עבור לתוכן

איך אפשר לבדוק את רמת האלכוהול במשקה מסויים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז למה אתה לא שואל?

טמפרטורת הרתיחה של אלכוהול היא נמוכה יחסית(משהו כמו 78.3 אם אני זוכר נכון)

בקיצור אם תחמם את היין לטמפרטורה הזאת, האלכוהול יתאדה ומה שישאר לך זה יין נטול אלכוהול = אחוז המשקה ללא האלכוהול

כל מה שאתה צריך לעשות זה למדוד את כמות הנוזל שיש לך בהתחלה ולחסר ממנה את כמות הנוזל שיש לך בסוף ומה שנישאר לך זה כמות האלכוהול

ואיך אני יכול למדוד מבלי לאבד את האלכוהול?

• תגובות 31
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואיך אני יכול למדוד מבלי לאבד את האלכוהול?

אתה לא עושה את זה לכל הבקבוק אלא רק ל-50cc לצורך הבדיקה. וככל שציוד המדידה שלך יותר מדוייק אתה יכול לקחת פחות נוזל.

פורסם

אז למה אתה לא שואל?

טמפרטורת הרתיחה של אלכוהול היא נמוכה יחסית(משהו כמו 78.3 אם אני זוכר נכון)

בקיצור אם תחמם את היין לטמפרטורה הזאת, האלכוהול יתאדה ומה שישאר לך זה יין נטול אלכוהול = אחוז המשקה ללא האלכוהול

כל מה שאתה צריך לעשות זה למדוד את כמות הנוזל שיש לך בהתחלה ולחסר ממנה את כמות הנוזל שיש לך בסוף ומה שנישאר לך זה כמות האלכוהול

ועם לא מדובר ביין... ועל תשכח שעדיין בטמפרטורה כזאת גם אחוז מסויים מהיין עצמו מתעדה, או שאני טועה? אבל לדעתי אין דרך.

פורסם

א.אם

ב.אני לא חושב שיש מרכיב ביין שמתאדה לפני אלכוהול(מבחינת טמפרטורה)

ג.אתה תמיד יכול להשוות את תוצאות הניסויי למה שכתוב על הבקבוק

פורסם
  • מחבר

ואם זה ברנדי או בירה? זה לא משנה, נכון?

פורסם

לא

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה, אני אבדוק את זה.

פורסם

אף אחד לא באמת בודק את אחוז האלכוהול במשקאות שונים כמו שהציעו כאן. זה אפשרי כמובן אבל חבל על המשקה ועל הזמן.  משתמשים במכשיר מדידה שנקרא הידרומטר (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrometer). הכלי הזה בעצם מודד את הציפיפות של הנוזל בו הו מוטבל, ויש כל מיני דרכים למצוא בעזרתו את אחוז האלכוהול.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא באמת בודק את אחוז האלכוהול במשקאות שונים כמו שהציעו כאן. זה אפשרי כמובן אבל חבל על המשקה ועל הזמן.  משתמשים במכשיר מדידה שנקרא הידרומטר (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrometer). הכלי הזה בעצם מודד את הציפיפות של הנוזל בו הו מוטבל, ויש כל מיני דרכים למצוא בעזרתו את אחוז האלכוהול.

האמת שזה באמת נשמע יותר הגיוני :D. מוזכר שם מכשיר בשם Alcoholometer אבל אין הסבר עליו. אתה יודע אולי איפה מוכרים כאלו דברים?

פורסם

למען האמת אין לי שמץ של מושג איפה בדרך כלל קונים הידרומטר אבל אני די בטוח שניתן לקנות משהו בחנויות המוכרות ציוד להכנת יין. כמו למשל פה http://www.israwine.co.il/ או כל חנות אחרת שאתה מכיר...

פורסם

אף אחד לא באמת בודק את אחוז האלכוהול במשקאות שונים כמו שהציעו כאן. זה אפשרי כמובן אבל חבל על המשקה ועל הזמן.

א. זה לא חבל על המשקה כי הסברתי שמספיק רק 50cc ואפילו פחות(היית אמור להבין את זה לבד)

ב. עדיף לבזבז טיפה זמן מאשר ללכת לקנות מכשיר בהמון כסף(אל תשכח שזמן זה כסף)

פורסם

תראה, קודם כל זה לא המון כסף, סה"כ זה מכשיר די נפוץ במעבדות והוא שימושי לא רק לבדיקת אחוז אלכוהול. כמו כן, אם אתה כבר עוסק בהכנת יין\סיידר\מה שבא לך בתור תחביב אז זה משתלם להשקיע באופן חד פעמי בכלי שהוא שימושי ונחוץ לתהליך ההכנה. אז אם זה משהו חד פעמי אז אני מניח שהגישה שהוצעה כאן עם הנק' רתיחה עדיפה לא פחות.

פורסם

אבל אם אתה מכין בעצמך אתה לא צריך בכלל מכשיר מדידה כי אתה יודע בדיוק כמה אלכוהול הכנסת לשם

פורסם
  • מחבר

אז זהו שזה לא משקה שאני מכין, אלא מישהו אחר וביררתי קצת לגבי האלכוהולמטר והמחיר נע בין 70 ל-200 ש"ח (לאלכוהולמטר למשקאות ללא סוכר).

פורסם

אבל בכל משקה אלכוהולי יש קצת סוכר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים