עבור לתוכן

הצגת סרטים בפורמט 16:9 על מסך מלא

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בתוכנה שמאפשרת למתוח סרט שמקודד בפורמט 16:9 בזמן אמת, ולהציג אותו על מסך מלא מבלי לאבד פרטים.

יש תוכנה כזו?

פורסם

אין כזה דבר. או שהאנשים יהיו גבוהים מדי, או שתחתוך חלק מהתמונה.

פורסם

או שתקנה מסך רחב... אין דבר כזה, רק מתיחה אפשרית.

פורסם
  • מחבר

אין תוכנה כזו? גם לא עבור מעבד חזק שיכול לעשות את ההמרה בזמן אמת?

בעיקרון, אני יודע שקיים נגן DVD שמאפשר לעשות את זה, אבל אני לא זוכר את הדגם.

סרט בפורמט 16:9 נראה בטלויזיה רגילה עם פסים שחורים למעלה ולמטה.

איך נראה סרט בפורמט 4:3 בטלויזיה עם מסך רחב? מאבדים פרטים? יש עיוות כלשהו של התמונה?

פורסם

תחשוב בהיגיון. הדרכים היחידות למקם מלבן ביחס 4:3 בתוך מלבן ביחס 16:9 הן או במרכז אם שוליים שחורים מימין או משמאל, או על כל הרוחב אבל עם חיתוך למעלה ולמטה.

פורסם

על איזה פרטים אתה מדבר ? בכל הסרטים בטלוויזיה, כל החלקים הימנים / שמאלים הסרט לא קיימים ב 4:3 ... הם חתוכים...

ממליץ על BSPLAYER בשביל זה

פורסם

יש מין סוג מתיחה שנקרא superlive שעושה מתיחה ככה שבאמצע התמונה נישארת בערך ביחס המקורי, ובצדדים המתיחה הולכת וגדלה

אפשר להתרגל לזה וזה דווקא יחסית נוח

פורסם
  • מחבר

תחשוב בהיגיון. הדרכים היחידות למקם מלבן ביחס 4:3 בתוך מלבן ביחס 16:9 הן או במרכז אם שוליים שחורים מימין או משמאל, או על כל הרוחב אבל עם חיתוך למעלה ולמטה.

אתה צודק, גם לי זה נראה מוזר. אבל, לפני כמה שנים אמרו לי שקיים נגן DVD מסויים (בעלות סבירה של כ-200$) שיודע לעשות את זה.

על איזה פרטים אתה מדבר ? בכל הסרטים בטלוויזיה, כל החלקים הימנים / שמאלים הסרט לא קיימים ב 4:3 ... הם חתוכים...

ממליץ על BSPLAYER בשביל זה

אתה מתכוון שכל הסרטים הם בפורמט של 16:9, והסרטים שמובאים בפורמט של 4:3 חתוכים בצדדים, ועל כן יש איבוד של פרטים?

אם יש לי סרט בפורמט של 4:3 וטלוויזיה רחבה, אז אני אראה את הסרט על כל המסך, או...?

מה לגבי תוכניות טלוויזיה (חדשות, למשל)? איך רואים אותן בטלוויזיה עם מסך רחב?

מה בדיוק BSPlayer יודעת לעשות בהקשר הזה? יש לי בעיות עם BSPlayer עם הסינכרון של האודיו והוידאו. התוכנה היחידה אצלי שמסנכרנת את האודיו והוידאו כמו שצריך היא VLC.

יש מין סוג מתיחה שנקרא superlive שעושה מתיחה ככה שבאמצע התמונה נישארת בערך ביחס המקורי, ובצדדים המתיחה הולכת וגדלה

אפשר להתרגל לזה וזה דווקא יחסית נוח

איך עושים את זה, ועם איזו תוכנה?

פורסם

אם אתה רוצה לראות סרט שהמקור שלו הוא 16:9 והעביר אותו ל4:3 פשוט תעבוד עם Bsplayer ואז עם Shift+3 המסך נמתח ל4:3.

אם הבנתי אותך נכון אתה ניסית Pan And Scan שזה פשוט מגדיל את התמונה ואז מפסידים תמונה מהסרט.

מקווה שהבנתי אותך

פורסם

איך עושים את זה, ועם איזו תוכנה?

לא ידוע איפה יש כזאת תוכנה אבל אצלי בטושיבה LCD אני פשוט לוחץ על כפתור בשלט וזה עובד למצב הזה

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה לראות סרט שהמקור שלו הוא 16:9 והעביר אותו ל4:3 פשוט תעבוד עם Bsplayer ואז עם Shift+3 המסך נמתח ל4:3.

אם הבנתי אותך נכון אתה ניסית Pan And Scan שזה פשוט מגדיל את התמונה ואז מפסידים תמונה מהסרט.

מקווה שהבנתי אותך

זה לא עובד.

הפעלתי סרט בפורמט של 16:9 ב-BSPlayer.

לחצתי על Shift+3, על המסך היה כתוב 4:3, אבל הסרט לא נמתח.

לעומת זאת, כאשר לחצתי על Shift+2, על המסך היה כתוב 16:9, והסרט הוקטן.

לא ידוע איפה יש כזאת תוכנה אבל אצלי בטושיבה LCD אני פשוט לוחץ על כפתור בשלט וזה עובד למצב הזה

התכוונתי לתוכנה. אין לי טלוויזיה LCD.

פורסם

במצב הנורמלי (בלי מתיחה), היית רואה מלבן באמצע המסך הרחב עם השידור 4:3

פורסם
  • מחבר

במצב הנורמלי (בלי מתיחה), היית רואה מלבן באמצע המסך הרחב עם השידור 4:3

בשום תוכנה אני לא רואה מלבן באמצע המסך.

אני רואה שני פסים שחורים (למעלה ולמטה).

פורסם

אני מדבר על הסתכלות של 4:3 במסך על 16:9 או WS אחר..

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על הסתכלות של 4:3 במסך על 16:9 או WS אחר..

אם כך, טלוויזיה עם מסך רחב מתאימה רק לסרטים בפורמט של 16:9, ולא לצפייה בתוכניות טלוויזיה רגילות, או שהן מבצעות באופן אוטומאטי מתיחה לתכנים בפורמט של 4:3 למסך מלא?

איך סרטים בפורמט של 4:3 נראים בטלוויזיה עם מסך רחב לאחר מתיחה? האם רואים אותם באופן נורמלי, או שהמתיחה של התמונה מורגשת?

אני שואל כדי לדעת האם ניתן להסתדר עם טלוויזיה בעלת מסך רחב עבור כל התכנים, או שבארץ עדיף טלוויזיה רגילה (4:3) לרוב התכנים הרגילים, ומקרן עבור תכני DVD בפורמט 16:9.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים