עבור לתוכן

טכ"מ - יש טעם לעשות את זה בכלל?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני בכיתה י"ב אחרי שסיימתי כבר 5 יחידות מדעי המחשב. השנה אנחנו אמורים לעשות פרוייקט בVB (שהתחלנו שנה שעברה) שמהווה 5 יחידות נוספות ויעניק לנו את תעודת טכ"מ ה"נכספת".

אבל די נמאס לי מVB ומהפרוייקט הזה. אז רציתי לדעת אם יש טיפה של אמת בשטויות שמאכילים אותנו מכיתה י' (סוף ט' האמת) בנוגע לטכ"מ, ואיך שזה ממש מתנה\בונוס. מישהו יכול לומר לי מה זה באמת נותן? זה ייתן לי יתרון למסלול כלשהו בצבא? זה ייתן לי משהו לאוניברסיטה? כי אני הבנתי שלאוניברסיטה מחשיבים רק שתי הרחבות של 5 יחידות (ויש לי כבר 99 במדעי המחשב ואני בונה על 98 לפחות בפיזיקה). לא? כולם אומרים "תסיים תקבל עוד 5 יחידות עם ציון 100 מתנה", אני שואל בשביל מה...

אז הייתי רוצה לשמוע ממישהו שיודע... אם כל הטכ"מ הזה בכלל שווה משהו

פורסם

אם זה תוכל להיכנס ל1 המקצועות המבוקשים בצבא . במחלקת המיחשוב בצבא מחפשים כשרוניים והם ממנים לך קורסים יקרים על חשבונם אני ראיתי כמה שהסכימו לחתום קבע ביחידה והצבא ממן להם לימודי הנדסאים על חשבון הצבא

פורסם

לימודי הנדסאים... ואו...

לפי דעתי מיליון יח' בגרות הם חסרות ערך, זה כמעט ולא נחשב אם תנסה לחפש עבודה רק על סמך זה, וזה ברמה כל כך נמוכה שזה לא ממש יעזור לך אחר כך בלימודים גבוהים יותר

פורסם
  • מחבר

איזה דברים בצבא? וגם יש מבחנים וקב"א אז בכלל אכפת להם מה אני למדתי?

בקשר ללימודים לא נראה לי שאני אלך בתחום הזה בכלל... אבל בקבלה לאוניברסיטה ה5 יחידות האלו מוסיפות משהו?

פורסם

בצבא לא משנה כמה יחידות עשית וכמה ההכשרה שלך במחשבים בבצפר. מצידם אתה יכול גם לעשות 200 יחידות טכ"מ.

לימודי המחשבים בבצפר יתרמו לך הרבה פחות ממה שאתה חושב בצבא ובחיים, ואני רואה את זה בעצמי. ישנה הערכה רבה יותר למה שנקרא "ילדי PC" - שלמדו מחשבים ותכנמות בעצמם והם אינם מקובעים לסטנדרטים מפגרים שמשרד החינוך הציב, שאינם תואמים אף אחד מהסטנדרטים הצבאיים או האזרחיים.

קח בחשבון.

פורסם

גם אני עכשיו ב-יב וגם אני עושה פרוייקט בC++ וזה באמת עוד 100 מתנה ל5 יחידות לא חבל?

מה שמלמדים בבית ספר זה באמת כלום

פורסם

אני בי"א טכ"מ. אנחנו עושים פרוייקט ב C#. אני עדיין לא בטוח שהיה כדאי לי ללכת למסלול של טכ"מ, הייתי יכול להרחיב מדעי המחשב רגיל (שהם לומדים כמו טכ"מ רק בלי ה5 פרוייקט). יש גם הרבה בנות ב5 יחידות רגיל :silly:

פורסם

אני סיימתי 5 יחידות וויתרתי על הפרויקט בVB (אמנם קצת מאוחר) ואני שמח על כך. סתם בזבוז זמן

פורסם

אני עכשיו עליתי ליוד והתחלתי

יש מסלול פרולוג ו vb מה אתם אומרים יותר שווה ?

ולפי דעתי שווה לעושת 10 יחדיות כי אז אתה לא עושה בכימיה \ פיזיקיה \ ביולוגיה

פורסם

דווקא עדיף לעשות 5 מחשבים ו5 בכימיה\פיזיקה, במיוחד פיזיקה

תחשוב על זה ככה, רוב המקצועות המדעיים באוניברסיטה דורשים פיזיקה!

פורסם

אצלי זה גם ה5 פיזיקה וגם 10 מחשבים יוצא לי כמו 3 מורחבים

ובשבילי לעשות פרוייקט זה בכיף אז אין לי בעיה עם זה

פורסם

בלאט אני לא לומד ל4 יחידיות בפיזיקה

עדיין שווה ?

ומה בנוגע ל פרולוג ?

פורסם

פרולוג זה חוינה

בדיוק כמו מודלים שלמדתי שזה הכי לא שימושי שיש

4 פיזיקה?

זה לא 5?

פורסם

אני עכשיו עליתי ליוד והתחלתי

יש מסלול פרולוג ו vb מה אתם אומרים יותר שווה ?

ולפי דעתי שווה לעושת 10 יחדיות כי אז אתה לא עושה בכימיה \ פיזיקיה \ ביולוגיה

לא נכון בכלל.

א) אף אחד לא הכריח אותך לעשות 2 מקצועות בחירה ברמה של 5 יחידות.

על מנת לקבל תעודת בגרות אתה נדרש להרחיב מקצוע 1.

ככה שאתה יכול לעשות 5 יח' מדעי המחשב וזהו.

ב) אם אתה עושה 10 יחידות מחשבים (עד כמה שזכור לי, ככה היה שנה שעברה), משרד החינוך

דורש ממך לעשות יחידה אחת מדעית לפחות (כימיה/פיזיקה/ביולוגיה).

לרוב מי שעושה 10 יחידות מחשבים, גם לומד פיזיקה (לא חייב, אבל אני זה האנשים שאני פוגש בדר"כ).

אבל מי שלומד רק 10 יחידות מחשבים, זה לא אומר שהוא לא עושה כימיה/פיזיקה/ביולוגיה - ההפך,

הוא כן חייב לעשות.

(למרות שיחידה אחת פיזיקה/כימיה/ביולוגיה זה שטות מטורפת).

פורסם

קודם כל שאלה: מי מכולכם כאן לומד במכללה הנדסת תוכנה כהמשך ישיר של מגמת טכ"ם? ממה שקראתי לא הרבה....

עכשיו, כתגובה למי שאמר שהצבא מחפש "ילדי PC" שלימדו את עצמם ולא כאלה עם סטנדרטים (אם אפשר לקרוא לזה ככה) של משרד החינוך, אתה טועה בגדול.. לבסמ"ח (ר"ת בית הספר למקצועות המחשב) יש חוברת סטנדרטים מיוחדת... כל מי שעושה קורס תכנות כלשהו במסגרת צבאית (אפילו אם זה בעתודה...) חייב ללמוד את הסטנדרטים האלה ולעבוד על פיהם ועל פיהם בלבד.. אחרת הוא לא מתקבל (אם הוא בעתודה ובקורס המקוצר) ועף מהקורס (אם הוא בקורס המלא)...

ד"א, עוד מעט, הצבא יוותר על האפשרות לעשות קורסים מלאים, ויעשה רק מקוצרים לתוכניתנים והנדסאים שבאים ממכללות (זה פשוט יותר כדאי... הרבה פחות נושרים..). וכדי להתקבל למכללות האלה אתה צריך קודם כל ללמוד בתיכון מקצועי, ודבר שני, לקבל תעודה טכנולוגית במסלול טכ"ם.

הדרישות האלה של משרד החינוך שהבאתם כאן הן דרישות לתעודה טכנולוגית. הכוונה למינימום 7 יחידות שמתחלקות בין מחשבים תאורטי (מדעי המחשב), תכנות מעשי, ומקצוע מדעי. כל זה ביחד עם תעודת בגרות מלאה. אתם יכולים לחלק את זה איך שבא לכם.....

אני עשיתי 5 מדעי המחשב, 5 פרוייקט VB, ו5 פיסיקה...... ועוד מקצוע מורחב נוסף......

ועוד משהו, עצלנים, תדעו לכם, שבשבועיים הראשונים של כיתה יג' אני אמור ללמוד את כל מה שלמדתי בתיכון במשך 3 שנים...... וזה רק בשפת תכנות אחת ©... זה לא כולל C++, אסמבלר, מיקרופרוססורים, מבוא למערכות הפעלה, סטטיסטיקה, SQL, תקשורת נתונים, ועוד ועוד. וזו רק שנה אחת.... (אפילו פחות.. הבחינות בפברואר...)

אבל התיכון הוא בכלל לא בזבוז זמן... כי אני מסתכל עכשיו על מישהו שבא מתיכון אחר ושם הם למדו פסקל.... והוא צריך ללמוד עכשיו את שפת C בשבועיים....

:kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים