עבור לתוכן

אישים - בגרות בעל פה באנגלית!

Featured Replies

פורסם

מה נשמע ?  :silly:

טוב אז אני רציתי להתייעץ עם בעלי ניסיון בעניין בגרות באנגלית של 5 יחידות. כפי שרובכם יודעים, המורה בוחרת נושא שעליו התלמידים צריכים להכין סיפור בעל פה שיבחנו עליו גם כן בבגרות בעל פה.

הנושא ה"מרתק" שהמורה שלי בחרה לנו הוא - אישים שהשפיעו על העולם.

פירוט היא תיתן בהמשך אבל זה עדיין לא רלוונטי. מה שאני צריך הוא לבחור את האיש הזה שהשפיע על העולם. לא משנה באיזה תחום וזה מה שבעצם הופך את זה לקשה...

חשבתי על ביל גייטס, אינשיין, ממציאים שונים וכן הלאה אך אני לא רוצה לבחור במשהו שישעמם מסיבות כמו - שהבוחנים שמעו כבר הרצאה על זה, סתם לא מעניין את אף אחד, לא מכירים את האדם וכדומה.

חשבתי שאולי אתם תוכלו לסייע לי קצת בלמצוא על מי לעשות ולמה..

כנראה שאני אלך יותר לתחום המדע אבל הקטע הוא שיהיות הרבה מילים חדשות - מצד אחד זה ירשים ומצד אחד זה יקשה אבל דברים לא אמורים לבוא בקלות, לא?!

קיצר, אני הולך יותר לתחום המדע, כלומר, כימיה, פיזיקה והמצאות שונות. רצים לי בראש כ"כ הרבה שמות ונושאים שאני פשוט משתגע... אינשטיין זה מעניין אבל האמת לא ממש כי אני מחפש משהו שאני אוכל להראות סטטיסטיקות וכל מיני דברים עדכניים נגיד על ממציא הפלאפון - הוקמו ככה וככה אנטנות בעולם, כמה זמן אנשים מבזבזים על הדיבור, איך שהשפיע על התעשייה ועל הניידות, היבט מהתחום הרפואי והיבט מתחום הצלת חיים [תקשורת ניידת למצבים שאין טלפון קווי בשטח וכן הלאה]

או אפילו אולי מגלי ארצות או משהו כזה...

אני פשוט לא מצליח....

תודה מראש!

פורסם

מה נשמע ?  :silly:

טוב אז אני רציתי להתייעץ עם בעלי ניסיון בעניין בגרות באנגלית של 5 יחידות. כפי שרובכם יודעים, המורה בוחרת נושא שעליו התלמידים צריכים להכין סיפור בעל פה שיבחנו עליו גם כן בבגרות בעל פה.

הנושא ה"מרתק" שהמורה שלי בחרה לנו הוא - אישים שהשפיעו על העולם.

פירוט היא תיתן בהמשך אבל זה עדיין לא רלוונטי. מה שאני צריך הוא לבחור את האיש הזה שהשפיע על העולם. לא משנה באיזה תחום וזה מה שבעצם הופך את זה לקשה...

חשבתי על ביל גייטס, אינשיין, ממציאים שונים וכן הלאה אך אני לא רוצה לבחור במשהו שישעמם מסיבות כמו - שהבוחנים שמעו כבר הרצאה על זה, סתם לא מעניין את אף אחד, לא מכירים את האדם וכדומה.

חשבתי שאולי אתם תוכלו לסייע לי קצת בלמצוא על מי לעשות ולמה..

כנראה שאני אלך יותר לתחום המדע אבל הקטע הוא שיהיות הרבה מילים חדשות - מצד אחד זה ירשים ומצד אחד זה יקשה אבל דברים לא אמורים לבוא בקלות, לא?!

קיצר, אני הולך יותר לתחום המדע, כלומר, כימיה, פיזיקה והמצאות שונות. רצים לי בראש כ"כ הרבה שמות ונושאים שאני פשוט משתגע... אינשטיין זה מעניין אבל האמת לא ממש כי אני מחפש משהו שאני אוכל להראות סטטיסטיקות וכל מיני דברים עדכניים נגיד על ממציא הפלאפון - הוקמו ככה וככה אנטנות בעולם, כמה זמן אנשים מבזבזים על הדיבור, איך שהשפיע על התעשייה ועל הניידות, היבט מהתחום הרפואי והיבט מתחום הצלת חיים [תקשורת ניידת למצבים שאין טלפון קווי בשטח וכן הלאה]

או אפילו אולי מגלי ארצות או משהו כזה...

אני פשוט לא מצליח....

תודה מראש!

ממתי המורה בוחרת נושאים לבחינה בעל פה?? אצלנו המורה אמרה לנו פשוט לעשות על מה שבא לנו..העיקר שהכתיבה תהיה מעולה..אני למשל עשיתי בכלל על למבורגיני..15 דף..

עריכה:

מה בדיוק אתה לא מצליח? למצוא מה לכתוב על הבן אדם? ]שוט תכתוב על הבן אדם עצמו מי הוא מה הוא וכל הביוגרפיה עליו..ואחרי זה לפרט על המוצר שלו או על מה שהוא עשה..

ולהשתמש במילים גבוהות זה תמיד טוב זה יראה לבוחן שיש עלייך..העיקר שתשלוט בדיבור חלק עם כמה שפחות שגיאות.

בהצלחה לך! :)

פורסם

אל תיקח אישיות ידועה עם המון מידע עליה, כי הבוחנת כך תשאל אותך יותר שאלות ותצטרך ידע מקיף הרבה יותר.

פשוט תיקח אישיות פשוטה, שלא מסובך ללמוד על מה שעשתה ותרמה לחברה וכו', תלמד עליה את הפרטים האלה טוב וזהו. אם אתה יודע לדבר אנגלית, אז אין לך ממה לפחד, כי הבחינה בעל פה היא ממש שטויות. כמה דקות וציון מעל 96 בטוח למי שיודעים לדבר אנגלית!

פורסם
  • מחבר

אז זהו שהקטע של הדיבור הוא ממש פשוט כי אני מדבר שוטף [אוצר מילים לא הכי גדול ולא בשפה הכי גבוהה אבל אפשר לתקן וללמוד] והכנת העבודה זה גם קל ... אני אבחר מישהו, אקח חומר + מורה פרטית שתעזור להכין ככה שהעבודה תהיה בטוח מאה בשביל הציון הראשוני וזהו.. הקטע הוא על מי לעשות? אני כולי בסרטים על מי לעשות.. פשוט מורה מעצבנת שהיא בחרה לנו את הנושא!

ואני מדגיש - אני מחפש על מי לעשות, לא מה לרשום עליו! את זה היא אמרה שהיא תתן לנו דף שיסביר לנו פרטים שאנחנו צריכים להכליל ואיך הכול יהיה בנוי אבל בינתיים היא ביקשה שנבחר כל אחד מה על מי לעשות ופה בעצם הבעיה... יש כ"כ הרבה אנשים בעולם שעשו דברים אז איך לעזאזל אני אמור לבחור ?

פורסם

חחחחחחח אני זוכר את זה...צריך לקרוא כל מני סיפורוים ושיהיה פרויקט גדול על זה...

לא עשיתי כלום המורה צילמה לכולם את אותו הפרויקט והכינה לכולם דפים מראש מה להגיד...אני לא קראתי שום סיפור ולא למדתי מה להגיד...וקיבלתי 95...(:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים