עבור לתוכן

חיבור 2 מחשבים יחד ברשת אך חסימה מוחלטת של אחד מהם לאינטרנט. אפשרי ?

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת אלחוטית בבית עם ראוטר ובה -

2 ניידים ואחד נשולחני לאינטרנט דרך ראוטר, והכל עובד סבבה...

יש לי 2 מחבים נוספים שהם של עבודה בלבד ולא מחוברים בכלל לאינטרנט ואסור שיהיו (אלא מערכות עריכה).

אני רוצה לחבר אותם לרשת הביתית כדי לשטף תיקיות ולהעביר חומר מהמחשבים של העריכה למחשב נוסף שבו יש אינטרנט,

אך חשבו לי מאוד- שבמחשב של העריכה לא יהיה אפשר להיכנס לאינטרנט ולגלוש/לקבל וירוס/תולעים ומזיקים (אין אנטי וירוס ואסור שיהיה בו).

איך אני עושה זאת?

להגדיר לשיטוף אני יודע, אבל איך והאם ניתן לחסום אינטרנט ?

תודה

פורסם
  • מחבר

עברו יומיים.... כולם פה מבינים ברשתות ואין מישהו שיכול לעזור לי בזה ....? :-[

פורסם

יש firewall שאפשר להגדיר להם לחסום לגמרי את האינטרנט (כמו zone alarm)

אתה יכול להגדיר למחשבים האלה IP ידני ולא להגדיר להם gateway (של הראוטר) וכך הם לא יכירו את הראוטר ולא יוכלו להגיע לאינטרנט.

אבל אתה חייב לקחת בחשבון שאם מחשב אחר ברשת נדבק בוירוס מהאינטרנט הוא בכיף יכול להעביר את הוירוס למחשב שלא מחובר לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

תוכנות חיצונית כמו מה שאמרת אני מכיר אבל אסור להתקין על המחשב המדובר שום תוכנה שלא קשורה /מיותרת.

אני רוצה בהגדרות בלבד...

מבחינת וירוסים- אני יודע... המטרה בעיקר להעביר/לשתף כבצים גדולים, בסביבות 1-30 גיגה...

יש דרך אחרת שאתה מכיר?

בכל מקרה, מה עליי להגדיר בראוטר שלי על החיבור למחשב של העריכה? איך נקראת אותה חסימה?

יש לי D_LINK , 614 פלוס

תודה לך

פורסם

למחשב שאתה לא רוצה שיהיה אינטרנט כנס להגדרות TCP/IP של הכרטיס רשת ותגדיר לו IP + SUBNET ידנית ואל תגדיר לו gateway

בלי gateway לא יהיה לו גישה לאינטרנט.

IP ב-D-Link צריך להיות 192.168.0.000 כאשר אתה יכול לשים איזה מספר שאתה רוצה במקום ה-"000" ובכל מחשב צריך להיות מספר אחר.

subnet צריך להיות 255.255.255.0

פורסם

יש לך בראוטר DMZ ZONE משהו כזה, שמאפשר לך לחבר מחשב אחד בלבד (ע"פ IP) לאינטרנט...

פורסם

לא נכון

DMZ זה משהו אחר

זה מאפשר להפנות את כל הפורטים הלא ממופים למחשב אחד

אבל לשאר המחשבים עדיין יש אינטרנט

פורסם

עדיין נשארת לך כאן בעיית אבטחה. הייתי מנסה לצמצם סיכונים ע"י הקמת רשת (לוגית) בין מחשב העריכה ומחשב הגלישה שמבוססת על פרוטוקול SPX/IPX, בלי שום קשר TCP/IP בין המחשבים.

פורסם

אתה בטוח?

untitled0ze.jpg

פורסם

הגדרת DMZ, כמו שכתוב, חושפת מחשב אחד לחלוטין לאינטרנט. ז"א, המחשב ב-DMZ מתנהג כאילו יש לו כתובת IP אינטרנטית אמיתית, כל הפורטים מנתבים אליו, ממש כמו מחשב בודד עם מודם המחובר לאינטרנט.

זה לא אומר שהוא המחשב היחיד שיוכל לגשת לאינטרנט.

פורסם

צודק.

שאתה מכניס מחשב אחד למצב של dmz ,הוא מקבל כתובת איפי אמיתית וכול הפורטים מופנים אליו ישירות(זה בעצם מבטל לאותו מחשב את מנגנון הnat).

לשאר המחשב עדין תהיה גלישה ,בלי קשר לאותו מחשב המסוים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

אז מכל הדיון שפתחתי, מה אני אמור להסיק?

מה אני אמור לעשות ע"מ לקבל את התוצאה הרצוייה....?

אשמח להסבר מדויק.

תודה והמשך יום נפלא :)

פורסם

למחשב שאתה לא רוצה שיהיה אינטרנט כנס להגדרות TCP/IP של הכרטיס רשת ותגדיר לו IP + SUBNET ידנית ואל תגדיר לו gateway

בלי gateway לא יהיה לו גישה לאינטרנט.

IP ב-D-Link צריך להיות 192.168.0.000 כאשר אתה יכול לשים איזה מספר שאתה רוצה במקום ה-"000" ובכל מחשב צריך להיות מספר אחר.

subnet צריך להיות 255.255.255.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים