עבור לתוכן

צינורות עיבוד במעבדים ...

Featured Replies

פורסם

תגידו כמה צינורות עיבוד יש במעבדים ??

לדוגמא ב 3000+ ...?

פורסם

אין במעבדים (CPU) "צינורות עיבוד" באותו מובן שהם קיימים בכרטיסי מסך (GPU).

כשמדברים על צינור עיבוד בGPU, מתכוונים ליחידה (Shader) אוטונומית שמסוגלת לבצע את פעולותיה ללא תלות בשאר היחידות.

זה כמעט כמו המון מעבדים קטנים שמרכיבים מעבד אחד גדול.

הארכטיקטורה של הCPU שונה מהותית. אל תתפוס אותי במילה, אבל CPU כמו הA64 הוא Three Issue, מה שאומר שהוא מסוגל לטפל בשלוש הוראות בו זמנית. לכאורה, אלו שלושה "צינורות עיבוד"; אבל שלושתם לא באמת עובדים במקביל, כי יש יחידות מסויימות במעבד מהן יש רק אחת או שתיים, מה שאומר ששלושת ההוראות לא יכולות להשתמש ביחידות האלו יחדיו. בגלל זה יש טכנולוגיות כמו Out Of Order Execution, שמאפשרות למעבד לסדר מחדש את ההוראות על מנת להגיע לניצולת מירבית של היחידות השונות.

במעבד כמו הP4, עם טכנולוגית Hyper Threading, המצב מסובך עוד יותר - עד כמה שאני מבין, ולא טרחתי לקרוא אף מסמך רשמי (אבל עכשיו אני עשוי), מדובר בהכפלה של הPipelines - מבלי להכפיל את כל יחידות העיבוד, כך שמה שמתקבל הוא מעבד שמתנהג כמו שני מעבדים במצבים מאוד מסויימים, וקצת יותר טוב ממעבד אחד רגיל ביתר.

המונח "צינור עיבוד" הוא שגוי, זה צריך להיות "יחידת עיבוד" ואז זה הרבה פחות מבלבל.

פורסם

או שהוא מתכוון דווקא ל PIPELINES באמת :) בכל מקרה, אתה צריך להבין כמו שנאמר שהמבנה של CPU שונה מהותית ממבנה של GPU בגלל שהם נדרשים לעשות דברים שונים...

לגבי ה HYPER THREADING, אין הכפלה של אף רכיב (גם אין יותר ALU), הוא בסה"כ מעבד שיכול לשמור 2 סטים של REGISTERS (כולל בקרה) ביחד, ולעבור ביניהם יחסית במהירות, כך שלמערכת הפעלה נראה שיש 2 מעבדים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים