עבור לתוכן

התלבטות בקשר לבחירת מגמות שלנה הבאה

Featured Replies

פורסם

שלום

אני עולה מכיתה י' ליא' בשנה האחרונה הייתי במגמות של כלכלה ופיזיקה

עכשיו אני מתלבט האם לעבור מפיזיקה לביולוגיה ורצתי לשמוע תגובות הערות והארות שלכם בנושא (אלה שסיימו או עומדים לסיים תיכון)

אני יושב עכשיו בפיזיקה על 80

מה שרציתי לדעת זה האם פיזיקה באמת פותח לך את דלתות גן עדן לאחר התיכון או שגם ביולוגיה נחשב למקצוע איכותי כמו פיזיקה?

בנוסף רציתי לדעת האם כדאי שאני יהיה בביולוגיה וישב על 90+ או שאני ישאר בפיזיקה וישב בערך על 80 85?

כדאי להביהר שאני לא עומד להיות פיזקאי או ביולוג אז זה לא פקטור

ואם כבר פתחתי נושא האם למישהו יש המלצות לאוטוביוגרפיה מעניינת?

פורסם

פיזיקה באמת פותח לך שערים לגן עדן

סתם דוגמה :בלי 5 יחידות פיזיקה אין מצב להיכנס לטכניון

אם אתה יושב על 80 ב-י תצפה לירידה ב-יא כי זה יותר קשה

פורסם

למד מטעויות של אחרים-אל תוותר על פיסיקה, אחרת תצטרך להשלים אותה אח"כ -כרגע אני באמצע קורס מכניקה בטכניון...

פורסם

אני לא יודע מה לגבי פיזיקה, אבל ביולוגיה (5 יח"ל) זה לא קשה.

בעיקרון יש לך ב5 יח"ל שני שאלונים בכתב(3יח"ל), עבודת ביוטופ(יחידה אחת) ומעבדה(יחידה אחת).

אם לא למדת ביולוגיה בכלל עד עכשיו אז זה יהיה, לדעתי, טיפה קשה להשלים את כל החומר (השני שאלונים שאמרתי, כל שאלון זה על שלושה ספרים(=אתה צריך ללמוד שישה ספרים)).

פורסם

פיזיקה באמת פותח לך שערים לגן עדן

סתם דוגמה  :בלי 5 יחידות פיזיקה אין מצב להיכנס לטכניון

בטח שיש. אתה פשוט צריך לעשות מכינה בפיזיקה לפני שאתה נכנס לטכניון ברמת 5 יח' ולעבור אותה בהצלחה.

פורסם

בטח שיש. אתה פשוט צריך לעשות מכינה בפיזיקה לפני שאתה נכנס לטכניון ברמת 5 יח' ולעבור אותה בהצלחה.

זה לא מכינה, זה השלמה... וזה לא כזה רציני...

פורסם

שלום

אני עולה מכיתה י' ליא' בשנה האחרונה הייתי במגמות של כלכלה ופיזיקה

עכשיו אני מתלבט האם לעבור מפיזיקה לביולוגיה ורצתי לשמוע תגובות הערות והארות שלכם בנושא (אלה שסיימו או עומדים לסיים תיכון)

אני יושב עכשיו בפיזיקה על 80

מה שרציתי לדעת זה האם פיזיקה באמת פותח לך את דלתות גן עדן לאחר התיכון או שגם ביולוגיה נחשב למקצוע איכותי כמו פיזיקה?

בנוסף רציתי לדעת האם כדאי שאני יהיה בביולוגיה וישב על 90+ או שאני ישאר בפיזיקה וישב בערך על 80 85?

כדאי להביהר שאני לא עומד להיות פיזקאי או ביולוג אז זה לא פקטור

ואם כבר פתחתי נושא האם למישהו יש המלצות לאוטוביוגרפיה מעניינת?

שמת לב שהשתמשת במילים טכניון וגן עדן באותו הקשר?

אני חושב שזה מנוגד לחוקי הפורום (או לאיזה חוק יסוד)

בקיצור, עזוב אותך משטויות, תלמד מה שיותר מעניין אותך

בסופו של דבר זה מה שחשוב (אלא אם אתה סגור על זה שתלך לטכניון)

פורסם

בשום פנים לא לוותר על פיזיקה 5 יחידות !

פיזיקה נדרשת לכמעט כול תואר אקדמי שאפשר לחשוב עליו - מדעי המחשב , הנדסה , כימיה , ביוליוגיה וכו' ובד"כ מקבלים על זה בונוס גבוה יותר בחישוב בגרות - על ביולוגיה לא !

אני עשיתי קורס קיץ בפיזיקה באת"א וזה היה סיוט 0- לא נעים בכלל !

פורסם

ביולוגיה זה לחננות.

לא צריך ללמוד כלום למבחנים בפיזיקה. :>

פורסם

תישאר על פיזיקה

אם התחלת משהו, תסיים אותו

פורסם

גירסת זיון שכל:תראה, בתור אחד שסיים י"א בפיזיקה חמש יחידות, אני יכול להגיד לך בוודאות שזה לא נהיה קל יותר. בי"א יש את החלק של מכניקה, (לפחות אצלנו) והרבה תלמידים התקשו וקיבלו מגינים על הפנים, ויש כאלה שקיבלו מגינים אפקטיביים כמו השמש על אלי לוזון. זה שאלה של השקעה. פיזיקה 5 יחידות לא צריך להיות גאון גדול (בעצם זה יכול לעזור... D: ) זה פונקציה של השקעה לטווח ארוך. ואני מדבר מניסיון, אני הולך לקבל ציון דיי גבוה בבגרות (טעות אחת של 5 נק' =\) וניגשתי על 90 , ולי עוד יש מורה מטורף שמלמד אותנו מספר ענתיק משנת 70, ולא נוגע בספר החדש, ומעל לכל חושב שיש לו מדענים בכיתה.

בקיצור: תירק קצת דם, תשקיע, וזה ישתלם. אל תעזוב.

פורסם

סיימתי פיזיקה השנה, לדעתי היה שווה ביותר, פשוט כי החומר היה בסדר והמורה טוב מאוד. ברר מי מלמד אותך בשנה הבאה ומה יש לאחרים להגיד עליו, ותחשוב טוב אם המקצוע מעניין אותך. כמו כן, 80 בכיתה י' לא אומר שום דבר, כי החומר בי"א ברמה אחרת (לא אמרתי שלא תקבל כזה ציון בי"א, השאלה היא עד כמה תבין את הנושא וכמה תהיה מוכן להשקיע). לדעתי שווה לך לנסות, מקסימום תוכל לעבור מגמה, אפשר להשלים את החומר.

פורסם
  • מחבר

בכיתה י ישבתי בביולוגיה על 95

בפיזיקה יש לנו אחלה מורה (הוא מקשה עלינו אבל זה רק שיהיה לנו קל בעתיד, רק דוגמא הוא נתן לנו ליום הראשון של בית ספר לעשות 30 גרפים על ניסוי שעשינו) ולמדנו כבר חלק ממכניקה (סיימנו חוק שלישי של ניוטון,נחשב?)

הבעיה היחידיה שמפחידה אותי זה שאני יתחיל פיזיקה וימשיך ובסוף אני ידפק בנקודת אל חזור עם 80 במגן

בתכלס זה לא חומר ברמה גבוהה כל כך מה שלמדנו בי' אבל הציון שלי הוא 80 והסיבה היחידה היא שאני פשוט שונא מבחנים

אני יכול לשננן את החומר לפני ואחרי המבחן אבל במבחן אני עושה כאלה טעיות של ילד בכיתה א'

אבל אני לא יודע אם זה באמת משהו שישפיע על העתיד אם אני לא ילמד פיזיקה, כאילו הבנתי שאתם אומרים שזה מאוד חשוב אבל תכלס אני לא עומד להיות פיזקאי בעתיד

ובתכלס כמה אחוז כבר לומד פיזיקה 20 אחוז פחות ויש כאלה שבלי פיזיקה הגיעו למקומות גבוהים

פורסם

תשמע אני רוצה ללמוד כימיה באוניברסיטה ועכשיו אני צריך לעשות מכינה כי אני לא הרחבתי בתיכון

אל תחזור על הטעות שלי, פיזיקה זה משהו בסיסי שצריך. גם אם יש לך 80 בסוף י' (גם לי היה)

פורסם

אני דווקא לא למדתי כל התיכון, ואז במכינה השלמתי הכל ב 10 חודשים :)

אבל אני לא ממליץ (בגלל שזה לא מסר חינוכי :) )..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים