עבור לתוכן

עינייני צבא, מבקש את עזרתכם.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

Nachum987, האתרים מצויינים! תודה רבה רבה לך!

תירגלתי קצת את השאלות שם.. לא ביג דיל.. אבל יש איזה כמה ממש מוזרים שפשוט לא הצלחתי.. חבל שאין שם תשובות :-\

אשמח לעוד אתרים דומים או מידע חשוב בנושא :xyxthumbs:

אם תוכלו לשתף במעט מהשאלות ששאלו אותכם זה יהיה נפלא! :)

kip them coming :yelclap:

נ.ב

תיראו את השאלה הזאת לדוגמה: למפגש של כלבנים הביא כל כלבן את כל הכלבים שלו. סך הכל נכחו במפגש 22 ראשים ו-72 רגלים. כמה כלבנים היו במפגש? (6 7 8 9) מה? מי? איך?

• תגובות 55
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בא נתחיל ככה -

ראיון אישי זה הדבר האחרון שיקבע לך את המקום אליו תתגייס.

כל מה שרוצים לבדוק בראיון האישי זה את "מורשת צה"ל" שבך, כמה אתה נחוש לעזור,

כמה אתה רוצה לתרום את כולך ועל פי כך קובעים את הקב"א שלך.

השאלות בראיון האישי הן קבועות והצבא רוצה לראות אם אתה אוהב להיות עם חברה של אנשים,

או להיות לבד. אם אתה רוצה לעזור למדינה, אם אתה מוכן ללכת ליחידות שדה (קרבי) בשביל המדינה שלך ולראות

את המוטיבציה שלך, הניחשות שלך לעזור וכו' וכו' וכו'.. המראיינת לא מעניין אותה איפה תיהיה, והיא לא רושמת שום דבר לגבי

איפה שאתה תיהיה, הכל בולשיט. הם בודקים אם אתה מסתכל להם בעיינים, אם אתה דובר אמת הם יכולים לבדוק מלא דברים.

לא משנה מי, כל אחד שאין לו שום בעיה גופנית/נפשית/בריאותית להתגייס ליחידות שדה (קרבי) יקבל ישר אחרי

הצו-ראשון, צו-גיוס (ראשוני) שהוא צו-גיוס לחי"ר (ליחידות קרביות).

אחרי הצו-גיוס אתה יכול לקבל אלף ואחד זימונים ליחידות שונות, מודיעין, צ"א(צוות אויר) ושאר היחידות ההתנדבויות, כמו סיירות למינהן.

בכל מקרה, אם אתה רוצה ללכת למשהו במחשבים, אתה צריך ליצור קשר עם חיל המודיעין, דרך פקסים או טלפונים לברר איך אפשר ללכת למקומות כאלה.

בדר"כ אם אתה מרחיב מדעי המחשב ברמה הגבוהה מ-5 יח"ל אתה כבר כנראה תקבל זימונים ליחידה כמו ממר"מ.

שאגב אני לא מבין מה ההתלהבות ממנה, וכל מי שאוהב מחשבים חושב שהכי כדאי ללכת לממר"מ - אז ממש לא !!

זה אפילו יכול להיות די חרא של שירות.

בשירות שלך אתה רוצה גם אולי ללמוד דברים נוספים, לא? להנות קצת, לא? לעשות עבודות מאתגרות ומעניינות ולא סתם שטויות, נכון?

אח שלי עכשיו משרת ב8200, בפי-גלילות. הוא תוכניתן ביחידה שלו, ששם זה באמת מקום שאתה מקבל אתגרים שונים ומגלה דברים חדשים

בשירות שלך.

הוא הגיע לשם אחרי שהוא הלך לעתודה, שם הוציא תואר ראשון במדעי המחשב התגייס בגיל 21 לקורס קצינים ישר, והתחיל את השירות שלו

כקצין (בדרגת סגן) כאשר הוא חתום לעוד 3 שנים קבע. (שאחרי ה3 סדיר שלו הוא עולה לדרגת סרן).

בא נגיד שהשירות הזה והדרך אליו שווה הרבה יותר ממר"מ, שלא נדבר על זה שאתה מסיים את הקריירה הצבאית אתה נחטף

ישירות ע"י חברות פיתוח תוכנה. יש כמה מפורסמים עשירים יוצאי יחידה 8200.

בנוסף, אל תחשוב שרק ממר"מ מתעסק במחשבים בצבא, ממש לא.

יש לך קורס ממ"ס שהוא קורס תיכנות מובחר מאוד! שגם יוצאי הקורס הזה, רובם מתגייסים לתיכנות כמו 8200.

יש לך קורס מפעיל, קורס טכנאי, הקמת רשתות ועוד מיליון ואחד דברים אחרים.

כל אחד והתחום שהוא אוהב (ומקווה להתקבל לשם). ממר"מ כולם שומעים בהתחלה ומתלהבים, אבל ממש אין ממה להתלהב מזה.

נכון, זו יחידה מובחרת מאוד, אבל אפשר להגיע לרמות גבוהות יותר ואפילו מהנות יותר בשירות שלהן, לפי מה שהבנתי ממר"מ זו לא כזאת חוויה

בשירות.

בכל מקרה, חכה עכשיו לזימונים, אם יש לך דפ"ר מעל 70 (נדמה לי) קב"א מעל 54, ופרופיל 97 אתה קודם כל תקבל זימונים למבחני צ"א.

(כמו שאני קבלתי ועברתי ביום ראשון לפני יומיים).

אם לא תעבור את המבחנים תוכל אחר"כ לקבל זימונים ליחידות התדנבויות אחרות, או מודיעין חבר שלי קיבל למשל.

אם תעבור - אתה תקבל זימונים לירפ"א א' (שאותם מקבלים מגיל 17 ו4 חודשים).

בכל מקרה, אם אתה ממש רוצה ללכת לאחת הקורס או עם ממש בא לך על ממר"מ, כדאי לך לראות אם עוד אתה יכול להמשיך להרחיב מדעי המחשב

בבית ספר שלך (אם ניתן מעל 5 יח"ל).

ואם אתה רוצה משו הרבה יותר טוב, ואתה מסוגל לעשות את זה, תעשה פסיכומטרי עוד בכיתה יא'~יב' ועם זה תוכל להתקבל לעתודה

(אם תקבל ציון גבוה מאוד, ואם תקבל ציונים גבוהיים במקצועות ריאלים, אם בחרת במחשבים או פיזיקה משו כזה).

אני בקשתי מאח שלי אם הוא יכול לנסות לסדר לי זימונים ליחידה שלו, או משו דומה, מה איכפת לי לנסות?

הוא רשם אותי לזימונים לקורס ממ"ס שאני מקווה לקבל אותם בתחילת שנה כבר (אם הצוות אויר לא יפריע, אני מקווה)

וחברה שלו, שהיא הייתה מעבירה קורס מפעילים (מחשבים) רשמה אותי לעוד 2 זימונים, אם אני לא טועה, שגם אותם

אני אמור לקבל בתחילת שנה. אני יודע ש3 הזימונים אין בעיה של ללכת אליהם, אין בעיה במקביל או משו, אני רק מקווה

שצות אוויר לא ידפוק אותי אם אני אעלה שלב ואפול באחד השלבים.

רן.

פורסם

x+y=22

2x+4y=72

פורסם

בחישוב מהיר בראש יצא לי Y=14. X=8.

אבל מה הקשר לנושא?

פורסם

פורסם
  • מחבר

וואו! איזה תגובות שטופות מידע!

ראשית אני מברך אותכם על ההשקעה המרובה מקרב ליבי!

SuperGohan -ו- PsychodaliC תודה :xyxthumbs:

אז בגדול אני מבין שהמשחק הוא סביב הפרופיל הפסיכוטכני והראיון האישי.

הראיון הלך לא רע לדעתי, נקווה לטוב.

הפסיכוטכני כנראה מחר, נקווה לטוב.

אבל הפרופיל.. זאת תיהיה בעיה.. הוא שואף ל90+

SuperGohan, כמו שאמרתה, לא ידעתי שיש כל כך הרבה יותר מממר"ם.. זאת היחידה הראשונה ששמעתי עליה וישר התכוונתי עליה.. אני מודה לך מאד על שפכחתה את עיני!

אני שמח לדעת שיש יותר,ואני מאד רוצה להנות בצבא, כמה שיותר, וגם לקבל כל מיני אתגרים בתחום המיחשוב ולהתקדם, ואם אפשר אז אפילו שיקחו אותי ישר אחרי צבא לעבוד בתחום אז מה טוב.. אני רק לא בטוח שיקבלו אותי ליותר, אולי אני לא מעריך את עצמי כראוי אבל אני רק בדרך לסיים ספר אחד של שפת התיכנות ++C.. מצד שאני אני ממש אוהב את כל העסק הזה, מאד מתאים לי.

עם מי עלי ליצור קשר בכדי להסביר לצה"ל שזה מה שאני רוצה? (משהו במחשבים)

אגב איך זה בידיוק עובד.. נגיד ואני ירצה להתקבל ל8200, אז יעשו לי קורס ואז מבחן או משהו כזה?

בקשר להרחבת מדעי המחשב בבית הספר שלי, זאת תיהיה בעיה מכיוון שמה שמלמדים שם הוא עיסוק פשוט בפוטושופ, ודברים בסיסיים אחרים שאני כבר יודע, ולכן אני לא במגמה הזו. העדפתי להעשיר את הידע שלי בדברים שלא ממש ידעתי.

אבל אני ב-5 יחידות בביולוגיה ובכימיה (וגם שם יש קצת התעסקות עם מחשבים.. לבדיקות וכאלה..)

זה יעזור במשהו?

PsychodaliC, במה בידיוק פרוייקט גאמא יותר טוב מחיל המודיעין (ממרם לדוגמה)?

והאם קשה להתקבל לשם יותר ממקומות אחרים?

אז בקצרה, מה עלי בידיוק לעשות\לעבור כדי שצה"ל יבינו שאני ומחשבים הולכים טוב ביחד?

נ.ב

SuperGohan, אח שלך עשה מעל ומעבר בשביל הצבא, אני בטוח שהוא יעשה כל מה שביכולתו כדי שתלך שאן שאתה תרצה בצבא, וגם אני מאחל לך שתתקבל לאן שתרצה. :)

נ.ב2

Ghosthunter, אתה גאון.. איך לא חשבתי על זה.. X & Y.. נו טוב.. אני כבר הרבה זמן בחופש.. :silly:

פורסם

יש לך פה הרבה שאלות, אני אשתדל לענות לך ולעשות סדר בבלאגן.

ממר"ם זו יחידה, אתה לא ממש יכול לעשות מבחנים כדי להגיע אליה. אתה עושה קורס כללי (נגיד ברשתות או בתיכנות) ואז אתה יכול לקבל הצבה שם, ואתה יכול לקבל הצבה במקומות נוספים.

עם הפרופיל שלך שכח מחיל התקשוב (ממר"ם), זה לא יעזור לך. ואני האחרון שימליץ לך להוריד פרופיל, לדעתי זה דבר עם קלון עליו. אם אתה מספיק טוב, אתה תתקבל למקום שצריכים אותך בו, אם לא, ויש לך נתונים מתאימים, גם קרבי זה לא כזה נורא.

עכשיו, 8200 זה חטיבה במודיעין (בערך שני שליש ממודיעין זה 8200), היא חטיבה עצומה, בגודל של חייל הים. עיסוקה הוא בהפקת מודיעין, זה בצורה כללית.

כמו בכל מקום, גם בה יש מאות תפקידים שונים, אין לך איזה מבחן ואז אתה מתקבל ל8200. אתה צריך לעבור מיונים לקורס (לא משנה איזה) של חמ"ן, ואז דרכו אתה יכול לקבל הצבה במקום שנמצא תחת 8200, וזה בד"כ מה שיקרה.

פרוייקט גאמא הוא אוסף של מסלולים תחת חיל המודיעין. במה הוא יותר טוב מקורסים דומים בחיילות אחרים? מיונים קשים יותר, רמת חומר טובה יותר, התעסקות מעניינת יותר. המיונים לא קלים לרוב המסלולים, אבל עם רמת ידע טובה הכל אפשרי.

5 יח"ל בביולוגיה ובכימיה לא יעזרו לך בצבא, כמו 90% מהבגרויות. אלו מקצועות חשובים, אבל בד"כ (מלבד מדעי המחשב מתמטיקה ואנגלית) אין לבגרויות משקל בקבלת זימונים שונים.

אני הייתי מציע לך לחכות מעט, ומשהו כמו עוד חודשיים, לשלוח מכתב ליחידת האיתור של חייל המודיעין, בו אתה תרשום את כישורייך ותבקש להתמיין לפרוייקט גאמא, המיונים ארוכים, אבל שווים את זה Belive me.

כמו כן, יתכן ולא יהיה צורך ואתה מראש תאותר על ידם (כמו רבים וטובים אחרים) ותקבל מכתב הביתה.

זה לדעתי הדבר היחדי ותוכל לעשות כדי לעזור לעצמך להגיע לתחום המחשבים בצה"ל במידה ויש לך פרופיל קרבי.

פורסם

כמובן שהדברים לא מוחלטים:

אין זה אומר שהדברים שאמרת לצבא בהכרח יורידו לך קב"א, או לחילופין, ימנעו ממך להיות בעל קב"א גבוה מאוד.

פורסם

נ.ב

תיראו את השאלה הזאת לדוגמה: למפגש של כלבנים הביא כל כלבן את כל הכלבים שלו. סך הכל נכחו במפגש 22 ראשים ו-72 רגלים. כמה כלבנים היו במפגש? (6 7 8 9) מה? מי? איך?

בחישוב מהיר בראש יצא לי Y=14. X=8.

אבל מה הקשר לנושא?

זה הקשר.

בכל מקרה, זה בעיקר גם איך שהיא התרשמה ממך.

ד.א. זה רק בנות עושות לך תראיון?

פורסם

זה הקשר.

בכל מקרה, זה בעיקר גם איך שהיא התרשמה ממך.

ד.א. זה רק בנות עושות לך תראיון?

חלק מהראשים הם של הכלבנים עצמם.... לא?

פורסם

תגידו יש מישהו יודע מה הולך בגבעתיים הבסיס שאף אחד לא יודע ממנו והולכים אליו על אזרחי?

פורסם

פורסם

מתגייס בדצמבר אסור לי להגיד

הנה הגיע הסוכן הכפול..

צא מהסרט (והפוזות) אחי, אתה לא עושה רושם על חבורה של כמה ילדים קטנים.

פורסם

זו יחידה מסויימת של מודיעין. יותר מזה לא אומרים.

אם אתה לא יודע מה הם עושים, יש סיבה טובה מאוד לזה, אם תצטרך, תדע, אם לא זה מעט חסר טעם לשאול בפורום, הלא כן?

גם אם מישהו יענה לך, זה עבירה על חוקי בטחון שדה.

סתם לידע כללי, היחידה הזאת נחשבת יחידה טובה?

כאילו, יחסית ליחידות אחרות במודיעין.. שווה ללכת אליה ולא לאחרות?

פורסם

הנה הגיע הסוכן הכפול..

צא מהסרט (והפוזות) אחי, אתה לא עושה רושם על חבורה של כמה ילדים קטנים.

אמר מי שיש לו בניק 007 ::)

:bash: אתה כל כך טיפש

אף אחד לא בא לעשות פה פוזה

למה לי לעשות עליך רושם למה מי אתה בכלל?

ואל תקרא לי "אחי". תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים