עבור לתוכן

סתם שאלה איזה מערכת הפעלה אני יכול להתקין על 286?

Featured Replies

פורסם

טוב, בקיצור, WIN3.11 היה SHELL עם כמה תוספים נחמדים.

• תגובות 47
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למעשה, 3.11 היה יותר מ SHELL מכיוון שהוא דרש תוכנות שנכתבו בשפת תכנות מיוחדת (אז...) כמו VISUAL BASIC וכו', 3.11 לא היתה מערכת הפעלה יותר מש-WORD הוא מערכת הפעלה, זה היה דור ביניים שבין ה-DOS המסורתי ל-WIN95 החדשני, תוכנה שהיא יותר מ-SHELL אבל עדין לא מערכת הפעלה המתפקדת בפני עצמה (אני לא מדבר על הממשק למשתמש אלא יותר על הגישה הישירה לזיכרון המערכת שנעלמה לנצח החל מ WIN95).

פורסם

תתקין חלונות XP פרו

אם לא יעבוד תחליף את המחשב

פורסם

גישה הישירה לזיכרון המערכת שנעלמה לנצח החל מ WIN95.

זה כדי שיהיו וירוסים "פחות מסוכנים", ואף אפילו SPYWARE פחות מסוכנים, למרות שזה לא כל כך עבד להם.

תתקין חלונות XP פרו

מצטרף.

ד.א. יכולים להריץ על זה MAME?

פורסם

זה כדי שיהיו וירוסים "פחות מסוכנים", ואף אפילו SPYWARE פחות מסוכנים, למרות שזה לא כל כך עבד להם.

לא בדיוק, הדבר הזה נעשה בכדי שמערכת תוכל לנהל ולהפעיל את הזיכרון בצורה עצמאית (אתה בטח זוכר תוכנות כמו MEMAKER ו-QEMM שנועדו לשלוט על הזיכרון) כי בלי התכונה הזו המערכת לא יכולה ממש להחשב בתור מערכת הפעלה כי היא לא מפעילה שום דבר, כל הדרישות מהתוכנה אל החומרה עוברות ישירות, מ-WIN95 נוצר מעין BUFFER (שהשתפר והחל מ-WINNT ניקרא ACPI) בין התוכנה לחומרה וכל בקשה משכבת התוכנה לשכבת החומרה היתה צריכה לעבור דרך אותו BUFFER, דבר זה מייעל את השימוש במשאבי המערכת וכן מונעת שגיאות פטאליות שתקעו את המחשב כששני בקשות התנגשו (מי שזוכר את הסיוט של להתקין מודם 14.4 ולהתקע שעות בהגדרות ה-IRQ וה-DMA בשביל שלא תהיה התנגשות עם כ.הקול והמסך).

פורסם
  • מחבר

רציתי מאמרים חברים..

תודה מתן...

פורסם

תתקין חלונות XP פרו

נראה לי עדיף שהוא יחכה ל-Longhorn כדי שהוא יוכל לנצל את מלוא העוצמה של המחשב...

פורסם

נראה לי עדיף שהוא יחכה ל-Longhorn כדי שהוא יוכל לנצל את מלוא העוצמה של המחשב...

גם אני חושב שהVIAST תתאים הרבה יותר בשביל מעבד רב כוח כמו 2-8-6 השאלה אם זה ירוץ גם על הפנטיום 4 שלי 1.6GHZ 256KB

כנראה שלא :'(

אגב מה זה SHELL?

פורסם

מה שעוזר לך לעשות פעולות במחשב.

הליבה זה מה שעושה את הכל מאחורי הקלעים.

פורסם

תגידו מישהו זוכר את ה NC ^^ דווקה שירת אותי בנאמנות בלי באגים...

ד"א אני אספן מעבדים יש לי מעל מ 40 מעבדים שונים ויש לי את המעבדים הראשונים של AMD ו INTEL. :smile1:

אני יכול לעלות תמונות מי שרוצה....

פורסם

תעלה זה נשמע מעניין :)

פורסם

חחח מי לא מכיר את NC,

ואת השומר מסך שהיה שם

הקליידסקופ הזה :)

F5 להעתקה

F6 להעברה

שני חלונות, נוסטלגי :x

פורסם

הנה כמה תמונות מהאוסף שלי (סליחה על האיכות) :

Tempshot0003n.JPG

(בתמונה הזאת חלק קטן מהמעבדים לא היה לי כוח לסדר את כולם)

Tempshot0004n.JPG.xs.jpg

Tempshot0005n.JPG

Tempshot0006n.JPG

Tempshot0008n.JPG

Tempshot0009n.JPG

פורסם

ה OVERDRIVE, היה משובח...

בכל מקרה, מתן, לא נראה לי שיש יותר מדי מידע על זה בעברית (כמו כל דבר נורמלי)... תנסה לראות את זה כאתגר ולקרוא את הדברים באנגלית.. (גם אף פעם לא ראיתי משהו שתרגמו לעברית ושמר על הרמה המקורית)..

פורסם

NC זה לא מערכת הפעלה. זאת תוכנת ניהול קבצים.

הגירסה החדשה שלו (לא של אותה חברה) - Total Commander (לשעבר Windows Commander) מהווה תחליף מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים