פורסם 2005 בספטמבר 320 שנים מחבר אז למה אתה לא שואל?טמפרטורת הרתיחה של אלכוהול היא נמוכה יחסית(משהו כמו 78.3 אם אני זוכר נכון)בקיצור אם תחמם את היין לטמפרטורה הזאת, האלכוהול יתאדה ומה שישאר לך זה יין נטול אלכוהול = אחוז המשקה ללא האלכוהולכל מה שאתה צריך לעשות זה למדוד את כמות הנוזל שיש לך בהתחלה ולחסר ממנה את כמות הנוזל שיש לך בסוף ומה שנישאר לך זה כמות האלכוהולואיך אני יכול למדוד מבלי לאבד את האלכוהול?
פורסם 2005 בספטמבר 320 שנים ואיך אני יכול למדוד מבלי לאבד את האלכוהול?אתה לא עושה את זה לכל הבקבוק אלא רק ל-50cc לצורך הבדיקה. וככל שציוד המדידה שלך יותר מדוייק אתה יכול לקחת פחות נוזל.
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים אז למה אתה לא שואל?טמפרטורת הרתיחה של אלכוהול היא נמוכה יחסית(משהו כמו 78.3 אם אני זוכר נכון)בקיצור אם תחמם את היין לטמפרטורה הזאת, האלכוהול יתאדה ומה שישאר לך זה יין נטול אלכוהול = אחוז המשקה ללא האלכוהולכל מה שאתה צריך לעשות זה למדוד את כמות הנוזל שיש לך בהתחלה ולחסר ממנה את כמות הנוזל שיש לך בסוף ומה שנישאר לך זה כמות האלכוהולועם לא מדובר ביין... ועל תשכח שעדיין בטמפרטורה כזאת גם אחוז מסויים מהיין עצמו מתעדה, או שאני טועה? אבל לדעתי אין דרך.
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים א.אםב.אני לא חושב שיש מרכיב ביין שמתאדה לפני אלכוהול(מבחינת טמפרטורה)ג.אתה תמיד יכול להשוות את תוצאות הניסויי למה שכתוב על הבקבוק
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים אף אחד לא באמת בודק את אחוז האלכוהול במשקאות שונים כמו שהציעו כאן. זה אפשרי כמובן אבל חבל על המשקה ועל הזמן. משתמשים במכשיר מדידה שנקרא הידרומטר (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrometer). הכלי הזה בעצם מודד את הציפיפות של הנוזל בו הו מוטבל, ויש כל מיני דרכים למצוא בעזרתו את אחוז האלכוהול.
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים מחבר אף אחד לא באמת בודק את אחוז האלכוהול במשקאות שונים כמו שהציעו כאן. זה אפשרי כמובן אבל חבל על המשקה ועל הזמן. משתמשים במכשיר מדידה שנקרא הידרומטר (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrometer). הכלי הזה בעצם מודד את הציפיפות של הנוזל בו הו מוטבל, ויש כל מיני דרכים למצוא בעזרתו את אחוז האלכוהול. האמת שזה באמת נשמע יותר הגיוני . מוזכר שם מכשיר בשם Alcoholometer אבל אין הסבר עליו. אתה יודע אולי איפה מוכרים כאלו דברים?
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים למען האמת אין לי שמץ של מושג איפה בדרך כלל קונים הידרומטר אבל אני די בטוח שניתן לקנות משהו בחנויות המוכרות ציוד להכנת יין. כמו למשל פה http://www.israwine.co.il/ או כל חנות אחרת שאתה מכיר...
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים אף אחד לא באמת בודק את אחוז האלכוהול במשקאות שונים כמו שהציעו כאן. זה אפשרי כמובן אבל חבל על המשקה ועל הזמן.א. זה לא חבל על המשקה כי הסברתי שמספיק רק 50cc ואפילו פחות(היית אמור להבין את זה לבד)ב. עדיף לבזבז טיפה זמן מאשר ללכת לקנות מכשיר בהמון כסף(אל תשכח שזמן זה כסף)
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים תראה, קודם כל זה לא המון כסף, סה"כ זה מכשיר די נפוץ במעבדות והוא שימושי לא רק לבדיקת אחוז אלכוהול. כמו כן, אם אתה כבר עוסק בהכנת יין\סיידר\מה שבא לך בתור תחביב אז זה משתלם להשקיע באופן חד פעמי בכלי שהוא שימושי ונחוץ לתהליך ההכנה. אז אם זה משהו חד פעמי אז אני מניח שהגישה שהוצעה כאן עם הנק' רתיחה עדיפה לא פחות.
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים אבל אם אתה מכין בעצמך אתה לא צריך בכלל מכשיר מדידה כי אתה יודע בדיוק כמה אלכוהול הכנסת לשם
פורסם 2005 בספטמבר 420 שנים מחבר אז זהו שזה לא משקה שאני מכין, אלא מישהו אחר וביררתי קצת לגבי האלכוהולמטר והמחיר נע בין 70 ל-200 ש"ח (לאלכוהולמטר למשקאות ללא סוכר).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.