עבור לתוכן

עזרה בהתקנת דיסק קשיח SATA נוסף

Featured Replies

פורסם

ההגדרה היחידה שאתה צריך בביוס זה פשוט להגידר בוט...איזה מהדיסקים יעלה ראשון,אחרי שתחבר את הSATA הוא יוגדר כדיסק ראשי נידמה לי.

אל תיגע בג'ימפורים, אחי רק זהירות עם החיבור ללוח הכבל שנילווה לדיסק עדין מאוד ונישבר בקלות וגם מאוד יקר.

חברה אתם בטוחים שאפשר לנתק את הדיסק מבלי לכבות את המחשב?יש לי SATA ואני לא מעז לבדוק את זה :silly:

פורסם

אתה לא יכול סתם לנתק אותו

אתה צריך קודם לעשות ניתוק מסודר שלו בוינדוס

פורסם

אתה לא יכול סתם לנתק אותו

אתה צריך קודם לעשות ניתוק מסודר שלו בוינדוס

כן ברור אחי כמו בדיסק מגירה,אבל דיסק מגירה זה שונה אל תישכח שבSATA עדין ניתוק החשמל מיתבצע ידני.

פורסם
  • מחבר

^@^RaveHawk^@^ - הדיסק לא מזוהה כלל, כלומר לא מופיע בביוס !!!

בכל מקרה יש התפתחות מעניינת:

למיטב ידיעתי, אם אני מחבר דיסק SATA2 ללוח אם שלא תומך ב SATA2, הדיסק יזוהה ויתפקד כ SATA1.

היום הסתבר לי שהלוח שלי שלא תומך ב SATA2, לא יודע לזהות בכלל דיסק SATA2.

בדקתי היום בחנות בה קניתי את הדיסק, חיברתי דיסק SATA2 בודד והלוח לא זיהה אותו.

לעומת זאת, חיברתי דיסק SATA1 ואותו הלוח כן זיהה. כמו כן הסתבר לי, שהתמיכה באייבורי לא מי-יודע-מה.....  :s05:

בסופו של דבר הזמנתי (WD 160GB JD (SATA1 במקום ה JS שקניתי, אמור להגיע תוך כמה ימים, ובעזרת-השם, בזה יסתיים הברדק..

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מדהים... הייתה לי את אותה בעייה עם HD sata 2 של WD160GB אייבורי שלחו אותי ריקם בטענה שהלוח שלי PT880 MSI לא תומך בכלל בSATA 2 ואמרו לי בוודאות להחליף את הכונן כי זה בחיים לא יעבוד על הלוח שלי . לא קיבלתי את דבריו (השם שמור אצלי) לאחר התייעצות נוספת עם KSP שמהם קניתי את הכונן ( מאייבורי קניתי את הלוח) התברר לי שהפתרון נעוץ בכך שפשוט מאור צריך לגמפר את הכונן לעבודה במצב מהירות

של sata 1 . הרמתי טלפון לאייבורי להתלונן על הייעוץ השגוי והאיש שענה לי אמר שיופי שזה עובד אבל זה לא מעניין אותו..

אייבורי מבחינתי נכשלו בגדול!! או שזה פשוט הייה חוסר סבלנות ללקוח!!

פורסם

לי הם עזרו בתמיכה הזו שהייתי צריך

כאן הם באמת פישלו

וסתם שאלה איך מגדירים את ה SATA כסליב וה IDE כמאסטר ?....צריך לשנות את מיקום החיבור של ה SATA בלוח?

פורסם

joshcomputer - אל תגיד לי שנרשמת לפורום רק בשביל להקפיץ דיון מלפני 3 חודשים

פורסם

טוב לא צריך להתעצבן !!

פורסם

גם בגירסה 1 אתה יכול לנתק ןלבר דיסקים קשיחים ב WINDOWS

בתנאי שאתה משתמש בחשמל של SATA ולא במולקס רגיל

זה עובד גם עם חשמל דרך מולקס רגיל.

פורסם

צודק

למרות שהתקן אומר אחרת

מאז הת'רד הזה (שהוא די ממזמן) יצא לי לבדוק את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים