עבור לתוכן

התלבטות בקשר לבחירת מגמות שלנה הבאה

Featured Replies

פורסם

תחליף להכל רק לא לביולוגיה... אחת הטעויות הקשות שעשיתי...

תחליף ליהדות או משהו

פורסם

תראה, דבר ראשון, אתה מסתכל רחוק מדי. אוניברסיטה, טכניון, תואר שני...נו באמת! עוד דרך ארוכה לפניך.

תעשה עכשיו מה שאתה אוהב ומה שאתה טוב בו ולא משנה אם זה איכותי או לא. אם אתה עכשיו בפיזיקה ונהנה מזה, למה לקחת ביולוגיה? כי אם תרצה ללמוד את זה באוניברסיטה יהיו לך נקודות בונוס? שטויות. חבל על הזמן, כי ברגע אחד, בעיקר בזמן תקופת שירותך הצבאי המקצוע שתמיד חלמת עליו לא יעניין אותך בכלל.

ההורים שלי אמרו לי גם לך על פיסיקה או כימיה, יהיה לך מקצוע בעתיד! אבל אני לקחתי גיאוגרפיה ותיאטרון, כי אלו מקצועות שאני נהנה בהם, ואין לי מושג אם אני אעסוק בהם בעתיד, אבל לפחות שאני אהנה בהווה.

בהצלחה בבחירה.

פורסם

אצלנו בבית ספר החומר של יא ממשיך את החומר של י ככה שהיה לנו הרבה חומר חופף. אני לא יודע איך זה בבית ספר שלך, ואני ממליץ לך לשאול.

פורסם

אל תדאג בקשר לציון, 80 זה ציון אחלה בפיזיקה. טעויות במבחנים קורות לכולם, אם תשאף כל הזמן ל-100 תצא מאוכזב. לך ללמוד מה שמעניין אותך.

פורסם

תראה, דבר ראשון, אתה מסתכל רחוק מדי. אוניברסיטה, טכניון, תואר שני...נו באמת! עוד דרך ארוכה לפניך.

תעשה עכשיו מה שאתה אוהב ומה שאתה טוב בו ולא משנה אם זה איכותי או לא. אם אתה עכשיו בפיזיקה ונהנה מזה, למה לקחת ביולוגיה? כי אם תרצה ללמוד את זה באוניברסיטה יהיו לך נקודות בונוס? שטויות. חבל על הזמן, כי ברגע אחד, בעיקר בזמן תקופת שירותך הצבאי המקצוע שתמיד חלמת עליו לא יעניין אותך בכלל.

ההורים שלי אמרו לי גם לך על פיסיקה או כימיה, יהיה לך מקצוע בעתיד! אבל אני לקחתי גיאוגרפיה ותיאטרון, כי אלו מקצועות שאני נהנה בהם, ואין לי מושג אם אני אעסוק בהם בעתיד, אבל לפחות שאני אהנה בהווה.

בהצלחה בבחירה.

מחזק את דבריו

אתה עוד צעיר, אל תחשוב כבר מעכשיו איזה דלתות יפתחו לך בעקבות מקצוע שאתה לומד.

פורסם

שים לב שנכון להיום עיסוק בפיזיקה *סוגר* בפניך הרבה דלתות :cool2:,אלא אם כן אתה מתכנן לעבוד בנאסא....

אני כ"כ רציתי פיזיקה וביולוגיה(ואם היה אםפשר גם כימיה),אבל מהכרחי מערכת והמגמה שאני נמצא בה,אני לא יכול :nixweiss:( >:( :'()

יש לי בפיזיקה 92 ביולוגיה 97 וכימיה 90 ומשהו,כלומר הבחירה הייתה בידי,אבל ההורים לחצו,חברים בחרו פיזיקה ברובם ובסוף אני אלמד פיזיקה שנה הבאה(אבא מהנדס בתעשייה - אווירית "אתה לוקח פיזיקה או שאתה ישן בחוץ" :kopfpatsch:).

אני מקווה שלא עשיתי בחירה לא נכונה,אבל,אני ממליץ לך לא ללכת דרך המניעים שלי - תבחר מה שמעניין אותך!!!

(למרות שאותי כל הנשואים עניינו :lol:)

בכל מקרה,המניע שאתה העלת רקוב עוד יותר,למה לעזאזל אתה חושב על אוניברסיטה,האם נראה לך שהשיקול בקבלתך לאוניברסיטה כלשהי הוא מה מקצוע ההגברה שלך(או מגמה במקרה שלך)?! :nono:,הכל,אבל הכל - אפשר להשלים!שלא לדבר על כך שהיום ענף הביולוגי(ביוטכנולוגיה,ביו____) בתנופה ולך תדע אם יהיה ביקוש בשוק לפיזיקה,או ביולוגיה, או תנ"ך(נסחפתי)....

ובכלל, לא שקלת את האפשרות שתקום יום בהיר אחד ותחליט שאתה המשיח ופיזיקה או כל מדע אחר מעקב את בואך :smile1:

ולסיכום - בחר אך ורק את מה שמעניין אותך!!! :jump:

פורסם

והנה עוד דוגמא: אני למדתי במגמת אלקטרוניקה ומחשבים (מדעי המחשב, פיזיקה, אלקטרוניקה). אני בחרתי במגמה הזו כי התעניינתי בנושאים האלו, אבל חלק גדול מהכיתה בחר בה פשוט כי היא נחשבה למגמה הכי טובה בבית הספר. והנה, חצי מהם פרשו ממחשבים כי "המורה שנאה אותם" (הם לא התעניינו בחומר), פרשו גם מפיזיקה ומהמגמה בכלל. אז בבקשה, follow your heart.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים