עבור לתוכן

עזרה בבחירת ראוטר וכרטיס רשת אלחוטי.

Featured Replies

פורסם

ערב משובח לנו,

אני אתאר את המצב שלי...

יש לנו בית של שתי קומות. אנחנו רוצים להקים רשת ביתית בין שני מחשבים שנמצאים בשני חדרים בשתי קומות נפרדות (אין אפשרות לרשת קווית).

עכשיו, יש בין המחשבים בערך כ-25 מטר (בצעדים) זה לא מרחק גדול מאד, אבל יש להתחשב בקירות, מדרגות, רהיטים ולכן צריך רשת חזקה, עם טווח ארוך ויציבות.

מה שהציעו לנו בחנות המחשבים שקנינו בה את המחשב זה:

Edimax AR-7024WG 54mb+modem adsl Wireless router מחיר: 565 ש"ח.

Edimax EW-7128G wireless adapter מחיר: 200 ש"ח.

עכשיו, דבר ראשון אני רוצה לדעת מה שווים הפריטים שהציעו לנו? אם הם יספיקו ואם הם שווים את המחיר?

דבר שני, מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין שיטות השידור A,B,G ומה אני צריך במקרה שלי?

דבר שלישי, אם למישהו יש הצעה אחרת, שינוי, המלצה וכו'...אז בבקשה

תודה מראש, זה ממש חשוב ואשמח לתשובה.

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

ערב משובח לנו,

אני אתאר את המצב שלי...

יש לנו בית של שתי קומות. אנחנו רוצים להקים רשת ביתית בין שני מחשבים שנמצאים בשני חדרים בשתי קומות נפרדות (אין אפשרות לרשת קווית).

עכשיו, יש בין המחשבים בערך כ-25 מטר (בצעדים) זה לא מרחק גדול מאד, אבל יש להתחשב בקירות, מדרגות, רהיטים ולכן צריך רשת חזקה, עם טווח ארוך ויציבות.

מה שהציעו לנו בחנות המחשבים שקנינו בה את המחשב זה:

Edimax AR-7024WG 54mb+modem adsl Wireless router מחיר: 565 ש"ח.

Edimax EW-7128G wireless adapter מחיר: 200 ש"ח.

עכשיו, דבר ראשון אני רוצה לדעת מה שווים הפריטים שהציעו לנו? אם הם יספיקו ואם הם שווים את המחיר?

דבר שני, מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין שיטות השידור A,B,G ומה אני צריך במקרה שלי?

דבר שלישי, אם למישהו יש הצעה אחרת, שינוי, המלצה וכו'...אז בבקשה

תודה מראש, זה ממש חשוב ואשמח לתשובה.

אוקיי

דבר ראשון - בקשר למחירים - טפשר להשוות עם החנויות באינטרנט (וסביר שתשיג שם גם מחירים יותר זולים..) KSP.CO.IL, PANDAS.CO.IL, ZIGZAG2000.CO.IL וכו.

שיטות שידור-

שיטות השידור מתחלקות לשתי קבוצות.

קב' א- 802.11a

קב' ב- 802.11b,g

802.11a הוא תקן יותר ישן, הפועל על תדר 5GHZ. כמעט שאין שימוש בו, לפחות במגזר הביתי.

802.11b, 802.11g - התקנים שיצאו לאחר הa. הם פועלים על תדר של 2.4GHZ (ולכן מפריעים להם טלפונים שפועלים באותו התדר... ד"א)

התקנים האלה משמשים את רוב השוק כרגע.

g- יצא אחרי הb ומספק מהירות גבוהה יותר ואבטחה טובה יותר. כרגע הוא התקן הכי חדש. בעתיד הלא כ"כ קרוב יצא תקן [glow=red,2,300]n[/glow] .

אחרי ההסבר, הרשה לי לאכזב אותך ולהמליץ לך על רשת על גבי קווי החשמל בבית, מאחר שאני חושב שכך יהיה עדיף, פי כמה וכמה גם שיש לך רק שני מחשבים.

(ובכלל כבל רשת טוב הוא הפתרון האדיאלי) :)

פורסם
  • מחבר

אני לא הבנתי משהו לגבי הרשת על גבי תשתית החשמל.

מה שאנו מקבלים זה רכזת הHOMEPLUG שמתחברת לחשמל - אליה מחברים כבל מכרטיס הרשת של מחשב א'.

אך איך מתקיימת הרשת בין שני מחשבים? איפה מתחבר המחשב השני בכל העסק?

פורסם

דרך מכשיר אחר מאותו הסוג..

פורסם
  • מחבר

מה שאומר שאני צריך לקנות שני מכשירים כאלה ...מה שאומר שאני צריך להוציא קרוב ל-1500..דבר שלא מתאים לתקציב שלי...

לא ככה?

פורסם

לא נראה לי.. לפי מה אני זוכר יש רכזת ואז מן מכשיר אחר קטן יותר \ או שיש רק מכשיר אחד ואתה צריך לקנות שניים כאלה.. בדוק בפנדה מה הם מוכרים שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים