עבור לתוכן

רישיון נהיגה וראייה .. בעיה קטנה כנסו בבקשה

Featured Replies

פורסם

הבעיה היא כזו,

לפני חודש בערך עשיתי תיאוריה ואת הבדיקות לתיאוריה, כשהגעתי לבדיקת ראייה אמרתי לבודקת שאני כן צריך משקפיים (נבדקתי איזה 10 חודשים לפני כן והמידות שלי היו 0.25 בשמאל ו-0.75 בימין, אבל למרות זאת לא התחלתי לשים משקפיים) אמרתי לה את זה היא אמרה לי בוא נבדוק וזהו, היא בדקה אותי ואמרה לי שהכל תקין :nixweiss: מה שלא נכון, ממה שאני מבין לנהיגה צריך חדות 6/12 ולא 6/6 אז אמרתי יתכן ..

אתמול נבדקתי שוב בבדיקה אצל אופטימטריסט מומחה (פעם שעברה זה היה אצל רופא פרטי, אחרי בערך שנה מפעם קודמת), עכשיו המידות שלי הן 0.5 בעין שמאל ו1.25 בעין ימין. עכשיו ממה שאני יודע הראייה הכללית נקבעת לפי העין החזקה, שזה 0.5 אצלי. האם 0.5 זה בתחום של 6/12?

בכל מקרה למי אני צריך לדווח, אם בכלל?

מצד שני יכולים להאשים את הבודקת ברשלנות, לא?

אשמח לכל עזרה, תודה.

פורסם

לא שווה לקחת סיכון,

תחזור חזרה לבדיקת ראייה, ותתעקש שמישהו מוסמך יבדוק אותך....

זה עוד סיבה לתאונות דרכים...

פורסם
  • מחבר

לא שווה לקחת סיכון,

תחזור חזרה לבדיקת ראייה, ותתעקש שמישהו מוסמך יבדוק אותך....

זה עוד סיבה לתאונות דרכים...

ברור מאוד שאני ארכיב משקפיים/עדשות בזמן נהיגה, ברור לי שכדאי מאוד שאני אראה באופן אופטימאלי בזמן הנהיגה לכן עשיתי אתמול בדיקה והזמנתי משקפיים ועדשות.

נראה לי שזה באמת מה שאני אעשה.

פורסם

תעשה כל מה שאתה יכול נגדה אם אתה יודע שהיא "העבירה אותך" עלזה..

יכול להיות שהבן אדם הבא שהיא "תעביר" יהיה זה שיפגע בך חס וחלילה.

פורסם

מה אתה ישר קופץ?

קודם כל, הוא בעצמו אמר שבזמן הבדיקה הראיה שלו היתה יותר טובה.

דבר שני, לא צריך ראיה מושלמת בשביל לקבל פטור ממשקפיים בנהיגה. לי למשל יש קוצר ראיה בעין שמאל (לא משהו רציני, סביבות ה-1.75), ואני לא צריך להרכיב משקפיים. לי למשל בטופס הירוק היה כתוב שיש לי בעיה בעין שמאל, אבל כל השאר היה בסדר אז הבדיקה הכללית לא נתנה לי שום הגבלות.

דבר שלישי, 6/6 או 6/12 הן ממש לא מידות מדויקות, ולא מודדים לפיהן. אם אתה רוצה לדעת עוד - בדיוק פתחו על זה ת'ראד בפורום מדע וטכנולוגיה.

פורסם
  • מחבר

מה אתה ישר קופץ?

קודם כל, הוא בעצמו אמר שבזמן הבדיקה הראיה שלו היתה יותר טובה.

דבר שני, לא צריך ראיה מושלמת בשביל לקבל פטור ממשקפיים בנהיגה. לי למשל יש קוצר ראיה בעין שמאל (לא משהו רציני, סביבות ה-1.75), ואני לא צריך להרכיב משקפיים. לי למשל בטופס הירוק היה כתוב שיש לי בעיה בעין שמאל, אבל כל השאר היה בסדר אז הבדיקה הכללית לא נתנה לי שום הגבלות.

דבר שלישי, 6/6 או 6/12 הן ממש לא מידות מדויקות, ולא מודדים לפיהן. אם אתה רוצה לדעת עוד - בדיוק פתחו על זה ת'ראד בפורום מדע וטכנולוגיה.

לא בדיוק. בזמן הבדיקה הראשונה שעשיתי לפני שנה ככה (בחודש 10/2004) היה לי 0.25 ו0.75 בשמאל וימין בהתאמה. הבדיקה לנהיגה הייתה ב31/7/2005, שזה איזה 10 חודשים מאוחר יותר, סביר להניח שהראיה הייתה פחות או יותר כמו היום (חצי ואחד ורבע). הבעיה היא שהיא אמרה שהכל בסדר גם שמאל גם ימין. לי אין בעיה שתהיה לי הגבלה מסויימת ברישיון של ראיה, כך או כך אני מעדיף לראות בצורה טובה.

השאלה שלי היא האם זה חשוב כ"כ שאני אלך שוב, או שאני צריך לעדכן מישהו, או שאני יכול להתחיל שיעורים? בעיקרון הראיה הכללית שלי (0.5) טובה, נראה לי שזה נכנס תחת 6/12, אבל אני רוצה לדעת אם אני צריך להודיע למישהו על זה או שלא.

פשוט זה מונע ממני להתחיל שיעורים.

תעשה כל מה שאתה יכול נגדה אם אתה יודע שהיא "העבירה אותך" עלזה..

יכול להיות שהבן אדם הבא שהיא "תעביר" יהיה זה שיפגע בך חס וחלילה.

בעיקרון היא לא "העבירה אותי", אני פשוט הצלחתי לקרוא את כל המספרים במכונה בשתי העיניים, אבל זה לא ברור לי איך אם המכונה בודקת את הראיה.

פורסם

:בעש:

עוד פעם אני אסביר. לא צריך ראיה מושלמת כדי לנהוג. אם העבירו אותך, ולא ביקשו ממך 300 שקל מתחת לשולחן, סימן שאתה כשיר לנהיגה. מה כל כך מסובך?

ועוד פעם, FFS, מה נתקעת על ה-6/12 הזה?

פורסם

מה שמצחיק שיש לי מינוס 5 בכל עין ורשום לי ברישיון שאני לא צריך משקפיים...

כאילו באתי עם עדשות לבדיקה אבל אמרתי לו שיש לי משקפיים...

פורסם

מה שמצחיק שיש לי מינוס 5 בכל עין ורשום לי ברישיון שאני לא צריך משקפיים...

כאילו באתי עם עדשות לבדיקה אבל אמרתי לו שיש לי משקפיים...

מאוד מצחיק....

( >:( אבל הכל מקנאהה לי כתוב שאני צריך להרכיב משקפיים ברשיון ויש לי עדשות בכלל....עכשיו נאי תוהה מה כל שווטר שיעצור אותי "איפה המשקפיים?" אני עם עדשות..טוב!) :-X

פורסם
  • מחבר

( >:( אבל הכל מקנאהה לי כתוב שאני צריך להרכיב משקפיים ברשיון ויש לי עדשות בכלל....עכשיו נאי תוהה מה כל שווטר שיעצור אותי "איפה המשקפיים?" אני עם עדשות..טוב!) :-X

בדיוק מה שאתה צריך להגיד לו. היום יש עדשות.

TopGun, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים