עבור לתוכן

שימוש בטלויזיות LCD כמסך מחשב?

Featured Replies

פורסם

כל דבר מתחת ל-16MS הוא לא סימפטומטי. אין גוסטינג עד כמה שהעין האנושית הממוצעת יכולה לראות... אז כן, 12MS ועוד איזה מספיק לסרטים.

דבר נוסף, קשה לי להאמין שיצאו BLURAY וHDDVD עם תקנים חדשים של חיבור. הרי החיבור הכי חדש, HDMI, יצא ממש רק עכשיו, ויש אפילו די הרבה טלויזיות מלפני 4-5 חודשים שלא כוללות אותו. מעבר לכך, היחוד שלו זה שהוא מעביר גם אודיו ולא רק תמונה. מה שהוא בעצם עושה זה חוסך 3 כבלים - וגם זה לא ממש מדויק אם אתם מקבלים אודיו דרך הרסיבר. חוץ מזה, מניסיון אישי, אין הרבה הבדל בין VGA, DVI (מסוכך) וקומפוננט, גם בטלויזיה איכותית וה-DVD הכי טוב בשוק. הכל מוגבל ע"י איכות הDVD, שהיא אף פעם לא מגיעה לאיכות הטלויזיה. לעומת זאת, חיבורים אנלוגיים לחלוטין כמו S-VIDEO, RCA, או SCART נראים זוועה.

בקיצור, זה תמיד מכעיס אותי שאנשים אומרים "חכה לזה, חכה להוא, עוד קצת ויוצא משהו חדש". תמיד יוצא משהו חדש, ולעיתים נדירות באמת שווה לחכות לזה. הדוגמא היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה כרטיס מסך ממש חזק ויקר לפני כמה חודשים שמיועד למחשב מיושן עם AGP. כל השאר פשוט לא מצדיק את ההמתנה.

הייתה ירידת מחירים מאסיבית במחירי LCD, שהתיצבה ב-4 חדשים האחרונים, וזה זמן מעולה להשקיע בטכנולוגיה הזאת. OLED עוד בחיתולים ולא ממש מתקרב אלינו, פלזמה זה טוב אבל רק לסרטים ולא למי שרוצה לחבר מחשב או סתם לצפות בטלויזיה ממספר סיבות שונות, DLP לא מגיע לארץ מסיבה לא ברורה לי, למרות שזאת טכנולוגיה טובה יחסית לפלזמה ובמובנים מסויימים גם ל-LCD, והגדלים שלה עצומים - מבחינת יחס אינץ' רבוע לדולר היא מדהימה.

אם יש לך את הכסף עכשיו, ואתה מתעקש על מותג, לך על טושיבה 32WL48. מסך מדהים. מחיר הוגן.

אם אתה רוצה לקבל תמורה זהה, לא ממותג, ולשלם הרבה פחות - הדגמים שהצעתי יעשו את העבודה. הפיליפס טלויזיה מעולה, אני לא רואה איך היא מצדיקה את ההפרש מחיר.

ו-HDTV יהפוך לתקן גם בארץ. זה ייקח שנה וחצי, אבל זה יקרה. בינתיים אני אהנה מקולנוע ביתי ברמה גבוהה, ומי שרוצה לחכות, שיחכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים