עבור לתוכן

למי יש L1980Q? יש לי כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קניתי מסך 17 אינטש של סמסונג מדגם 730B:

samsung730B_pspc.jpg

המסך נהדר מהמון בחינות, אבל מאחר שאני רגיש לאור, הוא בהיר לי מדי (גובה התאורה שלו הוא 300cd/m), ואני מתקשה לקרוא ממנו ברזולוציה הטבעית שלו (1280x1024).

אני מעוניין להחליף אותו בדגם פחות בהיר.

דיברתי עם אחד מהכותבים של Tom's Hardware, והוא המליץ לי על L1980Q של LG. המסך הזה נמכר בארץ, אבל לא הצלחתי למצוא אותו בתצוגה.

L1980Q_big.jpg

אשמח אם מי שמכיר את המסך יוכל לענות לי על השאלות הבאות:

1. האם הרזולוציה הטבעית שלו (גם כן 1280x1024) נוחה יותר מרזולוציה דומה במסכי 17 אינטש?

2. האם הוא מתפקד טוב ברזולוציות נמוכות יותר? אני מתכוון בעיקר ל-1024x768.

3. איך איכות התמונה שלו ביחס למסכים אחרים?

4. איך הבהירות שלו? האם היא באמת נמוכה מדגמים מתחרים? האם אפשר להוריד את הבהירות בלי לפגוע משמעותית בעומק הצבע?

5. איך הצבע השחור שלו? נניח שפתחתם חלון DOS בחדר חשוך. האם ה"שחור" נראה מלאכותי?

6. האם יש לו כפתור להתאמה אוטומטית (Auto Adjustment) לאות אנלוגי כמו שיש ל-Samsung? אם לא - מה עושים?

7. שמעתי שיש למסך הזה שבב שנקרא FLATRON f Engine. תפקידו של השבב הזה הוא לשפר את איכות התמונה בצורה דינמית. אפשר לבטל את הדבר הזה?

תודה רבה, ואני מתחייב לא להציק עוד :)

יהודה

פורסם

לא היה פשוט יותר להוריד את הבהירות?

תלחץ על הכפתור השני משמאל ותעבור למצב internet.

פורסם

גם לי יש אותו והוא היה לי בהיר מעט אז הורדתי את הבהירות :lol:

פשוט פשוט ברור ברור מי גאון? אני :lol:

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, אפשר להוריד את הבהירות במסך הזה. אפשר לשחק גם עם החדות, גם עם ה"גמא", וגם עם ה-Color Tone. עדיין, גם במצב מינימום המסך בהיר מדי. יש לי בעיה בראיה, אני רגיש לבהירות, וזה מציק.

האם זה טפשי מצדי לנסות למצוא מסך אחר? (כדי לקנות את L1980Q אצטרך להוסיף למעלה מאלף ש"ח)

הלוואי שיכולתי לראות את L1980Q היכן שהוא!

פורסם

אתה צודק, אפשר להוריד את הבהירות במסך הזה. אפשר לשחק גם עם החדות, גם עם ה"גמא", וגם עם ה-Color Tone. עדיין, גם במצב מינימום המסך בהיר מדי. יש לי בעיה בראיה, אני רגיש לבהירות, וזה מציק.

האם זה טפשי מצדי לנסות למצוא מסך אחר? (כדי לקנות את L1980Q אצטרך להוסיף למעלה מאלף ש"ח)

הלוואי שיכולתי לראות את L1980Q היכן שהוא!

גם לי בהתחלה הייתה בעיה עם הבהירות ומסתבר שהפעלתי בטעות אופציה שגרמה לכך(משהו עם magic). נסה לשחק עם האפשרויות.

פורסם

אין אותו בטרקלין?

מה גורם לך לחשוב שהוא כהה יותר?

פורסם

נסה קודם להוריד את הבהירות במסך שיש לך...

הורד קודם ב OSD למינימום, עם הגברת ניגודיות, אחר כך עבוד לתיקוני הצבע של כרטיס המסך, שם תוכל עוד להוריד בהירות ולהגביר ניגודיות.

לא נראה לי שהשילוב של אופציות OSD וכרטיס המסך לא יאפשרו מצב צפייה מספק.

כשתמצא מצב בהירות סביר תתחיל להוריד קצת את הגמה ותגביר חדות...

לגבי ה 1980Q המחיר נראה לי גבוה מדי בשביל פנאל TN עם זוויות צפייה דפוקות וניגודיות של 1:500.

פורסם
  • מחבר

נסה קודם להוריד את הבהירות במסך שיש לך...

הורד קודם ב OSD למינימום, עם הגברת ניגודיות, אחר כך עבוד לתיקוני הצבע של כרטיס המסך, שם תוכל עוד להוריד בהירות ולהגביר ניגודיות.

לא נראה לי שהשילוב של אופציות OSD וכרטיס המסך לא יאפשרו מצב צפייה מספק.

כשתמצא מצב בהירות סביר תתחיל להוריד קצת את הגמה ותגביר חדות...

לגבי ה 1980Q המחיר נראה לי גבוה מדי בשביל פנאל TN  עם זוויות צפייה דפוקות וניגודיות של 1:500.

מיציתי את ה-OSD. בקשר להגדרות של הכרטיס מסך - מלכתחילה העדפתי לא להיות תלוי בכרטיס, כי הוא לא תמיד יהיה זמין. אני לא עובד רק ב-Windows, אלא גם ב-DOS, ובעתיד בעוד מערכות הפעלה. תודה על העצה בכל זאת :)

פורסם
  • מחבר

אין אותו בטרקלין?

אוקיי, ביררתי ויש להם את המסך באחד הסניפים. אגיע לשם מחר.

מה גורם לך לחשוב שהוא כהה יותר?

לא יודע. ככה כתב לי הבחור מ-Tom's:

You are absolutly right that nowadays monitors are too bright. Manufacturer just think "more is better" and that's it.

if you are looking for a 17 inch, unfortunatly, there is little choice as most of the screen feature a high brightness, stupidly.

can you go for a 19 inch ?

(....)

you can try the LG1980Q, it's not too bright and it has a good contrast for readiness at low light.

מחר כנראה אהיה יותר חכם (אם רק ייתנו לי להתקרב למסך שם בטרקלין!)

תודה לכולם  :xyxthumbs:

פורסם

פשוט פשוט ברור ברור מי גאון? אני :lol:

:lol: :lol: :lol:

פורסם

אוקיי, ביררתי ויש להם את המסך באחד הסניפים. אגיע לשם מחר.

לא יודע. ככה כתב לי הבחור מ-Tom's:

You are absolutly right that nowadays monitors are too bright. Manufacturer just think "more is better" and that's it.

if you are looking for a 17 inch, unfortunatly, there is little choice as most of the screen feature a high brightness, stupidly.

can you go for a 19 inch ?

(....)

you can try the LG1980Q, it's not too bright and it has a good contrast for readiness at low light.

מחר כנראה אהיה יותר חכם (אם רק ייתנו לי להתקרב למסך שם בטרקלין!)

תודה לכולם :xyxthumbs:

בסה"ך זאת החלטה שלך, אבל אני לא בטוח כמה תרגיש הבדל בין הסאמסונג לLG. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לנסות בכל זאת לשחק עם כל ההגדרות בתוכנה שמגיעה עם המסך, ואם עדיין לא תאהב את התוצאה, תחליף את המסך :-\

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים