עבור לתוכן

שימוש בטלויזיות LCD כמסך מחשב?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני חושב לקנות לבית טלויזיה 32אינץ LCD של PHILIPS.

האם אפשר להשתמש במסכי טלויזית LCD כמחשב לכל דבר, כולל גלישה באינטרנט והדפסת מסמכים.

ברור שטכנית אפשר לחבר את הטלויזיה למחשב, השאלה האם זה נוח לעבוד איתה כמסך קבוע כולל גלישה הדפסה ומשחקים, ולא רק וידאו.

תודה על כל תגובה, בייחוד של אנשים שמדברים מנסיון....

פורסם

זה נוח אם הכל אצלך אלחוטי, אבל לא כיף לשבת על הכורסא ולשחק מכזה מרחק........אבל אינטרנט זה נוח........ולמה פיליפס?

פורסם
  • מחבר

יש לי מקלדת ועכבר אלחוטי אבל הגלישה והעבודה מולו יהיו ממרחק 2 מטר בערך. על מנת לראות סרטים (לא לעבודה) יש לי בערך 4 מטר מהטלויזיה.

פיליפס כי יש להם טכנולודיית PIXEL PLUS וממה שראיתי התמונה שלהם הכי חדה שיש כרג בשוק.

למה? יש איתם בעיה?

פורסם

גם אני הבנתי שלפיליפס יש טלוויזיות LCD מעולות. לגבי השאלה, אני לא יודע.

פורסם

זה תלוי בעיקר מה הרזולוציה של המסך? אם הרזולוציה טובה (HD TV) אז אין סיבה שלא יהיה אפשר להשתמש בא כמסך למחשב גם...

אבל אם זה רזולוציה רגילה של טלוויזיה אז זה יהיה לא כל כך טוב....

פורסם

איזה דגם ? WIDESCREEN ?

פורסם
  • מחבר

http://www.cinema-paradiso.co.il/Index.asp?ArticleID=383&CategoryID=74&Page=1

זאת הטלויזיה.

צריך לזכור שהרזולוציה מתפרסת על הרבה יותר שטח ובגלל זה גודל הנקודות גדול יותר ממסכי LCD למחשב.

בגלל זה אני מפחד שיהיה קשה לגלוש ולקרוא טקסט ממחשב על הטלויזיה....

מישהו יכול להוסיף?

פורסם

יש מצב שתוכל לבדוק איך זה נראה במציאות עם מחשב ?

תנסה להתקשר לברר אם יוכלו להראות לך את זה, או אולי למצוא חנות פיזית שתוכל...

פורסם

הייתי חיפוש ב AVSFORUM על הדגם הזה.

בכל זאת עולה כמה ג'ובות....

פורסם

אין ספק שזאת הטלויזיה הכי טובה בשוק. מבחינת יחס עלות תמורה, היא הכי גרועה בשוק. היא עולה מינימום של 16,000 שקל, שזה מגוחך. מסך LCD לא צריך לעלות יותר מ-12,000 שקל בגודל הזה.

תסתכל על מסכים של טושיבה, ה-32WL48 לדוגמא. התמונה שלו פחות בהירה, אבל לא פחות חדה, והוא עולה 4000 שקל פחות. ומדובר במותג לא פחות טוב.

וכמובן שבגלל שיש מעט מאוד יצרני פאנלים, כמעט בטוח שאם תקנה NON BRAND כל עוד יש לו אחריות טובה, תהיה מאוד מרוצה מהתוצאה.

אני דל אמצעים, ולכן כשקניתי את המסך שלי עניין אותי יותר יחס עלות תמורה... בסופו של דבר, קניתי את ה-MARANTZ LC3250EX. יחס ניגודיות 1:1000, זמן תגובה 8MS, וכמובן שבדקתי אותו מכל הכיוונים בעזרת DISPLAYMATE וגם אם הנתונים מוגזמים קצת, הקונטרסט אפשר לי לראות את כל גווני האפור, ומעולם לא ראיתי גוסטינג. ניתן לצפות במסך מכל זוית, ובכל תנאי תאורה. ראיתי אותה רק במקום אחד בתצוגה, והתמונה חדה מאוד (לפחות כמו הטושיבה, ברור שלא כמו הפיליפס, מצד שני הפיליפס עולה בדיוק פי 2 ממה ששילמתי). האחריות היא של אלמור, מבית ניופאן. אני קניתי אותה במכירה פומבית בוואלה, אבל היום לא ניתן לקנות אותה במחיר הזה (אז המכירות התחילו מ99 שקל, והיום מ9890... זונות). תנסה לחפש באולסייל אם אתה מעוניין, הם עדיין מציעים את הדגם במכירות החל משקל, כשזה נסגר סביב 8000. המחיר הכי נמוך בזאפ הוא בערך 10,000. אין לי מושג מי מייצר את הדגם עבור מאראנטז, אבל כל מה שידוע לי שהוא תוצרת קוריאה.

דגם נוסף שבדקתי הוא BENQ, מיצרניות ה-LCD הגדולות (שלישית בגודלה). הדגם הוא DV3250. הסיבה שלא קניתי אותו - פשוט זכיתי במכרז על הMARANTZ... הדגם נותן ניגודיות 1:800, 12MS זמן תגובה. התמונה בו טובה מאוד והצבעים מאוד חיים, וסך הכל, תמורת 9400 שקל, זה מסך מדהים. בגלל שהיבואן קטן יחסית וזה מותג חדש המחיר בהתאם, אבל המוצר באמת טוב. לא ראיתי אותה בתצוגה מול מסכים אחרים, אבל אם תרצה לראות את הטלויזיה, היבואן ממוקם באיזור התעשיה של פתח תקווה.

קח בחשבון שהפיליפס הוא דגם בן חצי שנה שעומד לצאת לו מחליף בזמן הקרוב מאוד. גם אם יש לך כסף מיותר ואתה מוכן להשקיע פי שניים כדי לקבל את הטוב ביותר, מאוד מומלץ לחכות.

לגבי שימוש בצג רחב וגדול במחשב - מדובר בחוויה לא נורמלית. במשחקים זה קצת קשה כי אין הרבה רזולוציות שמותאמות למסך רחב (בHL2 יש 2 רזולוציות WS והן יחסית נמוכות), אבל בשימוש שוטף זה פשוט תענוג. רק להזכיר לך כי לLCD אין בעיית צריבת תמונה בכלל - זה פשוט לא אפשרי. לכן זה, והעובדה שטלויזיות LCD בעלות רזולוצייה גבוהה מאוד, הופכות אותן לאידאליות לשימוש עם HTPC לעומת פלזמות.

מה שלא תקנה - תתחדש.

פורסם

אני אומנם לא קניתי מסך 32 אבל אני חייב לספר לך שקיניתי השבוע מסך נוסף שהוא מתפקד כTV LCD וגם מסך מחשב מעולה

SONY ממש טוביםץ אני ממש מרוצה, הנה הלינק למסך:

http://www.sony.co.uk/view/ShowProduct.action?product=MFM-HT95&site=odw_en_GB&category=Multifunction+Displays

אגדה אמיתית.

מ ו מ ל ץ !!!

אגב, לא ניתן להשיג בארץ.

פורסם

פליפס באמת טובים ראיתי בתצוגה של מסכי LCD וה פליפסים באמת היו הכי טובים באמת מפתיע ציפיתי שטושיבה תיהיה טובה יותר.

אבל 12 MS מספיק לצפיה בסרטים??

וואו ושאני מסתכל על הרזולוציה זה כופל פי 2 את CRT TV.

1280 בטח התמונה תיהיה סופר חדה :)

פורסם

בארץ לא משדרים כלום ברזולוציות האלה, חוץ מהממיר המיוחד של HOT.

פורסם

שמשדר רק ערוץ אחד לא ממש שווה ועולה 2000 שקל +15 שקל לחודש...

פורסם

תשמע, אם שמת 20K על טלויזיה, מזה עוד 2000 על ממיר ? ;)

וממילא שנה הבאה יצאו ה HDDVD /BLURAY, ויהיו אנשים שיגלו פתאום שאין להם את החיבורים המתאימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים