עבור לתוכן

שאלה שקשורה לקרינה ברשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית מודם/נתב אלחוטי שמחובר למחשב הראשי שלי, יש לי מחשב נייד שמתחבר אלחוטית לנתב הזה ואני רוצה לקנות גם כרטיס רשת אלחוטי למחשב נוסף בבית שיתחבר לנתב האלחוטי בצורה אלחוטית

אבל יש לי בעיה אחת...אבא שלי :P הוא היה בצבא במודיעין והוא אומר שכל המכשירים האלה שהם אלחוטיים שהוא היה עובד איתם יש בהם קרינה ושהוא לא מוכן שאני יקנה עוד כרטיס רשת אלחוטי כי לפי מה ש/הוא אומר יש בו קרינה... השאלה שלי היא אם הוא צודק ואם זה רלוונטי בכלל רק לציוד שהוא היה עובד איתו? כי אני רוצה שתהיה לי בשבילו תשובה שתסביר לו מה הסיכונים אם יש בכלל...

תודה מראש

פורסם

עקרונית? יש קרינה זה בטוח...

מזיק? נוכל לדעת את ההשפעה רק לאורך שנים (כמו הפלאפונים) וזה לא מספיק זמן נמצא בשביל לדעת...

פורסם
  • מחבר

אהה הבנתי... אם ככה אז יכול להיות שיש משהו במה שהוא אומר

אני זוכר ששאלתי מישהו פעם אחת והוא אמר לי שהקרינה היא מינורית בגלל שאתה לא מצמיד את הנתב לאוזן שלך כמו פלאפון... הנתב נמצא איפשהו למעלה מעל הארון וזהו... ואותו דבר גם לגבי כרטיס רשת, הוא נמצא קבור בתוך המארז ובגלל זה הקרינה היא קטנה יותר

אז מה עכשיו?

פורסם

זה די נכון.

תראה הבעיה בעצם ברשת האלחוטית בעצם היא שהנתב כל הזמן מחפש כרטיסי רשת אז הוא כל הזמן משדר...

פורסם
  • מחבר

אז בוא נגיד ככה... מה יותר מזיק? פלאפון או הנתב האלחוטי?

פורסם

המיקרוגל פולט יותר קרינה מכולם ביחד :)

פורסם

פלאפון.

בעיקר מבחינת ההספק, וגם בגלל פיזור הקרינה.

בפלאפון בערך חצי מהקרינה מגיעה לראש שלך.... שזה המון.

בנתב בהנחה שהוא במרחק מטר ממך הוא כבר לא ממש חזק, כי עוצמת הקרינה (הפיזור שלה בספרה [ע"ע מעטפת כדורית]) יורד כתלות במרחק כ 1 חלקי המרחק בריבוע.

לצורך העניין טלפון אלחוטי דקט, הוא בדיוק כמו נתב קטן (המכשיר עצמו הוא כרטיס הרשת למשל, והבסיס הנתב)

פורסם

דקט אתה מתכוון בתדר של 1.8 ולא 2.4 גיגהרץ נכון?

פורסם

עד כמה שאני יודע לדקט אין ממש תדר אחיד

ראיתי אם אני לא טועה גם דקט של 2.4GHZ, כמו שיש טלפונים אלחוטיים רגילים של 2.4 GHZ

פורסם

המיקרוגל פולט יותר קרינה מכולם ביחד :)

לפחות הוא מכיל אותה בפנים....

ותראה, עוצמת השידור וקרינה של הנתבים הביתיים לא ממש דומה לעוצמה של הציוד שאבא שלך התעסק איתו בשירות...

פורסם

גם מיקרוגל אחרי הרבה שנים הולכת לו האטימות לכן אני תמיד שם לחמם את מה שאני צריך ומתרחק מטר...

פורסם

גם מיקרוגל אחרי הרבה שנים הולכת לו האטימות לכן אני תמיד שם לחמם את מה שאני צריך ומתרחק מטר...

במקרה כזה, כדאי לקחת לתיקון מאשר להתרחק מטר, לך תדע אם זה מספיק...

פורסם

במקרה כזה, כדאי לקחת לתיקון מאשר להתרחק מטר, לך תדע אם זה מספיק...

מספיק, אבא שלי הוא בקרוב מאוד מהנדס חשמל והוא מבין התחום הזה של קרינה והוא אמר לי שמטר מספיק...

פורסם

מטר מצמצם את הקרינה באופן ניכר,

אבל, עדיין עדיף שהיא לא תגיע בכלל לא?

עדיף או לקנות מיקרו חדש או לתקן אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים