עבור לתוכן

איך לחבר ראוטר? ועוד כמה שאלות...

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב חדש שאני קונה שבוע הבא ואני לא יודע איך לחבר ולפי מה שהבנתי אני צריך ראוטר אלחוטי (כי אבא שלי לא רוצה להעביר חוטים בבית...

אז אין לי מושג עם זה ראוטר בסדר :EDIMAX ROUTER+AP WIRELESS+4PORT 10/100 SWITCH 54MB G BR-6114WG

ואין לי מושג איך ולאיזה מחשב לחבר את הראוטר... המודם שיש לי במחשב הראש הוא המודם של סמסונג הכחול אין לי מושג עם זה אומר לכם משהו

ועוד משהו....

אין לי מושג אם בלוח אם הזה יש כרטיס רשת מובנה....

http://digma.co.il/shop/product_info.php?products_id=1323&osCsid=4dfabff624216ef9d93752d4ec397435

תגידו לי בבקשה אם יש.....(אם לא אני יחפש אחר =\)

תודה רבה לעוזרים :yelclap:

פורסם

ללוח שלך יש כ. רשת של ג'יגהביט.

הראוטר הזה הוא אלחוטי, ואני ממליץ עליו גם מבחינת עלות וגם מבחינת ביצועים.

פורסם
  • מחבר

איך אני משתמש בראוטר?

לאיזה מחשב לחבר אותו?

איך זה מעביר את האינטרנט?

פורסם

ל-EDIMAX יבואן שנראה רציני יש לו באתר הוראות התקנה של חיבור לאינטרנט ובמקרא שלך גם ההגדרות אבטחה של הרשת אלחוטית. בלי הגדרות של אבטחה כל אחד שיש לא כרטיס אלחוטי יוכל להיכנס לך לרשת

אתה מחבר את הרוטר למודם והמחשבים מתחברים אל הראוטר.

האתר של היבואן http://www.pikok.co.il/Tmicha.asp

כדאי לך גם לקרא קצת פה זה יסביר לך כמה דברים http://computer.howstuffworks.com/home-network.htm

פורסם

איך אני משתמש בראוטר?

לאיזה מחשב לחבר אותו?

איך זה מעביר את האינטרנט?

1. כמו שאמר HOLY - מחברים את המחשבים לפורטים של הראוטר ואת המודם ליציאה שנקראית WAN (גם פורט- חיבור רשת).

2. כל המחשבים שברשותך מתחברים לראוטר, ואפשר לגשת אליו ולנהל אותו מכל מחשב שמחובר אליו.

3. הראוטר (שבעברית נקרא נתב דרך אגב) מחייג לאינטרנט ומשתף את האינטרנט בין כל המחשבים.

פורסם

אני אמרתי כזה דבר?  :pissed:

את המודם מחברים לחיבור WAN בראוטר, לא ל-Uplink

פורסם

אה סליחה! רגע של חוסר ריכוז - סתם לא שמתי לב וההודעה נערכה.

כן כן, היציאה לא נקראית UPLINK (שייך לסוויצ'ים בכלל...) אלא WAN = WIDE AREA NETWORK, ש?(לרוב)במקרה של נתב ביתי מחוברת למודם שמתחבר לאינטרנט.

HOLY - אפשר לחשוב כבר מה אמרתי.....

:silly:

פורסם

אל תגיד X אמר אם אתה לא מצטט אותו מילה במילה

בכל מקרה UPLINK יכול להיות גם בראוטר (ולא רק בסוויץ), פשוט יש לו תפקיד אחר לגמרי

פורסם

אל תגיד X אמר אם אתה לא מצטט אותו מילה במילה

בכל מקרה UPLINK יכול להיות גם בראוטר (ולא רק בסוויץ), פשוט יש לו תפקיד אחר לגמרי

UPLINK היא יציאה שמקשרת לרשת אחרת\ עוד מונחים.. ודרך אגב אפשר לומר את זה גם על יציאת הWAN.

פורסם

לא נכון

1. UPLINK היא יציאה רגילה לכל דבר בסוויץ/האב כשכל ההבדל בינה לבין יציאות אחרות היא שהיא מוצלבת.

2. אתה יכול לחבר גם בין 2 סווצים/האבים עם כבל מוצלב בין 2 יציאות רגילות בלי להשתמש ב-UPLINK בכלל.

כל ראוטר בייתי היום משולב עם סוויץ ולכן יכול להיות בו בכיף חיבור UPLINK בנוסף ל-WAN

פורסם

בסוויצ'ים מסוימים יש רק יציאות מיועדות לUPLINK.

שיהיה בכיף גם חיבור UPLINK בנתב - שהוא גם סויץ' למי ששכח. על זה לא דובר...

למה הWAN לא נכנס בהגדרת UPLINK ?

פורסם

מה זה יציאות שמיועדות ל-UPLINK?!

uplink היא יציאה רגילה לכל דבר שפשוט 2 המגעים המשדרים ו-2 המגעים הקולטים הוחלפו ביניהם (מוצלב)

קח יציאה רגילה וחבר לה כבל זכר לנקבה כאשר החוטים בפנים מוצלים ויש לך חיבור UPLINK.

הטיפול בחבילות שמגיעות דרך חיבור UPLINK זהה לטיפול בחבילות שמגיעות דרך חיבור רגיל (כי זה חיבור רגיל לכל דבר)

WAN הוא חיבור מיוחד שהראוטר יודע לטפל בחבילות בו בשכבת התובלה (בראוטר בייתי) ולא חיבור בשכבת ה-data link כמו סוויץ.

פורסם

חיבור הWAN (המודם לראוטר) מתבצע ע"י USB?

אם כן אז אפשר אולי לחבר אותו בכבל רשת?

כי לפי מה שאני יודע, תקנו אותי אם אני טועה

חיבור אינטרנט בUSB מוריד טיפה את הביצועים או משהו כזה

פורסם

mrcranky.gif

טוב שהסברת קצת את עצמך....

:)

אבל WAN מובילה מידע אל האינטרנט, ולכן לפי ההגדרה של UPLINK בטלקומוניקציה, עונה על הקריטריונים.

למרות העיקרון של כבל מוצלב ולא מוצלב וחיבור בין מכשירי רשת, יש באמת סוויצ'ים ששתי יציאות מיועדות לכך.... אני מודע לכך שאפשר לחבר לדוג' לסוויץ' של 8 פורטים עוד 8 מכשירי רשת..........

OK???

חיבור הWAN (המודם לראוטר) מתבצע ע"י USB?

אם כן אז אפשר אולי לחבר אותו בכבל רשת?

כי לפי מה שאני יודע, תקנו אותי אם אני טועה

חיבור אינטרנט בUSB מוריד טיפה את הביצועים או משהו כזה

חיבור הWAN הוא חיבור רשת כמו שציינתי קודם.

וכן, מודמי USB לא מומלצים...

פורסם

מצטער שאני גונב ת'תרד אבל זה לא מתאים לת'רד חדש..

אז אפשר אולי לחבר את הTERAYON שלי בכבל רשת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים