltr]an = a1 + d(n-1)

495=207+9n-9

288=9n-9

297=9n

n=33[/ltr]

ישנם 33 מספרים בין 200 ל-500 שמתחלקים ב-9.

עדיין קטנוני לוסיד?

ליידעתך, לוסיד, ב005 אין סדרות, תודה רבה.

ולעוד ידיעתך - ב005 ניתן לבחור 2 שאלות בגיאומטריה, פעם אחרונה שלא הצלחתי תרגיל בגיאומטריה לא היה. וכיוון שיש 3 שאלות לבחירה, ואני פותר פרמטרים (או את החלק של האלגברה לא זוכר מה זה היה) בלי הרבה בעיה, אז כן, אני מסוגל לפתור 005. ^^ בדוק קודם את חילוק הטפסים לפני שאתה קופץ למסקנות.

דבר אחד מוזר הוא שהיה עוד מישהו שחשב שיש סדרות ב005... ???

כנראה אתם זקנים מדי והבגרויות התחלפו מאז. ^^

ותודה על התשובה, לא חשבתי שככה צריך לפתור. זה מטופש.

ככה התחלתי לפתור את התרגיל, אבל חשבתי שזה מטופש ופשוט מדי בשביל להיות נכון. =\

ואם כבר: מזה לעזאזל פונקצייה הפוכה?? (ידעתי שהייתי צריך להקשיב בשיעור. ><" )

ואיך אני מוצא אותה? ???

עריכה: איך לעזאזל אתה עושה מספרים תחתיים?

פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי HWzone

זה לא קיצור של Home Work Zone...

פורסם

עדיין קטנוני לוסיד?

ליידעתך, לוסיד, ב005 אין סדרות, תודה רבה.

ולעוד ידיעתך - ב005 ניתן לבחור 2 שאלות בגיאומטריה, פעם אחרונה שלא הצלחתי תרגיל בגיאומטריה לא היה. וכיוון שיש 3 שאלות לבחירה, ואני פותר פרמטרים (או את החלק של האלגברה לא זוכר מה זה היה) בלי הרבה בעיה, אז כן, אני מסוגל לפתור 005. ^^ בדוק קודם את חילוק הטפסים לפני שאתה קופץ למסקנות.

דבר אחד מוזר הוא שהיה עוד מישהו שחשב שיש סדרות ב005...  ???

כנראה אתם זקנים מדי והבגרויות התחלפו מאז. ^^

ותודה על התשובה, לא חשבתי שככה צריך לפתור. זה מטופש.

ככה התחלתי לפתור את התרגיל, אבל חשבתי שזה מטופש ופשוט מדי בשביל להיות נכון. =\

ואם כבר: מזה לעזאזל פונקצייה הפוכה?? (ידעתי שהייתי צריך להקשיב בשיעור. ><" )

ואיך אני מוצא אותה?  ???

עריכה: איך לעזאזל אתה עושה מספרים תחתיים?

סדרות (חשבוניות והנדסיות) הם חומר הנכלל בשאלון 05 מזה מספר שנים (לפני כן נכללו ב-06). במיקוד האחרון בלבד, סדרות חשבוניות ירדו וסדרה הנדסית עברה לשאלון 06. שים לב איזה מספר שאלון כתוב על ספרו האחרון של בני גורן הכולל את הסדרות.

את היהירות שלך אינך צריך להציג לי, אני מכיר אותה טוב מאוד. אינך גורם לי לקנא כשאתה טוען שאתה פותר כל תרגיל בגיאומטריה ללא כל קושי, או כשאתה טוען על תרגיל שלא הצלחת לפתור "מטופש".

על פונקציה הפוכה לא שמעתי. באיזה נושא מדובר?

אובייקטים תחתיים ועליונים ניתן להוסיף בעזרת התגית sub ו-sup, בהתאמה. תוכל למצוא אותן ליד הטבלאות באפשרויות ההודעה.

בפעם האחרונה שבדקתי HWzone

זה לא קיצור של Home Work Zone...

ובפעם האחרונה שבדקתי את נושא הפורום הוא היה "כללי".

פורסם
  • מחבר

סדרות (חשבוניות והנדסיות) הם חומר הנכלל בשאלון 05 מזה מספר שנים (לפני כן נכללו ב-06). במיקוד האחרון בלבד, סדרות חשבוניות ירדו וסדרה הנדסית עברה לשאלון 06. שים לב איזה מספר שאלון כתוב על ספרו האחרון של בני גורן הכולל את הסדרות.

על פונקציה הפוכה לא שמעתי. באיזה נושא מדובר?

א'. אני מחזיק בידי את טופס ה' (אחרי הכל הם חייבים לכתוב קצת בעברית. -_-), 005, משנת תשס"ד (לפני שנתיים? אנא סלח לי שאני לא זוכר תתאריך העברי), הנושאים הנכללים הם: טריגו', גיאומטריה, אלגברה (פרמטרים נדמה לי), הסתברות.

סדרות אין.

לא יודע באיזה טופס הן כן מופיעות. ולא, הן לא ירדו במיקוד, כיוון שיש לי כמה בגרויות 005 מודפסות ובאף אחת מהן לא כתוב סדרות. (משנים שונות, כך שסיכוי קטן שהן לא נכללו במשך שלוש שנים)

ב'. התרגילים של הפונקצייה ההפוכה מופיעים בספר תחת הכותרת "חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי", אך הם לא באמת כאלה... לא יודע באיזה תחום בדיוק זה נכנס, נדמה לי חקירת פונקציות.

הציטוט המדוייק הוא (אם זה יעזור):

"בתרגילים הבאים מצא את הפונקצייה ההפוכה לפונקצייה Y (הפונקצייה ההפוכה תסומן כ- g(x)) ואתה התמונה של הפונקצייה Y (תחום הערכים שהפונקצייה Y יכולה לקבל):"

פורסם

סדרות, בימינו אנו, נלמדות בתוכנית 5 יח"ל רגילה (לא מואצת) בכיתה י', משמע - הן חומר של שאלון 05. כמו כן, אתה מוזמן לבדוק באילו ספרים (מהמדורה האחרונה) של בני גורן הן מופיעות ולהווכח. בבגרויות של שנה שעברה סדרות חשבוניות ירדו לחלוטין והנדסיות הוספו לשאלון 06.

באילו עמודים השאלות בנושא "פונקציה הפוכה" (ייתכן והכוונה היא לנגזרת הפונקציה)?

פורסם
  • מחבר

סדרות, בימינו אנו, נלמדות בתוכנית 5 יח"ל רגילה (לא מואצת) בכיתה י', משמע - הן חומר של שאלון 05. כמו כן, אתה מוזמן לבדוק באילו ספרים (מהמדורה האחרונה) של בני גורן הן מופיעות ולהווכח. בבגרויות של שנה שעברה סדרות חשבוניות ירדו לחלוטין והנדסיות הוספו לשאלון 06.

באילו עמודים השאלות בנושא "פונקציה הפוכה" (ייתכן והכוונה היא לנגזרת הפונקציה)?

העמוד המדובר הוא 106 בספר המוזכר של בני גורן. לא נראה לי שמדובר בנגזרות, שכן רק התחלנו ללמוד את החומר, ונגזרות נשמע מסובך מדי. ><

- ולא יודע באיזו כיתה נלמדות הסדרות. אני אומר לך שאני מחזיק בגרות של תשסד (וגם תשסה) ולא מוזכרות בטפסים סדרות.

פורסם

פאנקי, גישה של "זה לא בבגרות אז למי איכפת מזה" היא דפוקה ביותר ותתנקם בך בהמשך

פורסם

קצת קשה לי להאמין שגם בשנתיים קודמות סדרות ירדו במיקוד. אני מחזיק כרגע את המהדורה האחרונה של ספר לימוד שאלון 05, וסדרות הן חלק ממנו. אתה יותר ממוזמן לשאול את המורה שלך ומורים אחרים לאיזה שאלון מתשייכות סדרות הנדסיות וחשבוניות בימינו.

תוכל בנוסף לעיין במיקוד האחרון במתמטיקה ולהיווכח שסדרות ירדו במיקוד של שאלון 05: http://meyda.education.gov.il/mikud062005/INTERNI/math.pdf

מדובר בספר "חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, טריגונומטריה, אלברה" של בני גורן לשאלון 06, כן? אם כך הנושא הוא אינדוקציה, ובו לא נגענו, עדיין.

פורסם
  • מחבר

קצת קשה לי להאמין שגם בשנתיים קודמות סדרות ירדו במיקוד. אני מחזיק כרגע את המהדורה האחרונה של ספר לימוד שאלון 05, וסדרות הן חלק ממנו. אתה יותר ממוזמן לשאול את המורה שלך ומורים אחרים לאיזה שאלון מתשייכות סדרות הנדסיות וחשבוניות בימינו.

תוכל בנוסף לעיין במיקוד האחרון במתמטיקה ולהיווכח שסדרות ירדו במיקוד של שאלון 05: http://meyda.education.gov.il/mikud062005/INTERNI/math.pdf

מדובר בספר "חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, טריגונומטריה, אלברה" של בני גורן לשאלון 06, כן? אם כך הנושא הוא אינדוקציה, ובו לא נגענו, עדיין.

אה, הספר הוא בצבע "זית" (כפי שהמערכת מגדירה אותו). הוא לא מיקוד, והכותרת שלו היא בלבד: "חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי" ותו לא.

ויכול להיות שיש לי בגרויות "מזוייפות" ולכן הן לא מותאמות למיקודים?

למרות שכתוב במפורש שזה של משרד החינוך, ושזה מבגרות חורף 2005, ובגרות קיץ 2004. ככה שזה לא מהבגרות האחרונה.

ד"א, אבא שלי זרק ניחוש שייתכן ומדובר ב"להפוך" את הגרף של הפונקצייה... האם זה משהו דומה?

פורסם

לא נראה לי שהמונח "פונקציה הפוכה" מתייחס לפונקציה שהפכו את הגרף שלה.. :nixweiss:

פורסם

פונקציה הפוכה הכוונה להפיכת צירים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים