עבור לתוכן

בעיה מוזרה בקשר להכנת כבלי רשת. אני מנסה להבין איפה הבעיה

Featured Replies

פורסם

היי

דוד שלי קנה מחשב חדש ורצה לחבר ברשת את שתי המחשבים בשביל שיתוף ICS. אין שום בעיה, אמרתי לו מה לקנות והוא קנה.

17+7 מטר של כבל רשת STP (ה7 מטר בגלל שהוא התחרט ושינה מקום שהיה זקוק לעוד הוספה של כבל) אז ניקנה 17+7 מטר של כבל רשת ומאריך RJ45 (קופסא קטנה שבכל צד יש RJ45 להארכת כבל) .. ואיזה 10 מחברי RJ45 עם סיכוך)

אני עוסק הרבה בהרכבת רשתות והכנת כבלים ועד היום לא נתקלתי בבעיה מוזרה כזאת.

העברנו את כל הכבל בבית והתחלתי להכין את הכבלים.

הכנתי את כל החיבורים והכל חובר במקום.

network6rs.th.jpg

צד אחד היה 568a וצד שני 568b בשביל Crossover בגלל שאין שם HUB וחיבור בין שתי מחשבים.

אני מחבר לכל צד ושום דבר שום נורה שום כלום ויש X על הכרטיס רשת כאילו אין כבל רשת מחובר.

ניסתי שוב ושוב ושום דבר.

חשבתי הכבל דפוק או שיש איזה קרע פנימי. לקחתי את הכבל אליי ומצאתי זרוקים אצלי 2 מחברי RJ45 ניסיתי אותם. והכבל עובד.

הכבל הארוך הוא ישיר (2 הקצוות כ 568B) וה7 מטר אמור להיות המוצלב.

הודעתי לדוד שלי ואמרתי לו שזה בעיה במחברים ושיקנה כמה מחברים ללא סיכוך (כי אולי יש איזה בעיה עם המחברים עם הסיכוך). הוא קנה וניסתי שוב לחבר ושוב לא עובד. הכבל 7 מטר פשוט לא רצה לעבוד.

עכשיו השאלה שלי היא מה הסיכוי שהמחברים דפוקים?

חשבתי אולי לא חיזקתי מספיק אבל לחצתי כל כך חזק עם הפלייר ולא הייתה שום בעיה להכניס את המחבר לכרטיס רשת.

ניסתי 2 סוגים ושתיהם לא עבדו..

עכשיו אני שואל אותכם אם אי פעם קרה לכם דבר כזה. הכבל הוא לא הבעייתי כי הוא הגיע מאותה קופסא וה17 מטר עובד ללא שום בעיה. אני די בטוח שזה המחברי RJ45 אבל אין דבר כזה דגמים של RJ45 חוץ ממסוכך ורגיל אבל לא משנה אם אני אשתמש בזה או בזה הם חייבים לעבוד.

מישהו יכול להסביר לי למה זה לא עבד?

*ניסתי גם לחבר רק 4 כבלים וגם לא עבד.

*בדקתי וראיתי שכל 8 החוטים שהם נכנסים עד הסוף.

*אין שום בעיה בכרטיסי רשת כי לפני כמה ימים הבאתי לו כבל מוצלב שהכנתי והוא היה קצר וזמני והכל עבד כמו שעון.

*המחבר המאריך עובד איתו אין שום בעיה. בדקתי אותו עם 2 כבלים אחרים והם עבדו.

*כל המחברים נקנו מאותה חנות.

תודה

פורסם

אולי הבעיה בתאימות של הרכיבים השונים

תנסה לחבר את הכבל רשת מקוטב

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמתי ניסתי את זה עם 4 חוטים ו8 חוטים..

הייתי היום בעיר והלכתי לסתם חנות וקניתי ממנה מחברים. וניסתי אותם ועבד.. כניראה החנות שממנה קניתי מקודם מחזיקה איזה מחברים עם איזה פגם..

לא משנה בעיה נפתרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים