עבור לתוכן

איך בודקים לוח אם?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי מחשב שעושה לי בעיות ולכן אני מבקש עזרה:

מעבד פנטיום 3 1000 בן שנה (קיבלתי מהאחריות חדש לפני שנה), ספק גנרי בן אותו גיל. כרטיס מסך gf2 400.

לוח אם Gigabyte GA-6VTXE - עבר צריבת ביוס לפי האתר של gigbyte, הלוח בן פחות משנה.

הבעייה:

קניתי הרד דיסק חדש - ההרד פורמט, התקנתי מערכת הפעלה xp, הורדתי עדכונים וכו'. לאחר שימוש של חצי שנה - ההרד דיסק הלך לעולם שכולו טוב. התהליךכלל השמעת רעשים מוזרים מההרד, תקיעת המערכת, אתחולים, בדיקת ההרד דיסק עם chkdsk של win שגילתה שגיאות, בדיקת ההרד עם תוכנת datalife guard של wd, כשלון ההרד לעבור את הבדיקה הראשונית עד החלפתו בחנות

מאז

כל הרד חדש שאני מכניס למחשב - מחשב מזהה אותו, מפעיל אותו, לאחר פרק זמן של חצי שעה, שעה, מחשב עושה אתחול ללא כל סיבה נראית לעין. (לא נכבה)

לאחר מספר אתחולים כאלה, המחשב יתחיל לעבוד ללא הפסקה וללא אתחולים "משוגעים".

מה עשיתי עד כה?

התקנתי על 3 הרד דיסקים מערכת הפעלה xp, הרד ראשון 20 גיגה של seagate, הרד שני של maxtor 40 גיגה, הרד שלישי 80 גיגה של wd.

שני ההרדים הראשונים עבדו טוב במחשבים אחרים. השלישי הוא ההרד שהוחלף באחריות.

בכל ההרדים סבלתי מהתופעה המעצבנת של אתחולים לאחר התקנה ולאחר שימוש של עד שעה במחשב. לאחר מספר אתחולים - המחשב נרגע, עבדתי עם הרד 20 גיגה של seagate מספר ימים ללא אתחולים, החלפתי את ההרד (רציתי לעלות בנפח ובביצועים) להרד של 40 גיגה של maxtor ושוב חזרה התופעה המעצבנת. חזרתי להרד של seagate - ושוב אתחולים, חזרתי להרד של maxtor - שוב אתחולים עד להתייצבות.

עבדתי עם ההרד של maxtor מספר ימים והמחשב היה יציב, אתמול החלטתי להתקין את ההרד של 80 גיגה (בשביל מה קניתי אותו? בכדי שישכב במגירה?) ושוב חזרה התופעה המעצבנת - סיימתי התקנת מערכת הפעלה, התחלתי לגלוש ושוב אתחולים.

הרצתי בדיקות נורטון אנטי וירוס וכו' - אין וירוסים, אין רוגלות.

לפני כשבוע בדקתי את המחשב עם תוכנת memtest לבדיקת הזכרון למשך לילה שלם - שום דבר!

הפעלתי את תוכנת prime95 למשך 26 שעות בקרוב - התוכנה רצה ולא נתקעה.

החשש שלי הוא שלוח האם הוא הבעייתי, אני מתמקד בבקר הide - לא יכול שכל הרד שאני אתקין למחשב - המחשב יפצח בשורת אתחולים.

הרדים נבדקו על ידי התוכנות של היצרנים שלהם seatools של seagate ו powermax של maxtor נמצאו תקינים!

השאלות שלי:

הלוח עדיין באחריות. איך אני יכול לבדוק אותו ובעיקר את הבקר ide שלו בצורה יסודית ורצינית? אם אני אלך לחנות - הרי הלוח עובד ולאחר מספר אתחולים המערכת עובדת יציב - הרצתי את המחשב למספר ימים עם ההרד של maxtorעם תוכנת אימיול. הבעיה היא שלא בא לי לעבוד עם לוח אם "משוגע" או לוח אם שהורס לי את ההרד דיסק כמו שקרה עם ההרד הראשון של wd.

איך בודקים לוח אם?

סליחה על ה"מגילה" ותודה לעונים!

פורסם

במקרה שלך נראה לי שדווקא מדובר בבעיה עם ספק הכח - הוא כנראה לא מצליח לספק לדיסק הקשיח את ההספק הדרוש לו כדי לאתחל.

כמובן שיכול להיות שהבעיה היא בבקר ה IDE בלוח. נסה לחבר את הדיסק הקשיח לבקר ה IDE השני ותראה אם התופעה חוזרת - אם לא - יש בעיה בבקר הראשון, ואז מומלץ להחליף את הלוח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

ציינתי כי הספק הוא גנרי אבל עדיין הוא די חדש, מתחת לשנה, הספק הוא של 400w, ומוציא 18 אמפר במסילת 12v, כ- 40 אמפר במסילת 5v, ו 28 אמפר במסילת 3.3v, הספק מוציא מתחים טובים בבדיקה של תוכנת אברסט, גם חשמלאי שבדק את החשמל בבית בדק את הספק וקיבל תוצאות די דומות לתוכנת אברסט. כך שאינני חושב שזה הספק.

החלפת בקר ide (מ-0 ל-1) בוצעה ונבדקה - התוצאות לא השתנו, כל הרד חדש מחייב מספר אתחולים לפני שהעסק מתייצב ועובד רגיל ללא האתחולים המעצבנים האלה.

במצב הזה - אני רק צריך לשכנע את החנות להחליף את לוח האם, לא קל בהתחשב שהמחשב עובד...

בכל מקרה - תודה על התגובה שלך!

פורסם

ספקים גינרים לא נותנים מה שכתוב עליהם.. והיו מקרים שבכלל הגיעו ספקים חלשים יותר עם מדבקות עליהם שהם חזקים יותר..

ספק גינרי זאת בעיה ענקית. אנשים קונים מחשב ב4-5 אלף שקל וחוסכים על אחד הרכיבים הכי חשובים במערכת. ספק כח זה לא חלק שצריך להתקמצן בו.

זאת בעיה מוכרת שספקי כח דופקים הרד דיסקים. עכשיו יש לי מחשב של חבר עם הרד דיסק דפוק וספק גינרי.

דבר ראשון תבדוק שאין קבלים מפוצצים על הלוח אם.

דבר שני תרכוש ספק כח חדש. ה Hec 300ART הוא זול וספק מעולה לצרכים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים