עבור לתוכן

סתם שאלה איזה מערכת הפעלה אני יכול להתקין על 286?

Featured Replies

פורסם

אם אני זוכר נכון, על-286 שהיה לי הייתי מפעיל אפילו Win 3.11 for workgroups, כמובן שחלונות לא הייתה מערכת הפעלה במובן של היום

אלא רק תוכנת shell נוספת עם משחקים נחמדים.

• תגובות 47
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

DOS 5 או DOS 6.2 יעבדו מצויין :)

פורסם

DOS 5 או DOS 6.2 יעבדו מצויין :)

DOS 5 הייתה מערכת הפעלה כמעט מושלמת, בגרסה 6 הכניסו אפשרות לעשות תפריטים של חלוקת זכרון ב-config.sys ויחד עם זה הרבה באגים...

פורסם

אי אפשר להתקין עליו שום דבר חוץ מDOS, בעיקרון, מאחר וה286 הוא לא מעבד Protected-mode (אין MMU).

ואללה ? מוזר.. אני זוכר שהרצתי WINDOWS על 286...

רגע, בו נבדוק:

In response to the impending release of OS/2 2.0, Microsoft developed Windows 3.1, which included several minor improvements to Windows 3.0 (such as display of TrueType scalable fonts, developed jointly with Apple), but primarily consisted of bugfixes and multimedia support. It also removed support for Real mode, and would only run on a 80286 or better processor. Later Microsoft also released Windows 3.11 (marketed as Windows for Workgroups), which included improved network drivers and protocol stacks, and support for peer-to-peer networking. Windows 3.11 also only runs in 386 Enhanced mode, and requires at least an 80386SX processo

פורסם
  • מחבר

תנו אתרים/מאמרים בעברית לקריאה..

תודה מראש,

מתן.

פורסם

אכן, על ה 286 שהיה לי רץ חלונות 3.0 או 3.1

פורסם

גם על שלי... הקטע שחלונות 3.1 או 3.11 WG לא היו מערכות הפעלה...

פורסם

לא צריך להגזים.. אומנם זה לא היה WINDOWS XP, אבל זה היה בהחלט מערכת הפעלה (אם כי די פרימטיבית במונחים של היום)

פורסם

זאת לא הייתה מערכת הפעלה, כי עדיין היית צריך DOS כדי להפעיל אותה...

פורסם
  • מחבר

תנו לי מאמרים בעברית עכשיו

תודה רבה..

פורסם

אז ? היו לה הרחבות WIN32 מעל לזה, היו לה DRIVERS לכל מני התקנים, ב 3.11 היא גם יכלה כבר לעבור ל ל PROTECTED MODE... גם WINDOWS 95 היה צריך DOS כדי לעבוד, זה אומר שזה גם לא היה מערכת הפעלה ?

(וברור לי שזה סתם דיון)

פורסם

הנה הסיפור, ממה שהבנתי, ב286 - הייתה לו תמיכה בprotected mode (וביחד איתו, גם עד 16 מגה RAM), אבל היית חייב לעשות reset לprocessor...

עדיין, אני לא מבין אם כך מה עשו בWindows - ברור שלא עשו ריסט למעבד במעבר מDOS לווינדוס...

ה386SX כבר אפשר מעבר גמיש בין מצבי העבודה.

ולא הצלחתי למצוא על זה כלום..

פורסם

לפי מה שאני זוכר(מכיתה ב) הפעלתי את הWIN3.11 מתוך הדוס.

פורסם

גם WINDOWS 95 פועל מתוך DOS, רק שהוא עושה את זה בלי שאתה כותב win.com אז ?

ולגבי ה RESET, לא זכור לי משהו הזוי כזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים