פורסם 2005 בספטמבר 620 שנים שלוםנניח שקיים אצלי קובץ בשם myfile.נניח שהדיסק הקשיח אצלי הוא במחיצה c (בדוס וב win).אני מעונין לדעת אם הקובץ נמצא ב c, בשורת הפקודה dos אקליד: dir c:\myfileואם אני רוצה לבדוק המצאות הקובץ ב cd (מחיצה d) אקליד:dir d:\myfileב win אקליק על "המחשב שלי", על : c ו d ואקבל את רשימת הקבצים.ב "לינוקס" יש לי בעיה. בהנחה ש ה cd שלי הועלה, ברצוני לבדוק קיום הקובץ myfile ב cd אני מקליד:ls /????????/myfileמה עלי להקליד במקום ה ???????? לציין שאני מבקש מידע מה cd ? מה עלי להקליד במקום ה ???????? כדי לקבל את המידע מהדיסק הקשיח ?ובכלל:ls myfileיציג לי קבצים מאיזה partition ? מהדיסק, מ ה cd ? מכונן flopy (בהנחה שהועלה ?תודה !
פורסם 2005 בספטמבר 620 שנים ls יציג לך את הקבצים בתקייה שבה אתה נמצא, למשל:cd /homelsאוcd /mnt/windowslsלעיין בכונן עליו מותקנת חלונות תוכל לאחר עגינה של הכונן.
פורסם 2005 בספטמבר 620 שנים מחבר אם אני לא טועה יש עניין של Mount , ניסית לעשות חיפוש?איזה חיפוש ?בפועל אני עובד עם cd ו hd ורוצה להפעיל לסירוגין תכניות ממדיה זו או אחרת ואינני יודע כיצד ניגשים לכל מדיה.
פורסם 2005 בספטמבר 620 שנים מחבר ls יציג לך את הקבצים בתקייה שבה אתה נמצא, למשל:cd /homelsאוcd /mnt/windowslsלעיין בכונן עליו מותקנת חלונות תוכל לאחר עגינה של הכונן.ואיך אני יודע היכן אני נמצא ? אני רוצה לעבוד גם עם ה cd וגם עם ה hd.
פורסם 2005 בספטמבר 620 שנים mountמראה לך את כל הכוננים שמחוברים כרגע למערכת ההפעלה...pwdמראה לך את המגירה נוכחית...בניגוד ל WINDOWS, אין פה אותיות שונות לכוננים...אתה מחבר / מוריד כוננים למערכת ע"י פקודת mount
פורסם 2005 בספטמבר 920 שנים מחבר mountמראה לך את כל הכוננים שמחוברים כרגע למערכת ההפעלה...pwdמראה לך את המגירה נוכחית...בניגוד ל WINDOWS, אין פה אותיות שונות לכוננים...אתה מחבר / מוריד כוננים למערכת ע"י פקודת mountתודה !זה בתמצית מה שרציתי לדעת.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.