עבור לתוכן

האם לדעתכם ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף?

האם לדעתך ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף? 947 הצבעות

1. 1. האם לדעתך ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

^^^

אין לי בעיה עם זה שאתה אטאיסט ממש לא,

אבל עד לפני בערך 150 שנה +- לא היה הבדל בין בן הדת היהודית לבן עברי... הוכחה לזה היא שברוסית יהודי == איבריי (ibray) שזה עברי.

מה עוד, שלא מכריחים אותך להיות דתי, אבל מבחינתם אתם נחשב יהודי 100% (ואפילו אם אתה לא מאמין בגרוש בשום דבר)

• תגובות 145
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הסיבה לכך שלפני כ-150 שנה לא היה הבדל בין הדת היהודית ללאום העברי היא שלפני 150 שנה לא היו חילונים. כל היהודים היו דתיים.

בעיקרון, אין לי בעיה להגדיר את עצמי כחילוני כשם שההורים שלי חילונים, אבל לא ממש הבנתי מה זה בעצם חילוני. ההורים שלי אמנם חילוניים, אבל הם מאמינים באלוהים (אפשר להגיד שהם מסורתיים).

חילוני זה יהודי שמאמין באלוהים, אבל לא מקיים את מצוות היהדות? :-\

אני לא מקיים את מצוות היהדות, אבל אני גם לא מאמין באלוהים. כך שאני לא חילוני, אלא אתאיסט.

הדת היהודית בכ"ז רואה בי יהודי, למרות שאני מתכחש לה?

איפה ההגיון פה?

היהדות לא מכריחה אותי להיות דתי (בינתיים), אבל יש כאן כפייה דתית בעצם כך שהיא מכריזה עלי כשייך לדת היהודית, למרות שאני לא מעוניין בכך.

אני מעולם לא קיבלתי עלי את הדת היהודית (או כל דת אחרת, לצורך העניין).

לדעתי, יש לחוקק חוק שמורה כי אדם יכול לבחור בדת מסויימת בחופשיות וללא כפייה רק בהגיעו לגיל 21, ולא להכיר באופן אוטומאטי בשייכות דתית של אדם מגיל אפס לפי דת הוריו.

דרך אגב, יש בארץ יותר ויותר יהודים שמגדירים את עצמם כחילונים (לא אתיאסטים), ולא עושים ברית מילה לבנים שלהם, מכיוון שהם לא רואים את התוחלת שבדבר.

פורסם

ברית המילה זה נושא אחר לגמרי (בגלל שהברית פוגעת בביצועי המיני ומההנאה ממנו באופן משמעותי מאוד).

כיום יש יותר חילונים במדינה מאשר דתיים, וחילוני זה זה שלא אימץ לגמרי את דת היהדות על כל מצוותיה.

בכל העולם יש יותר ויותר חילונים, אז מה אם הם הולכים לכנסיה יום אחד בשבוע, הם עדיין חילונים.

והחילוניות התחילה לפני קצת יותר מ150 שנים.

פורסם

ברית המילה זה נושא אחר לגמרי (בגלל שהברית פוגעת בביצועי המיני ומההנאה ממנו באופן משמעותי מאוד).

אני לא יודע אם עשו לך ברית מילה, אבל אתה מדבר שטויות.

ברית מילה לא פוגעת בביצוע המיני ובהנאה. אמנם הגבר וגם האישה נהנים פחות מאשר ערלים, אבל ממש לא באופן משמעותי מאוד כפי שאתה מתנסח.

מה שכן, מדובר במנהג ברברי, ובניתוח חסר כל צורך שמבוצע בד"כ ע"י אדם שאינו רופא במקום לא סטרילי וללא הרדמה, ועשוי לגרום לסיבוכים ואף למוות.

לגבי אנשים שמבקרים בכנסייה פעם בשבוע (ולא רק בחגים, נגיד), הם לא חילונים.

חילוניות=הארה.

אתיאיזם=נאורות.

פורסם

אף אחד לא יודע כמה זה פוגע באיכות המין, אני רק שמעתי סיפורים שאומרים שמדובר ב80 אחוז בערך.

הנה האתר שממנו למדתי הרבה:

http://nocirc.mike-tech.com/

מי חילוני ומי לא זה תלוי בהגדרה האישית של כל אחד מאיתנו. חלקנו חושבים שמי שהוא "מסורתי" הוא חילוני וחלקנו חושבים שחילוני הוא כל אחד שלא מקיים את כל המצוות ולא מקבל על עצמו את הדת באופן כולל על כל השלכותיה.

הרי אנשים לא באמת מאמינים שיש אלוהים שעושה ניסים רק ליהודים, זה לא הגיוני. ההיגיון אומר שהם מקבלים משהו מההגבלה הזאת של חשיבתם וחייהם, ועל זה כל הסיפור - סיפוק.

ואני מאמין שכל מי שמקיים רק את המצוות שהוא רוצה לקיים הוא חילוני.

פורסם

שמע, אני לא מאמין שיש מישהו שקיים יחסי מין לפני ברית מילה ואחרי, ובדק את הסוגיה.

פורסם

^^^

יש אנשים שעושים ברית מילה בגיל מבוגר מיוזמתם (מתגיירים).

הרי אנשים לא באמת מאמינים שיש אלוהים שעושה ניסים רק ליהודים, זה לא הגיוני.

מה לא הגיוני בזה? עבור יהודים דתיים רבים זה דווקא מאוד הגיוני.

אם כבר, אז אתה יכול להגיד שהדת בכללותה לא הגיונית.

פורסם

בטח שכן.

מה אם מישהו עשה ברית מילה בגלל שאמרו לו שזה יותר נקי ואסתטי בגיל מבוגר ורק אחרי שעשה זאת מבלי שהזהירו אותו הוא שם לב לירידה בהנאה המינית.

זה הכל באתר, אני לא ממציא.

פורסם

אם מישהו עושה את זה רק מכיוון שהוא חושב שזה יותר יפה אז הוא ממש דפוק (בערך כמו בחורות ששמות סיליקון בשדיים).

אבל, מדובר כאן כבר בסטייה רצינית מהנושא.

פורסם

הוא לא עשה את זה בגלל שזה יותר יפה, הוא עשה את זה בגלל שזה יותר אסתטי והרי בשביל מה הוא צריך את זה?

אף אחד לא אמר לו שזה יפגע בהנאה המינית שלו.

ואני מבקש לכבד את הסיליקון.

פורסם
  • מחבר

ברית מילה זה גם יותר בריא. מי שלא נימול סובל מדלקות רבות בעורלה כל החיים וזה גם מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן הפין

הרבה גויים גם עושים ברית מילה בלי קשר ליהדות בכלל , מסיבות בריאותיות ואסטטיות.

פורסם

ואני מבקש לכבד את הסיליקון.

סיליקון זה למחשבים לא לבחורות.

ברית מילה זה גם יותר בריא. מי שלא נימול סובל מדלקות רבות בעורלה כל החיים וזה גם מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן הפין

הרבה גויים גם עושים ברית מילה בלי קשר ליהדות בכלל , מסיבות בריאותיות ואסטטיות.

שטויות במיץ עגבניות!

פורסם
  • מחבר

יסלח אדון BORG החכם מכל אדם אבל:

בתור בן אדם שעבר ברית מילה רפואית בגיל 13 וסבל מדלקות בעורלה עד לניתוח אני חושב שאני יודע על מה אני מדבר, אחת הסיבות שעברתי את הניתוח היא בגלל הדלקות ונאמר לי ע"י רופאים מומחים שזה מאוד מאוד שכיח אצל מי שלא נימול.

ובקשר להורדת הסיכויים לחלות בסרטן הפין יש הרבה מחקרים שתומכים , לא כל עולם הרפואה מסכים איתם זה נכון אבל המרחק בין זה ל "שטויות במיץ עגבניות" הוא עדיין מאוד רחוק.

אתה צריך לשמור יותר על הפה שלך ולכבד פה אנשים קצת יותר, אפילו אם אתה חושב שמה שהם אומרים הוא לא נכון, וזה לא פעם ראשונה שאתה קופץ בהצהרות נמהרות ויוצא אידיוט.

פורסם

^^^^

אתה לא יהודי?

פורסם
  • מחבר

אני חצי. זה מורכב וארוך ולא ממש לפה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים