עבור לתוכן

צריך עצות לפני בניית מערכת קירור אוויר שתכננתי למחשב

Featured Replies

פורסם

קודם כל, תסתכלו בתמונה המצורפת. הקופסו שאתם רואים מעל המארז היא בעצם תוסף שאני רוצה לבנות, מקדימה ימוקמו 3 מאווררים בגודל 60 מ"מ שתפקידם הוא להכניס אוויר, המלבן האדום הוא כביכול הפתח שמחבר בין הקופסא למארז ודרכו עובר האוויר לתוך המארז. מבינים?

השאה העיקרית שלי היא - האם המערכת הזאת תהיה אפקטיבית?

[attachment deleted by admin]

פורסם

3 מאווררים, כאלה קטנים על כזה פתח אוויר קטן, זה ישרוק לך או שזה יעשה לך רעש מחריד.

למה שלא תשים מאוורר אחד של איזה 120 מ"מ או 80 מ"מ אתה רוצה שהוא ישאב אוויר מהסימון הכחול שלך.

תאלץ להגביה טיפה את הריבוע הזה על מנת לאפשר למאוורר לשאוב אוויר בלי הפרעה.

תוכל לעשות את זה יפה אם תעשה רווח מספיק גדול, תוכל לשים רשת (ליופי, וגם למניעת אבק קצת).

רשת לא צפופה במיוחד, יותר ליופי ולקוות שזה לא ישרוק ולא יעשה לך רעש.

רן.

פורסם
  • מחבר

3 מאווררים, כאלה קטנים על כזה פתח אוויר קטן, זה ישרוק לך או שזה יעשה לך רעש מחריד.

למה שלא תשים מאוורר אחד של איזה 120 מ"מ או 80 מ"מ אתה רוצה שהוא ישאב אוויר מהסימון הכחול שלך.

תאלץ להגביה טיפה את הריבוע הזה על מנת לאפשר למאוורר לשאוב אוויר בלי הפרעה.

תוכל לעשות את זה יפה אם תעשה רווח מספיק גדול, תוכל לשים רשת (ליופי, וגם למניעת אבק קצת).

רשת לא צפופה במיוחד, יותר ליופי ולקוות שזה לא ישרוק ולא יעשה לך רעש.

רן.

ככל הנראה אני אשים 2 מאווררים בגודל 80 מ"מ, כנראה ג'נרי (15 ש"ח ליחידה, אפילו פחות לדילר).

אני גם רוצה לשים מתג הפעלה/כיבוי או בקר מהירות וכמובן שתהיה גם רשת.

השאה היא האם המערכת תהיה חזקה ואני ארגיש שיפור?

פורסם

אם זה יהיה למעלה של המערכת, עדיף שיוציא אוויר.

2 מאווררי ג'נרי סתם יצאו לא יפה, לפי המחשבה אצלי בראש, וסתם יעשו רעש.

עדיף לך מאוורר 80 מ"מ איכותי יותר, שיוציא אוויר (סמארט פאן 2 למשל יכול להיות מצויין והוא בא עם בקר שליטה שתוכל למקם אותו

בחריץ PCI או להוציא אותו מאיפה שהוא מורכב ולחבר לאיפה שאתה רוצה).

אם תשים מאוורר שמוציא אוויר מלמעלה, בעיית השאיבה תפטר לך, מכיוון שהמאוורר ישאב אוויר (חם יחסית) מין המארז בחלקו העליון

ויוציא אותו החוצה דרך הפתח שלך. זה לא מאפשר לך לעשות חריץ קטן, כמובן, אבל תיהיה לך פחות בעיה עם החריץ.

פורסם
  • מחבר

אם זה יהיה למעלה של המערכת, עדיף שיוציא אוויר.

2 מאווררי ג'נרי סתם יצאו לא יפה, לפי המחשבה אצלי בראש, וסתם יעשו רעש.

עדיף לך מאוורר 80 מ"מ איכותי יותר, שיוציא אוויר (סמארט פאן 2 למשל יכול להיות מצויין והוא בא עם בקר שליטה שתוכל למקם אותו

בחריץ PCI או להוציא אותו מאיפה שהוא מורכב ולחבר לאיפה שאתה רוצה).

אם תשים מאוורר שמוציא אוויר מלמעלה, בעיית השאיבה תפטר לך, מכיוון שהמאוורר ישאב אוויר (חם יחסית) מין המארז בחלקו העליון

ויוציא אותו החוצה דרך הפתח שלך. זה לא מאפשר לך לעשות חריץ קטן, כמובן, אבל תיהיה לך פחות בעיה עם החריץ.

נשמע טוב, חימום לחורף! :xyxthumbs:

פורסם

בעיקרון אתה רוצה לשים מאוורר 80מ"מ בגג המארז, אבל לא עם סתם גריל.. אלה עם כיסוי כלשהו..?

פורסם

דווקא אני ממליץ על הסיילט קט של TT.

גם שקט (יחסית)

גם יעיל

וגם יש לו פתחים מהצדדים ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים