עבור לתוכן

איך המחשב מזהה את מערכת ההפעלה ????

Featured Replies

פורסם

מערכת הפעלה עובדת כך:

החל מקטע זיכרון 00000h (התא הראשון בזיכרון) יושבים הקרנלים (Kernels) של מערכת ההפעלה. קרנלים אלה תוכניות קטנות בשפת סף או משפת מכונה, שאחראיות על ניהול המערכת מבחינת הקצאת משאבים ומבחינת טיפול בI/O... כך המערכת מזהה את מערכת ההפעלה.. כאשר יש קבצים מתקדמים, יש למערכת ההפעלה עוד זיכרון ייחודי החל מגודל FFFFFh בזיכרון, ושם יש קבצים נוספים של מערכת ההפעלה.. אבל הבסיס הוא בקרנלים.. בלעדיהם אין מחשב..

בלי מערכת הפעלה פעילה אי אפשר להפעיל כלום, כי אין שום דבר שאחראי על חלוקת משאבים וI/O.. ובמיוחד בC, שלה אין פקודות I/O והקצאת משאבים, כי היא נועדה במקור לכתיבת מערכות הפעלה שמטפלות בכל זה (למי שלא יודע, בשפת C אפשר לשלב קטעי קוד באסמבלר......)......

מה שקורה זה שאם שיחקת עם הזיכרון (או שמשהו ב TURBO C שלך לא בסדר) יכול מאד להיות שהשתלטת על המקומות בזיכרון של מערכת ההפעלה (וזה לא טוב...)

מה שאתה יכול לנסות לעשות, זה לכבות את המחשב, לנתק את הזיכרונות, להוציא את הסוללה בצורת עיגול שיושבת לך על הלוח אם (מה שנקרא CMOS Battary...) לחקות כמה דקות ואז לחבר הכל בחזרה... יש סיכוי טוב שזה יסתדר (ד"א, אם יש בעיות עם הביוס או הרום אז אפשר להוציא את הסוללה ולהמתין כמה זמן ואז להחזיר אותה.. זה עובד...)

אבל ככל הנראה המחשב משתמש במערכת הבסיסית שלו שיושבת ברום שנועדה לעשות את הבדיקות למחשב (כשיש את המספרים שרצים בהתחלה, למשל, אז המחשב הוא בשליטת הרום..), ואז אתה יכול להפעיל את התוכנה הזאת למרות שאין מערכת הפעלה.... זה שזה עובד זה לא אומר שזה טוב..... כי זה מראה על בעייה בזיהוי הקרנלים, ואתה חייב לעשות משהו בנושא.. במקרה הכי גרוע לפרמט.... (אתה יכול לנסות לקחת את ההארד דיסק למחשב אחר ולנסות לגבות או משהו....)

בהצלחה....

• תגובות 34
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון, לא הבנתי (ולא נראה לי) שיש לפותח ה THREAD בעיה (אם כן, הוא לא ציין זאת), הוא פשוט תיאר סיטואציה לא כלכך הגיונית (שאשמח לקבל צילומי מסך ממצלמה דיגיטלית, כדי לראות בדיוק במה מדובר)....

אני לא יודע על איזה KERNEL אתה מדבר, אבל, ה KERNEL של לינוקס כתוב ברובו בשפת C (כמובן שיש חלקי אתחול בשפת ASM ישירות), והוא ממש לא כזה קטן (גם זה של ה WINDOWS לא קטן)...

אפשר לכתוב דברים שרצים בלי מערכת הפעלה, אך כמובן שזה טיפשי וסדיסטי (וברור שיש לו שם איזה מערכת הפעלה, כי הקוד לא היה רץ)...

ואיזה BIOS מגיע עם מערכת הפעלה או משהו בתוכו ב שנים האחרונות ? אני זוכר שרק בשנות ה 80 היו במחשבי ה IBM PC המקוריים (לא ב XT), אפשרות להריץ BASIC ישירות מה BIOS, בלי מערכת הפעלה..

פורסם

מה שאותי מעניין לדעת זה מה זאת אומרת "אין עליו מערכת הפעלה"? כי פירמוט ההארד דיסק מן הסתם היה מוחק גם את אותה תוכנת מחשבון שישבה לה שם אז איך החזרת אותה למחיצה? הרי אפילו כדי לעשות COPY מפלופי או דיסק אתה חייב מערכת הפעלה שתזהה את ההארד דיסק ומערכת הקבצים שלו ותעתיק

או אפשרות שנייה שפשוט מחקת דרך מערכת הפעלה אחרת (לינוקס נגיד ..) את כל הקבצים במחיצה חוץ מתוכנת המחשבון דבר שנוגד את מה שאמרת שיש לך רק דיסק פיזי אחד והייתה לך רק מחיצה אחת ועלייה הייתה מותקנת מערכת ווינדוס כמו כן ציינת שהקובץ הוא הקובץ היחידי בהארד דיסק

משהו לא מסתדר לי ... אני רוצה לראות הוכחה סרטון או משהו

פורסם

מה שאותי מעניין לדעת זה מה זאת אומרת "אין עליו מערכת הפעלה"? כי פירמוט ההארד דיסק מן הסתם היה מוחק גם את אותה תוכנת מחשבון שישבה לה שם אז איך החזרת אותה למחיצה? הרי אפילו כדי לעשות COPY מפלופי או דיסק אתה חייב מערכת הפעלה שתזהה את ההארד דיסק ומערכת הקבצים שלו ותעתיק

או אפשרות שנייה שפשוט מחקת דרך מערכת הפעלה אחרת (לינוקס נגיד ..) את כל הקבצים במחיצה חוץ מתוכנת המחשבון דבר שנוגד את מה שאמרת שיש לך רק דיסק פיזי אחד והייתה לך רק מחיצה אחת ועלייה הייתה מותקנת מערכת ווינדוס כמו כן ציינת שהקובץ הוא הקובץ היחידי בהארד דיסק

משהו לא מסתדר לי ... אני רוצה לראות הוכחה סרטון או משהו

לקחת לי את המילים מהפה......

פורסם
  • מחבר

אוקיי דבר ראשון ביום יומיים הקרובים חבר שלי יבוא אלי עם המצלמה שלו ונצלם את זה

דבר שני הכוננן פורמט ולאחר מכן חובר למחשב אחר ,לאחר שחובר למחשב הועתקה אליו תוכנת המחשבון בלבד מכונן המסטר של המחשב.

לאחר כשבוע העברתי את ההרד דיסק שאליו הועתקה התוכנה למחשב אחר שבו נהרס ההרד דיסק ומתי שבאתי לפרמט בכדי להתקין מערכת הפעלה המחשב פתאום

הפעיל את התוכנה

.

פורסם

כשאתה אומר מפעיל, יש בהתחלה את הספירת זכרון, אחרי זה מתחלף המסך בד"כ ויש למעלה כל מני פרטים על חלקים במחשב (זכרונות, מהירות, דיסקים וכו'), אחרי זה ישר אתה רואה את המחשבון, או שיש משהו לפני כן ?

פורסם
  • מחבר

יש את ספירת הזיכרון ואחרי זה את כל הפרטים על החלקים של המחשב ואז זה אוצר שזה לא מוצא את מערכת ההפעלה ואני לוחץ אנטר וזה מחפש שוב ואז המחשב חושב כמה שניות ופתאום מופיע המחשבון

פורסם

יש את ספירת הזיכרון ואחרי זה את כל הפרטים על החלקים של המחשב ואז זה אוצר שזה לא מוצא את מערכת ההפעלה ואני לוחץ אנטר וזה מחפש שוב ואז המחשב חושב כמה שניות ופתאום מופיע המחשבון

נשמע לא הגיוני לחלוטין,הזוי לגמרי.

תוכנות בC דורשות מערכת הפעלה ככל שידוע לי..........אם באמת יצרת את התוכנה הזאת והיא עולה לך לא מערכת הפעלה אז לי אישית גילית משהו חדש!

אם אפשר רק את קוד המקור של התוכנה.תודה ;)

פורסם

סתם שאלה. כשאתה עושה Ctrl-C ויוצא מהמחשבון שלך, מה אתה מקבל?

פורסם

הDISK של התקנת הWIN שלך בכונן?

איזו מערכת הפעלה הייתה לך?(אם כתבת מקודם, אני לא ראיתי)

הכנסת דיסקט למחשב של WIN98?(הפוך אין לי כוח לBACKSPACE)

פורסם

טוב יש לי תאוריה אבל אני לא חקרתי את תוכנת הפירמוט של ווינדוס מספיק כדי להיות בטוח ...

יכול להיות שכשמפרמטים מחיצה בווינדוס ותוכנת הפירמוט (לא חובה דווקא הפירמוט של ווינדוס , יכול להיות שזה חלק מהסטנדרט של מערכת הקבצים) בונה מערכת קבצים של FAT32\NTFS היא מתקינה במחיצה כמה קבצי SYSTEM נסתרים שהם בעצם

סוג של KERNEL ומסוגלים להריץ תוכניות בינאריות בפורמט EXE (בעצם מין מיני-מערכת הפעלה על בסיס DOS) וכשהמחשב קורא את הBOOT SECTOR

הוא מריץ את אותם קבצים שמחפשים קבצים של מערכת הפעלה אמיתית וכשלא מוצאים הם םשוט מריצים את ברירת המחדל שהיא הקובץ הבינארי הראשון (והיחידי ..) על המחיצה

מה אתם אומרים?

פורסם

רק אם אתה אומר לו לשים שם קבצי מערכת הוא שם.

יכול להיות שזה מה שעשית.

פורסם

יכול להיות באמת שבפרמוט סימנת לו להעתיק קבצי מערכת, למרות שזה עדיין לא נשמע לי הגיוני....

1) כשאתה יוצא מהמחשבון - מה קורה? מה מופיע על המסך?

2) ניסית לעלות את המחשב בעזרת דיסק/ט שיש עליו מערכת הפעלה כלשהי (דוס, win, לינוקס)?

פורסם
  • מחבר

הדיסק של הwin xp לא נמצא בכונן

לאחר שאני יוצא מהמחשבון אני רואה פשוט מסך שחור ללא אפשרות לכתוב פקודות נוספות או לעשות משהו עם המחשב חוץ מלעשות ריסט

בכונן הפלופי אין דיסקט של win 98 או כל win אחר

הקוד של התוכנה הוא :

#include <stdio.h>
#include <conio.h>

void main()

{
double first;

double second;

flushall();

clrscr();

printf("\t\t\twelcome to calculator program\n");

printf("enter the first number: \n");

scanf("%lf",&first);

printf("enter the second number: \n");

scanf("%lf",&second);

printf("the sum in + is : %lf \n",first+second);

printf("the sum in - is : %lf \n",first-second);

printf("the sum in * is : %lf \n",first*second);

printf("the sum in / is : %lf \n",first/second);

scanf("%d");
}

פורסם

טוב... אין כלכך מאיפה להמשיך את הדיון בלי לראות איזה SCREENSHOT של זה בדיוק אחרי שרואים למשל את הנתונים של המחשב למעלה בטבלה הלבנה, בדיוק אחרי שהמחשב עולה...

אתה גם מוזמן לחבר את הדיסק למחשב אחר ולבדוק אם יש שם קבצים כמו AUTOEXEC.BAT או להראות לנו איזה קבצים יש עליו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים