עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר למסכי LCD הפועלים ברזולוציות לא טבעיות

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות בימים הקרובים את המסך Samsung 701T, אבל יש לי כמה שאלות בקשר לזה.

אני יודע שהרזולוציה הטבעית במסך הזה היא 1280X1024, ואני חושש שלא תמיד המחשב שלי יתן לי להריץ את המשחק ברזולוציה הזאתי (הוא מתיישן, ויש משחקים ממש כבדים כמו BF2 לדוגמה שאני חייב להריץ את המשחק ב- 1024X768 בשביל שהוא יעבוד על הגדרות גבוהות חלק).

אני יודע שכשהמסך לא מציג ברזולוציה הטבעית שלו, איכות התמונה יורדת והיא נראית פחות טובה, האם אני אראה את זה במשחקים? והאם זה יזיק למסך?

חוץ מזה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המסך, ואולי המלצות למסך אחר אם יש יותר טוב בתקציב של 1800 ש"ח.

תודה!

פורסם

לא רק שהרזולוציה לא טבעית, גם היחס לא טבעי ככה שאתה לא תיראה טוב בכלל

פורסם

יש את ה- Samsung 730B שב-KSP עולה 1,790 ש"ח

פורסם

בעבודה עם טקסט בוינדוס רזולוציה לא טבעית זו בעיה רצינית

במשחקים לי אישית לא מפריע ואני לא מרגיש ירידה משמעותית בתצוגה ברזולוציה לא טבעית

Burton + Milford Cubicle נסיתם להפעיל משחק על LCD ברזולוציה לא טבעית?

פורסם

כאשר מסך (LCD) פעול ברזולוציה לא טבעית הוא אושה אינטרפולציה כדי למתוח את התמונה שתתפוס את כל הפיקסלים במסך.

ברוב המקרים התוצאה זוועתית, כי מקבלים פיקסלים צמודים זההים (ריבועים גדולים מאותה צורה)

יש לי 710T במחשב שלא משחקים בו והוא יחסית סביר לרזולוציות לא טבעיות אבל חשוב להקפיד על אותו יחס תמונה 5/4 (טבעית של 710T).

פורסם

האמת לא אבל אני לא דיברתי על הרזולוציה הלא טבעית אלא על היחס האל טבעי 3:4 מול 4:5

כאן בוודאי אתה לא תיראה בצורה טובה

פורסם

ההבדל די זניח

אני מכיר מספיק אנשים עם מסך CRT19 שעובדים ב-1280X1024 ואף פעם לא ידעו אפילו שזה לא היחס הטבעי של המסך

ההבדל ממש לא משמעותי בקטע הזה

פורסם

אם אתה רוצה שלח מסר ואני ימליץ לך על חנות שתמכור לך את ה 730B ב 1690 שח .

החנות באזור המרכז

פורסם

ההבדל די זניח

אני מכיר מספיק אנשים עם מסך CRT19 שעובדים ב-1280X1024 ואף פעם לא ידעו אפילו שזה לא היחס הטבעי של המסך

ההבדל ממש לא משמעותי בקטע הזה

:bash:

CRT ו-LCD פועלים בצורה שונה לגמרי :kopfpatsch:

פורסם

מה באמת? אני חשבתי שפשוט מישהו לקח מסור והוריד את החלק האחורי

אתה יודע לקרוא הודעה בהקשר שלה לפני שאתה קופץ?

ההקשר של ההודעה היה השוואה של יחס תצוגה של 5:4 ל-4:3

כידוע (או לא) מסכי CRT בנויים ביחס פיזי של 4:3 ומסכי LCD בגדלים 17 ו-19 ב-5:4

Burton כתב שאם הוא יעבוד ברזולוציה של 1024X768 (יחס של 4:3) על מסך LCD17 (שהיחס הפיזי שלו הוא 5:4) התמונה תהיה מעוותת.

אני מצד שני הצגתי את זה הפוך, הרבה משתמשי CRT עובדים ברזולוציה 1280X1024 (יחס של 5:4) למרות שהיחס הפיזי של המסך שלהם הוא 4:3 והם לא מרגישים בעיוות.

**פטישים וכאפות למצח**

פורסם

מה באמת? אני חשבתי שפשוט מישהו לקח מסור והוריד את החלק האחורי

:lol: :lol: :lol: :lol: חזק!

ובהקשר להודעה אז צריך לבדוק תעניין

מחר אני ינסה לבדוק

פורסם

טוב.......

במסך CRT אין מטריצה במובן שיש ל-LCD, ב CRT יש grid RGB שעליו מואצים האלקטרונים ולכן אין חלוקה לפיקסלים של ממש, יש גודל נקודה מינימלי ולכן לאשר עובדים ברזולוציות "לא טבעיות" - ביחס לא נכון, כמעט ולא מרגישים את זה.

פורסם
  • מחבר

כשאני אהיה בסביבת Windows ואינטרנט הרזולוציה תהיה `1280X1024, הבעיה היא שלא תמיד המחשב שלי יחזיק משחקים בצורה טובה ב- 1280X1024, לכן אני צריך לדעת אם אני אקבל איכות תמונה ירודה כשאני אשחק במשחקים ברזולוציה מתחת ל- 1280X1024.

וה- 730B מסך טוב יותר?

עידכון: (בקשר ל- 730B) עכשיו ראיתי בכתבה ב- Pcstats שכשהפעילו איתו משחקים ברזולוציה לא טבעית האיכות תמונה עדיין הייתה מצוינת.

"robably the strongest suit of the SyncMaster 730B is its 8ms pixel refresh time. When running 3D benchmarks or games we did not notice any haziness or ghosting whatsoever despite having some quick action on screen. Even when gaming at resolutions not native to the monitor, the 8ms pixel refresh time help keep up excellent image quality and virtually no degradation of the picture. If you're a gamer looking for an affordable LCD monitor, the Samsung 730B is definitely an model worth considering."

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1784&page=4

פורסם

טוב.......

במסך CRT אין מטריצה במובן שיש ל-LCD, ב CRT יש grid RGB שעליו מואצים האלקטרונים ולכן אין חלוקה לפיקסלים של ממש, יש גודל נקודה מינימלי ולכן לאשר עובדים ברזולוציות "לא טבעיות" - ביחס לא נכון, כמעט ולא מרגישים את זה.

מה-אתה-אומר ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים