עבור לתוכן

כמה קיבלתם בפסיכומטרי?

Featured Replies

פורסם

אל תשכח שהציון נקבע גם ע"פ כלל הנבחנים ובחינות קודמות. זה מסובך החישוב של הנקודות.

האמת, זה לא כזה מסובך. לוקחים את כל הנבחנים, כולל אלה של בחינות קודמות (1 או 2 אחורה), ולפי זה מדרגים את האנשים לפי הציון האבסולוטי (כמות תשובות נכונות). ברור שהנוסחה המדויקת כמה נקודות לתת לכל אחד היא הרבה יותר מסובכת, אבל העקרון פשוט.

זה אומר שגם אם תענה נכון על כל השאלות, לא בהכרח תקבל 800.

תחשוב על זה שוב  ;)

אם מישהו ענה על כל השאלות נכון, אז בהכרח היית הכי טוב (או הגעת למקום הראשון ביחד עם עוד אנשים) = יש לך 800.

לעומת זאת, ההיפך הוא הנכון - גם אם תקבל 800, זה לא אומר שענית על כל השאלות נכון. (אצלי זה מקרה אחר: אם תשים לב טוב, תראה שקיבלתי בכל אחד מהפרקים 150 - הציון המקסימלי. והציון על הפרקים הוא אבסולוטי - משמע כל התשובות שלי היו נכונות.)

בכל מקרה, אנשים, עד כמה שאני מעריך את המחמאות (they love me, they really really love me  :P), הת'רד הזה לא עלי. וכל המידע על איפה למדתי וכמה למדתי נמצא בת'רד שקישרתי אליו, אין לי כח לכתוב שוב...  :-X

פורסם

סליחה, התבלבלתי :-X

התכוונתי למה שאמרת, טל :

ההיפך הוא הנכון - גם אם תקבל 800, זה לא אומר שענית על כל השאלות נכון.

וכן, אכן ראיתי ומאוד מאוד התרשמתי! ממש כל הכבוד ! ;)

פורסם

אתה יודע ש-800 זה המקסימום נכון??  :s07:

אני באמת שונא ילדים קטנים שבאים ומדברים כאילו שהם מבינים משהו מהחיים.. לך תשחק עם ברביות.. עדיף

מממ... לא שמתי לב לתגובה זו... וזה באמת קטע יפה. כי כנראה ההבנה משתנה לפי הגיל  ::) . אז לכל מי שלא הבין טוב: מה שניסיתי להגיד לטל, במילים אחרות וקלילות גם למתקשים, זה המשפט הבא : המיקרה היחיד שהוא יותר רציני מלהוציא 800 הוא להתקבל לפקולטה רצינית ומכובדת ללא פסיכומטרי בכלל. ויש לי חבר כזה שהיום מקבל מאחד מהקולג'ים המכובדים בארה"ב עשרות אלפי דולרים לשנה במילגה רק כדי שיבוא ללמוד אצלהם תואר שני.

אז עכשיו מיסטר "בארביות פאן בוי" אתה מבין את המשפט הבא : "מעבר ל800 זה כבר להתקבל לפקולטה רצינית בלי לעשות פסיכומטרי ". 800 כסמל ומושג ולא כציון מספרי. עם קצת מחשבה והגיון הית עולה על זה לבד. באמת לא ברור לי איך בכלל עשית את הפרק המילולי.

ואם כבר בפסיכומטרי ולוגיקה עסקנו, אז זה נכון שאפשר להבין את המשפט בשתי צורות , אך אחת מהן לא מסתדרת לוגית. זה כבר האופי והמוח שבוחרים איך להבין ולהגיב. עכשיו לפחות אני יודע איך חברה מסכנים ששיחקו בבארביות שהיו קטנים בוחרים להבין ולהגיב   :lol:

אבל מה שיותר מוזר לי זה איך בן אדם שהוציא 800 בפסיכו לא הבין את זה , הרי אם לא עשית פסיכומטרי בכלל (החצי השני של המשפט) אתה לא יכול להוציא ציון כל שהו (מה ששניכם חשבתם שהוא החצי הראשון של המשפט)..

שיהיה , זה הזמן לפסול את הבחינה  >:D

פורסם

אתה רוצה את התשובה הקצרה או הארוכה?

הקצרה - מותק, אני את הפסיכו שלי כבר עשיתי :hat:

הארוכה - כשאתה קורא משפט שנראה לך לא הגיוני במבחן פסיכו (או כל מבחן / קריאה מרוכזת לצורך העניין), אתה אוטומטית חושב איך אפשר לחשוב עליו בצורה אחרת, או בצורה שמתאימה להגיון. חוץ מזה, אתה יוצא מנקודת הנחה שהמשפט חייב להיות הגיוני, לקיים כללי הגיון פשוט כאלה או אחרים או שאתה זה שלא מבין, ולא הכותבים של המבחן.

כשאתה קורא פוסט בפורום, הרבה יותר קל ונוח לצאת מנקודת הנחה שהכותב של מה שאתה קורא התבלבל, לא מבין, או סתם מדבר בציניות, ואתה לא מתעמק בלנסות להבין את המשפט מזווית אחרת. אז אם קראת משפט והבנת אותו בצורה מסוימת (אם להשתמש במינוח שלך - "800" כציון מספרי ולא כסמל/מושג), רוב הסיכויים שלא תחפש להבין אותו בדרך אחרת, אלא פשוט תחליט (כמו במקרה הזה) שהכותב הכניס קצת הומור/ציניות לטקסט.

זה פחות או יותר כדי לענות על השאלה "איך הצלחתי בפרק הגיון ולא הבנתי את הפוסט שלך כמו שצריך".

לגבי התגובה שלי - סתם הרמתי גבה ( O_o ) כי הקטע עם ה-800 לא הסתדר לי (וזה היה הרבה יותר קל מלחשוב על דרך אחרת לקרוא את המשפט).

לגבי התגובה שציטטת - היא באמת לא במקום.

אה, ורק בשביל הפרוטוקול - זה לא ברביות! זה Action Figures!! :-X

פורסם

אל תדאג טופגאן , לגביך צחקתי , לגבי הבחור השני היתי רציני לגמריי .... 8)

ויותר מיזה, שום דבר חוץ מההומור של שלושת השורות האחרונות לא התייחס אליך. פשוט הבן אדם עשה לעצמו פאדיחה - התפרץ והשתולל על משהו שהוא לא הבין טוב וסתם הבאתי לו מה שמגיע לו :cool2:

כמו שאתה בטח מכיר ישראלים מתחלקים לשני חלקים : הנורמאלים שלא מבינים ומרימים גבה , והNATIVES שלא מבינים ומרימים סכין ;)

לגבי האקשין פיגורס - לא יודע , אני לא מעודכן , בתקופה שלי היה כוח המחץ ורובוטריקים ;D

images%3Fq%3Dtransformers%2Blogo%26svnum%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26rls%3DGGLG,GGLG:2005-20,GGLG:en%26sa%3DN

פורסם

אני הבנתי את המשפט בפעם הראשונה שקראתי אותו.

אני גאון :silly: ?

אגב טופ גאן, איך באמת למדת?

פורסם

בטוח הוא למד והרבה..אין בזה פתרונות קסם.

יש כאלה שבא להם פשוט יותר בקלות, אני למשל בתיכון למדתי ממש קצת והוצאתי ציונים מאוד גבוהים אבל בפסיכומטרי הוצאתי ציון שמתאים לתלמיד לא מדהים- 621 :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים