עבור לתוכן

לאחר מחשבה ארוכה החלטתי סופית להתקין לינוקס עכשיו אני צריך רק עוד עזרה קטנה

Featured Replies

פורסם

שלום

אוקי בתארד הקודם שלי פה שאלתי כמעט את כל השאלות ומחר בבוקר אני מתכוון להתקין לינוקס מנדריבה עכשיו יש עוד שאלה אחת קטנה...

מישהו יכול לתת לי בבקשה קישור לרשימה של כל הפקודות(או לפחות כל הפקודות החשובות) שאני יצטרך לתפעול ליומודי ובסיסי (ביינתים) של לינוקס מנדריבה.

תודה :)

פורסם
  • מחבר
:please:
פורסם

ועל זה נאמר RTFM....

בכל אופן, אלו הפקודות הבסיסיות....

man - בעזרתה אתה יכול להשיג מידע על פקודה מסויימת, למשל man pw ייתן לך את המידע על הפקודה pw שמשמשת למספר דברים בנוגע לניהול המשתמשים.

su - מחליפה משתמש, אם לא הוזן לאיזה ברצונך לעבור אז ברירת המחדל היא לroot.

cd - כמו במערכות ההפעלה של M$, משמשת כדי לנווט בין הסיפריות.

ls - מקבילה ל dir, כלומר, מציגה לך את רשימת הסיפריות והקבצים בנתיב שלך כעת...

pwd - מיקומך הנוכחי.

tar - משמשת לפתיחת קבצים המכווצים ב tar.gz, בד"כ אני משתמש ב tar xvfz filename, אך כמובן שניתן לשנות את ה Options.

make - מכינה לך את הקובץ אותו ברצונך לקמפל. בד"כ מומלץ פשוט לעשות make install clean.

./cofigure - משמש בחלק מהתוכנות לפני שאתה מתחיל לקמפל.

יש עוד די והותר, אז פשוט RTFM!!!

אגב, אני משתמש ב FreeBSD 5.4, מעדיף אותו על כל ההפצה בסגנון מנדרייק..... (אם כי הוא נחשב למסובך בהרבה...)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

פורסם

בבקשה, שמחתי לעזור.

כמובן שקיימות עוד מגוון רחב מאוד של פקודות חשובות כמו chroot או reboot (להפעלה מחדש), וכמובן גם פקודות "עמוקות" יותר, אך עליהן נדבר, כאשר תתרגל למערכת, תפתח סקרנות, תלמד ותכיר את המערכת. חשוב לזכור שהכוח של המערכת הזו נובע מהconsole ולא מה x server. אז אם תפתח עוד עניין ותרצה ללמוד עוד - זכור שיש תמיד לאן לפנות...

ואגב, אם יש לך בעיות בהתקנה או משהו הייתי אישית ממליץ על:

www.whatsup.org.il באתר יש קהילה רחבה ותומכת של משתמשי לינוקס, ממתחילים ועד משתמשים של כבר כמה שנים טובות...

פורסם
  • מחבר

אוקי עכשיו אנ יודע למי לפנות בזמן צרה תודה רבה שוב

פורסם
  • מחבר

אוקי התקנתי הכל עבר חלק בלי בעיות רק יש לי עוד כמה שאלות:

1. איך מתקינים תוכנות שהקובץ התקנה שלהם בא עם סיומת GZ(אם אני זוכר נכון)

2. איך משנים את הפונט המגעיל בFF?

3.איך מתקינים פונטים ובאיזה סיומת הם מגיעים?

4.אחרי שגלשתי כמה זמן באינטרנט דרך הלינוקס סגרתי את הFF וראיתי שבדסקטופ במקום רקע יש מין ארטיפקט ענק יכול להיות שזה בגלל שהמעבד בOC?(כי הבנתי שהיכולת OC יורדת משמעותית כשמפעילים את המעבד ב64BIT)

תודה לעוזרים

פורסם

סיומת tar.gz. זה אומר שאתה צריך לקמפל את התוכנה לאחר שתפתח אותה מכיווץ, בד"כ הליך סטנדרטי יהיה:

tar xvfz filename

להיכנס לתיקייה הנוצרה

./configure

make

לעבור לרוט

make install

אך מכיוון שאתה משתמש בהפצה שהיא יותר ידידותית למשתמש תוכל לעשות זאת פשוט ע"י הורדת התוכנה כRPM ממנהל החבילות שלך הנמצא ב configure your computer. באותה הדרך גם תוכל להוריד package של עברית שמכיל את כל הפונטים הדרושים...

אגב, העברית אמורה להמצא בדיסק השלישי, אתה בטוח שההתקנה שלו בוצעה כהלכה?

ולגבי הארטיפקט, אין לי מושג על מה לעזאזל אתה מדבר....

פורסם
  • מחבר

:-X אתה יכול להסביר לי בבקשה קצת יותר מפורט לא הבנתי שום דבר איפה אני צריך לרשום את מה שאמרת לי וכאלה?

ובקר לארטיפקטים הבעיה נפתרה מעצמה כנראה...

תודה

פורסם

תחפש console, זהו shell המקביל לDOS של windows.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני קצת איטי היום אבל זה מה שקרה:

רשמתי בקונסול tar xvfz ואז את שם הקובץ ומתוך הקובץ יצא תקיה שקוראים לה USR לא הבנתי את כל שאר ההוראות אחרי זה אתה יכול בבקשה לדבר איתי בפרטי?

פורסם

טוב, יותר ברור מזה אני לא ממש מסוגל...

אם אתה לא מצליח בכל זאת דבר איתי בICQ#3277051

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים