עבור לתוכן

עינייני צבא, מבקש את עזרתכם.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הלכתי ללישכה ליפני כחודש ולא עשיתי הרבה.. כמה בדיקות כמה שטויות ובסוף אמרו לי להיבדק אצל רופא מוסמך.

הדבר היחידי שהתחלתי שם וסיימתי אותו (חוץ מהארוחה שלי) היה הראיון האישי, ושם הסברתי באופן ברור לחלוטין שאני מעוניין לעזור וליתרום לצבא ישראל, אך בדרך שלי, בדרך שאני יודע שאני אוכל ליתרום בה הכי הרבה (והיא לא דרך קרבית). והדרך הזאת היא בנושא כלשהו שקשור לטכנולוגיה, התחום המועדף עלי כרגע הוא מחשבים, בייחוד תיכנות, אני בקרוב יסיים ספר לימוד של ++C וחוץ מהעובדה שזה כאב ראש אחד גדול, זה מאד מעניין אותי, תמיד אהבתי לעשות דברים ליצור דברים וכו' אני גם מאד מתעניין בתגליות על החלל וכל מיני דברים כמו חורים שחורים נסיעה בזמן וכאלה דברים (קראתי הרבה ספרים בנוסח של ג'ול וורן. וכן.. ראיתי הרבה סרטים..) אבל אני יודע שאת זה הצבא לא יעניין במיוחד. אז בחרתי להגיד להם שאני מתעניים במחשבים ואני יודע (בערך) שפת תכנות אחת והיא ++C אני עדיין לןמד אותה וימשיך לילמוד אותה לעומק עד לגיוס עוד שנה..

אז אחרי שסיפרתי לכם את הסיפור הקטן הזה, אתם מוכנים בבקשה לעזור לי בעיניין?

אני מתכוון לעיניין של "לעזור" לצבא להבין אותי..

אני חושב שבראיון הלך לא רע, המראיינת לא שאלה יותר מפעם אחד אם אני רוצה או לא רוצה ללכת לקרבי, היא די הבינה שאני ועינייני טכנולוגיה\מחשבים הולכים ביחד..

אבל חוץ מיזה אני לא יודע מה עלי לעשות כדי להבטיח שאני יגיע למקום כזה בצבא.. חשבתי אולי להגיד להם שאני מאד מעוניין להגיע לממרם, אבל אני לא יודע אם כדאי, ואם כן אז למי להגיד?

ומה עלי עוד לעשות.. לקבל פרופיל נמוך? רצוי?

להצליח מאד בלימודים?

להצליח בפסיכוטכני?

*אגב אם כבר מדברים על הפסיכוטכני, אני כנראה יעשה אותו ביום חמישי הזה, הבנתי שהוא די חשוב..

תוכלו בבקשה לעזור לי ב"להיתכונן" אליו איכשהו?

לדוגמה בלהגיד לי בערך מה הולך להיות שם.. איזה סוגי שאלות יש.. היגיון, מתמטיקה, צורות..

נגיד: זורקים שני אבנים ממגדל פיזה, מאותו קו גובה, אחד יותר גדול מהשני. מי יגיע ארצה מהר יותר? (בו ניראה אם אתם זוכרים את התשובה לשאלה הזאת :silly:)

אשמח לכל מידע, דוגמה, דעה, פיסת מידע בנושא

Thank in advance :xyxthumbs:

• תגובות 55
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה רוצה להגיע למקום איכותי אתה צריך קב"א גבוה

אם אתה רוצה קב"א גבוה אתה צריך להגיד לה בנחישות (ורגישות :smile1:) שאתה רוצה קרבי

פורסם
  • מחבר

רגישות הראתי לה ;)

אבל אם אני יגיד שאני רוצה קרבי, אז לא ישימו אותי פשוט בקרבי? אני ממש לא רוצה שזה יקרה.

אמרתי בפירוש שאני מעוניין ליתרום\לעזור לצהל.. זה לא שווה כמה נקודות?

פורסם

איך קובעים את הקב"א? לפי אילו מעלות?

פורסם

לפי מה שאומרים בפורום, לא ישימו אותך בקרבי כי אמרת בראיון אישי שאתה רוצה קרבי. זה משפיע רק על הקב"א.

פורסם

רגישות הראתי לה ;)

אבל אם אני יגיד שאני רוצה קרבי, אז לא ישימו אותי פשוט בקרבי?

איפה שמעת את השטויות האלה???

בול-שיט אחד גדול

כל מה שמעניין אותה לדעת זה המוטיבציה שלך

היא ממש לא הולכת ומדווחת "זה אמר שהוא רוצה קרבי אז שימו אותו שם"

פורסם
  • מחבר

הבנתי, לפי מה שאני שמעתי כשאומרים אני רוצה קרבי אז אתה נחשב ל"מסומן" כלומר: אממ.. טוב אם נצטרך עוד איזה כמה אז יש לנו spare.. אבל אף אחד לא יכול לדעת את זה בוודאות..

מה שכן, כן הראתי מוטיבציה, בהחלט העברתי את הרעיון שאני רוצה לעזור\ליתרום.

אתם יכולים לשפוך קצת מידע על הפסיכוטכני? (ולנסות לענות על השאלה לדוגמה שלי ;))

פורסם

אני סיימתי קורס תיכנות

אני יכול להגיד לך שזה אחלה דבר אם אתה רוצה לתכנת, זה חצי שנה קד"צ ושנתיים וחצי קבע

אבל תנאים דיי טובים ביחידות

בכל מקרה, יש גם את מסלול גאמא של מודיעין

אתה גם יכול לשלוח לאיתור מודיעין פקס

פורסם

בגדול אתה לא צריך להתכונן לזה....

פורסם

זה חצי שנה קד"צ ושנתיים וחצי קבע

כאילו 6 שנים בצבא?

פורסם
  • מחבר

whodosntlikeomri, זה מידע חיוני :xyxthumbs:

אז הצבא העביר אותך בקורס?

איך הקורס? קשה מאד, סביל, מומלץ לקרוא ספר קודם? פרט קצת בבקשה :)

היה מבחן מסוג כלשהו?

אגב תיכנות חייב להיות קשור עם קבע?

מה עם היחידה ממרם? יש סיכוי להגיע אליה בלי קבע מסוג כלשהו?

Ghosthunter, מה הכוונה בגדול? אז יש שם כמה טריקים שפלים?

אולי תוכל בבקשה לתת לי לטעום מעט מסוגי השאלות שיש שם? (ואם אפשר אז בדרך לענות על השאלה שלי לדוגמה, אני פשוט בוויכוח פה.. :silly:)

Burton, אתה יודע במקרה מה מקבלים מהקבע הזה? אני אישית לא מעוניין להיתו בצבא יותר מהזמן הדרוש (3 שנים) אלא אם כן יוצא לי מזה משהו..

פורסם

Burton, אתה יודע במקרה מה מקבלים מהקבע הזה? אני אישית לא מעוניין להיתו בצבא יותר מהזמן הדרוש (3 שנים) אלא אם כן יוצא לי מזה משהו..

משכורת טובה יותר

אבל למה אתה שואל אותי?

עוד לא התגייסתי

פורסם
  • מחבר

משכורת טובה אני יכול לעשות גם בלי עוד שנתיים בצבא..

שאלתי כי עושה רושם שכבר התגייסתה :hat:

עוד כמה זמן יש לך עד לגיוס?

ומה אתה מתכנן לעשות בצבא, אם לא אכפת לך שאני שואל ;D

*אשמח לעוד מידע בקשר למסלול מתכנת בצבא ובקשר לפסיכוטכני מכל אחד אשר יכול לעזור :)

(ונסו לענות על השאלה עם שני האבנים בהודעה הראשונה שלי, לא קל.. :xyxthumbs:)

פורסם

עוד כמה זמן יש לך עד לגיוס?

מתגייס בדצמבר

ומה אתה מתכנן לעשות בצבא, אם לא אכפת לך שאני שואל ;D

אסור לי להגיד

פורסם

קודם כל לגבי הפסיכוטכניים יש לי פה אתר שיכול לעזור לך לגבי השאלות שיכולים לשאול אותך שם.

דבר שני שתדע לך שלקב"א יש השפעה גדולה מאוד על שיבוצך בצה"ל שכן ציון זה הוא בעיקרון זה "שיגיד" בעצם למה אתה יכול להתקבל ולמה לא, כגון: טייס, עתודה קצונה וכו'.

אז כל מה שתעשה במבחן מאוד חשוב כמו שכתבתי ואם ובמידה וימצאו שה"ציון" שלך לא מספיק לדרישות שלהם אז סביר להניח שלא תתקבל ליחידה/מקום שרצית.

http://www.tapuz.co.il/after/chain/rchain.asp?id=4&span=2

http://www.aka.idf.il/giyus/main/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים