עבור לתוכן

הוספת מחשב אלחוטי לרשת חוטית, ושאלות כלליות לגבי רשת אלחוטית.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

במהלך החודש אני אמור לקבל מחשב נייד, שאותו אני רוצה לחבר לרשת החוטית הקיימת שלי הכוללת 3 מחשבים.

עכשיו למספר שאלות:

1. מה הם טווחי הקליטה/שידור של כ.רשת אלחוטיים ביתיים?

2. מהי מידת הנצילות של הרשת האלחוטית? אני מתכוון לזה שה 10/100BST רוב הזמן לא מגיע למהירות המקסימלית שלו.

3. האם 54Mbps יספיקו או שכדאי להשקיע בתקן החדש של ה 100Mbps ?

4. מה אני תאכלס צריך? כ. רשת למחשב נייד ו-AP או ראוטר?

5. לפי מה שהבנתי אין טעם לקנות AP ללא ראוטר, כי ההפרשים זניחים, נכון?

6. אני יודע שהיו לא מעט בעיות עם ההתחברות לכבלים דרך ראוטר, איפה המצב כיום?

7. אם אפשר, אז קצת מחירים והמלצות לציוד ספציפי, אדימקס הם דיי mid-end למיטב הבנתי, נכון?

תודה רבה,

איציק. :)

פורסם

אם איזה ראוטר אתה מחובר היום ?

פורסם
  • מחבר

אני לא עובד כיום עם ראוטר, אלא סויץ' + שרת עם ICS

פורסם

אם כבר יש לך רשת של 3 מחשבים אז כדאי לך לקחת ראוטר שינהל לך את הרשת

קח ראוטר אלחוטי שיש לו 4 יציאות פיזיות מאחורה ואז יהיה לך מכשיר שיודע לטפל במחשבים שמחוברים בצורה חוטית ואלחוטית

לך על התקן של 54 הוא אמין וזול. עבור אינטרנט בלבד תספיק מהירות של 2 להעברת קבצים תזדקק ליותר אבל 54 זה בסדר.

טווחי הקליטה של הכרטיסים האלחוטיים משתנים לא רק בגלל המרחק אלא גם בשל מיקום, ככלל אצבע נראה לי שבדירה רגילה הטווח מספק.

למשתמשי הכבלים יש בעיות בחיבור לראוטרים אלחוטיים אני לא יודע אם זה נפתר כדאי שתברר אצל כאלה שיש להם.

ב-ADSL המצב הרבה יותר פשוט, המודם של בזק מתפקד כראוטר ואתה צריך רק AP, השילוב עובד בלי שום בעיה.

אלטרנטיבה נוספת היא חיבור כרטיס רשת אלחוטי לאחד המחשבים שלך ברשת (רצוי כזה שמתחבר דרך כבל ל-USB) ואז לנסות ולייצר תקשורת בינו ובין הנייד בצורה שנקראת AD HOCK , לא ניסיתי אבל זו שיטה שעובדת.

פורסם

אני עובד עם הכבלים [ונטויז'ן] עם ראוטר אלחוטי של level one והכל בסדר, אין לי שום בעיות בהתחברות או בגלישה, ולא בשיתוף קבצים בין המחשבים.

להמליץ לך על ציוד אני אשאיר לאנשים שמבינים יותר ממני..

פורסם
  • מחבר

באיזה פרוטוקולים הראוטר שלך תומך? או מה הדגם?

אפשר קצת המלצות לציוד ספציפי ולא יקר?

פורסם

אם אני לא טועה אתה מדבר על

l2tp[ זאת הצורה שבה אני מתחבר לאינטרנט עם הראוטר]

pptp

pppoe

ויש גם משהו של איי פי קבוע ואחר של איי פי משתנה, ועוד משהו שלא בדיוק הבנתי למה הוא משמש, אבל בכל מקרה, אני לא צריך אותו כי כבר התחברתי לאינטרנט

Dynamic IP Address with Road Runner Session Management.(e.g. Telstra BigPond)

והדגם הוא

level one

wbr 3406tx

הכרטיסי רשת הם גם של level one [הדגם של היו אס בי שמתחבר עם כבל] ובמחשב אחד עם וינדוס 98 שמתי כרטיס פי סי איי כי והכרטיס יו אס בי לא עובד עם וינדוס 98.

הדגם של הכרטיס רשת יו אס בי הוא WNC 0300USB

והכרטיס רשת פי סי איי אני לא בדיוק יודע, כי הוא גם של חברה לא כל כך מוכרת עד כמה שאני יודע...

פורסם

אם אתה בכבלים יש מספר נתבים (כמו WRT54G/S שלא יכולים להתחבר לרשת הכבלים) אתה צריך לבדוק אם הנתב שאתה קונה יתאים לחיבור לכבלים. או שיש עוד אפשרות זה להתקשר לחברה אינטרנט שלך ולדאוג לחיבור MPLS (חיבור ללא חייגן) ואז אין צורך לחייג ואז כל נתב תומך בכבלים (רק בזק בינלאומי נותנת ישירות חיבור כזה בלי לבקש).

במקרה שלך הייתי הולך על נתב. הרי כל התשתית אצלך כבר מוכנה כל הכבלים והכל מתרכזים לSWITH\HUB. אז פשוט תקנה נתב (לנתבים יש Switch בנוי עליהם) ואז פשוט תחבר הכל לנתב. והכל יעבוד כמו שעון.

הרעיון של ניידות זה רק בשביל המחשב נייד. מחשב נייח חבר בכבל רשת כדי להינות מהמהירות של התעבורה של הכבלים האלו. חיבור רשת אלחוטית הוא איטי. נכון זה 54Mbps אבל בחיים לא תגיע למהירות הזאת. זה תמיד יהיה פחות ויותר פחות ככל שאתה תתרחק מהAP. אבל לאינטרנט ועבודה רגילה זה יותר ממעולה.

אתה יכול לקנות עוד כרטיס רשת אלחוטי ולעשות Bridge עם הכרטיס רשת הביתי של הICS. אבל כל עוד יש לך סיבה להעביר את החיבור לאינטרנט למקום אחר תעשה את זה.. תחשוב על זה.. אתה תוכל לעשות ריסט חופשי ועדיין ישאר אינטרנט.

כמובן תקנה נתב שתומך בהצפנת WPA וMAC FILTERING כדי שתיהיה מוגן מאנשים שלא צריכים להיכנס.

אני ממליץ לך על הנתב שלי Linksys Wrt54gs נתב פשוט תותח. אבל רק אם אתה מתחבר לADSL או לחיבור כבלים בMPLS. (תתקשר לספק ותוודא אם הוא מוכן להעביר אותך לחיבור כזה)

אני יודע שהנתבים של Dlink תומכים בחיבור לכבלים בחיוג. אז אתה יכול ללכת על נתב מהחברה הזאת אם לא יאושר לך חיבור MPLS.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

כמובן שאינני מתכוון להעביר את כל הרשת לאלחוטי, זה טיפשי לאבד מהירות כשיש לי כבר תשתית קווית קיימת.

אני אאל-חט (פועל נחמד :hat:) רק את המחשב הנייד, ואולי עוד מחשב שיהיה יחסית רחוק משאר המחשבים שלי.

אני חושב שאני אלך על נתב שתומך בהתקשרות עם חייגן, כי חברות הכבלים לא נחמדות בלשון המעטה ;)

בנתיים הנתבים שראיתי הם:

Level One WBR3406TX - 400~ ש"ח

Edimax BR-6114WG - 430~ ש"ח

D-LINK DI-624 - 450 ש"ח

מה מבניהם עדיף? הבנתי ששלא מעט יש נסיון מר עם ה DLink.

מה לגבי ה level one? יש לו עיצוב יפה :-[

ובקשר לכרטיסי רשת:

האם עדיף להתאים חברות? זאת אומרת כ.רשת ונתב מאותה חברה.

יש איזשהם בעיות תמיכה עם לינוקס?

פורסם

לא טיפשי להעביר רשת לאלחוטי אם עיקר השימוש הוא אינטרנט

אתה יכול לצפות למהירות ריאלית של 54 כשהאינטרנט בקושי 2

כמובן שהמחשב הראשי נשאר מחובר פיזית

פורסם
  • מחבר

נו זה ברור מאליו שזה יספיק לחיבור אינטרנט, אפילו b יספיק.

פורסם
  • מחבר

בנתיים הנתבים שראיתי הם:

Level One WBR3406TX - 400~ ש"ח

Edimax BR-6114WG - 430~ ש"ח

D-LINK DI-624 - 450 ש"ח

מה מבניהם עדיף? הבנתי ששלא מעט יש נסיון מר עם ה DLink.

מה לגבי ה level one? יש לו עיצוב יפה :-[

ובקשר לכרטיסי רשת:

האם עדיף להתאים חברות? זאת אומרת כ.רשת ונתב מאותה חברה.

יש איזשהם בעיות תמיכה עם לינוקס?

אני אבקש שוב את תגובותיכם, זה חשוב לי :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים