עבור לתוכן

איך יודעים איזה צ'יפסט הוא טוב יותר?

Featured Replies

פורסם

אם אני מחפש לוח אם למעבד AMD, ואני רואה כמה שהנתונים שלהם מתאימים לי (מבחינת חריצי הרחבה, כרון שניתן לשלב וכד'). איך אני יודע האם הצ'יפסט הוא טוב יותר או פחות מלוחות אחרים שאני בוחן?

פורסם

פשוט תיכנס לאתר היצרן , ותוכל לראות איזה סוג שבב['ציפ] יש לך ,במה הוא תומך וכמה.

תציג לוח אם , נראה את הצ'יפ , ונוכל להגיד לך.

למרות זאת שאתה יכול לעשות זאת בעצמך :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

פשוט תיכנס לאתר היצרן , ותוכל לראות איזה סוג שבב['ציפ] יש לך ,במה הוא תומך וכמה.

תציג לוח אם , נראה את הצ'יפ , ונוכל להגיד לך.

למרות זאת שאתה  יכול לעשות זאת בעצמך  :xyxthumbs:

תראה:

מסתבר שהיה לי שבב של VIA. עכשיו המליצו לי על שבב של NFORCE.

השאלה היא האם יש איזה קנה מידה מקובל לבחון את השבבים - מה טוב יותר ומה טוב פחות? האם יש איזו אמיתה מקובלת לפיה השבבים הללו הם בהיררכיה של טיב מסויים.

בעיקרון אני מחפש לוח למעבד AMD ATHALON XP 1600. קיבלתי מספר המלצות ובהן צויין כי בלוח אחד שבב יותר טוב ממה שהיה לי, ובלוח אחר שבב פחות טוב.

עכשיו, אחרי שנכנסתי קצת לעניינים ואני יודע לבחון כבר לוח עבור עצמי לפי הרכיבים שהוא מציע, נותרה לי רק שאלת השבב.

למשל, הוצע לי לוח GA-7N400S-L. לוחזה נמצא אצל אחד הספקים ה - 435 ש"ח. האם לוח אחר שמתאים לי שיהיה זול יותר, משמעו שהצ'יפסט פחות טוב?

ובקיצור, איך אני יודע להבדיל בין טיב הצ'יפסט?

פורסם

כמו שאמרו לך פה תראה איזה ציפסט זה

תכנס לאתר של החברה שמייצרת אותו

ותראה תנתונים שלו (במה הוא תומך, איזה מהירות הוא מעביר נתונים וכו).. :screwy::smile1:

ואם לא הסתדרת תמיד אפשר לשאול בפורום איזה יותר טוב מבין מה שהביאו לך לבחור (המלצה שלי NFORCE).. :smile1::xyxthumbs:

פורסם

כמו שאמרו לך פה תראה איזה ציפסט זה

תכנס לאתר של החברה שמייצרת אותו

ותראה תנתונים שלו (במה הוא תומך, איזה מהירות הוא מעביר נתונים וכו).. :screwy::smile1:

ואם לא הסתדרת תמיד אפשר לשאול בפורום איזה יותר טוב מבין מה שהביאו לך לבחור (המלצה שלי NFORCE).. :smile1::xyxthumbs:

בידיוק.

פורסם

אני גם ממליץ לך ללכת על NFORCE אם אתה יכול למצוא גם לוח עם כרטיס מובנה מסוג SOUNDSTORM אז בכלל הרווחת, הייתי ממליץ לך על שלי אבל הוא בלי הכרטיס קול הנ"ל אבל חוץ מזה הוא עמוס בפיט'ורים - SATA RAID ATA RAID FIREWIRE 1GBIT LAN וכו' והביצועים שלו מצוינים.

פורסם

הגדר טוב יותר...

בשביל לדעת את הנתונים היבשים של כל שבב אין בעיה. למשל לדעת בכמה ערוצי USB הוא תומך, באיזה מהירות של זכרונות וכו', את זה תוכל לדעת פשוט על ידי חיפוש הנתונים הרשמיים שלו באתר היצרן.

אבל לא זה מה שאתה מחפש, אתה רוצה לדעת מי נותן ביצועים יותר טובים. בשביל זה תהיה צריך לחפש השוואות וביקורות של לוחות אם. אין דבר כזה "דירוג" הציפסטים, אבל אתה יכול לנסות לשאול פה ואנשים יגידו לך מה עדיף.

למשל תוכל לקרוא את הביקורות באתר כאן:

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?type=mb

מה שיעניין אותך זה בעיקר הלוחות היותר ישנים למטה - שם יש את הלוחות וערכות השבבים המתאימים למעבד שלך.

למשל בהשואה הזאת:

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=kd7nf7m

תוכל לראות השוואה בין לוח שמבוסס על ערכת ה-nForce2 של NVIDIA לבין לוח המבוסס על ערכת ה-KT400 של VIA.

בכלליות, למעבדי A-XP של AMD, הערכה הטובה ביותר היא nForce2 Ultra 400 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים