עבור לתוכן

עזרה בבניית רשת אינטרנט ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום!

בימים אלו אני מחליף מבצעים של אינטרנט מ750 ל1.5 ואני מעוניין ליצור רשת ביתית.

ברשותי שני מחשבים האחד חדש בן חודשיים AMD 3200+ לוח אם K8NF9 בעל כרטיס רשת. ומחשב שני דיי ישן בן ארבע וחצי שנים פנטיום 4 לוח אם ישן ללא פיצרים מיוחדים ללא כרטיס רשת.

אני משתמש מתחיל בתחום ולכן מאוד אודה לכם אם תיעצו לי כיצד אוכל ליצור רשת ביתית. רכיבים שצריך לקנות, מחיר, חיבורים ועוד...

תודה..

פורסם

אני גם לא ממש מבין בתחום אך אני אוכל קצת קצת לעזור.

האם אתה רוצה רשת אלחוטית או חוטית?

חוטית - בעיקרון, חוטית היא רשת יותר מהירה (ככה לדעתי) אך היא מסורבלת.

אל חוטית - בעיקרון, קלה להתקנה ולשימוש, בלי חוטים מיותרים, החסרונות זה קליטה למרחק מסויים - לדאוג שלא יהיו

הרבה פריטים כגון : דלתות, רהיטים וכד'. -אני חושב- שרשת אלחוטית היא פחות יציבה, כי כרגע יש לי בעייה איתה והתקנתי אותה ממש אתמול,

אך אסור להסיק מסקנות כרגע.

נתבים נורמלים אמורים לעלות עד 400 ש"ח לא יותר. (גם אלחוטי וגם חוטי).

כרטיסי רשת אלחוטיים עולים ב150 ש"ח בד"כ יותר מכרטיסי רשת חוטיים.

פורסם
  • מחבר

אני חושב על רשת חוטית כי המרחק בין המחשבים הוא קטן יחסית כ3 -4 מטרים ,נימצאים באותו החדר.

אילו נתבים מומלץ לקנות , על מה צריך להתעקש כיצד ניתן לחבר...

תודה

פורסם

קודם כל ברור שבמקרה שלך רשת חוטית היא הבחירה.

יש לך שתי אפשרויות, אחת זולה יותר ואחת יותר יקרה.

1. רשת P2P עם שיתוף אינטרנט (ICS) תחת WINDOWS מחשב א' יהיה עם שני כרטיסי רשת. לכ. #1 יהיה מחובר המודם ול#2 יהיה מחובר המחשב השני. הרשת תיווצר דרך אשף של ווינדוס. חסרונות- המחשב הישן תלוי במחשב החדש (#1) - אם #1 כבוי אזי השני אינו יכול לגשת לאינטרנט. כמו כן רשת כזאת שמוגדרת תחת ווינדוס פחות יציבה ונוחה מרשת מבוססת נתב.

2. רשת מבוססת נתב- קונים נתב, מחברים אליו את המודם ואת שני המחשבים. קינפוג נוח, והנה - יש לך רשת שבה אין תלות במחשב כלשהו, אופציה להוספת מחשבים נוספים ואמינות ויציבות ביחס לרשת מס' 1.

נתב סביר הוא ה Edimax BR-6104k ה (220שח בKSP)

פורסם
  • מחבר

קודם כל ברור שבמקרה שלך רשת חוטית היא הבחירה.

יש לך שתי אפשרויות, אחת זולה יותר ואחת יותר יקרה.

1. רשת P2P עם שיתוף אינטרנט (ICS) תחת WINDOWS מחשב א' יהיה עם שני כרטיסי רשת. לכ. #1 יהיה מחובר המודם ול#2 יהיה מחובר המחשב השני. הרשת תיווצר דרך אשף של ווינדוס. חסרונות- המחשב הישן תלוי במחשב החדש (#1) - אם #1 כבוי אזי השני אינו יכול לגשת לאינטרנט. כמו כן רשת כזאת שמוגדרת תחת ווינדוס פחות יציבה ונוחה מרשת מבוססת נתב.

2. רשת מבוססת נתב- קונים נתב, מחברים אליו את המודם ואת שני המחשבים. קינפוג נוח, והנה - יש לך רשת שבה אין תלות במחשב כלשהו, אופציה להוספת מחשבים נוספים ואמינות ויציבות ביחס לרשת מס' 1.

נתב סביר הוא ה Edimax BR-6104k ה (220שח בKSP)

תודה על התגובה, אני מעדיף את האפשרות השנייה כדי שאוכל להשתמש במחשב השני מבלי להפעיל את הראשון.

מה זאת אומרת סביר ? אילו מאפיינים אני אמור לחפש בו? שמעתי על נתבים יותר יקרים אילו פיצרים יש להם שאין לזה.

דבר נוסף ,אפשר אולי להוסיף מדריך כיצד להגדיר את הרשת

תודה

פורסם

זה ראוטר שאני חושב שזה ייענה לצרכים שלך לא רע בכלל!

מה שעולה יותר יקר, זה בד"כ בגלל שיש לו יותר חיבורים ליותר מחשבים ומגיע למהירות של עד 1000mb...ואני מאמין שאתה לא צריך כזאת מהירות, אתה לא תנצל אפילו 1/100 ממנה. (בראוטורים החוטיים...בלא חוטיים, זה כבר סיפור של קליטה לטווח ארוך וכאלו דברים).

זה גם עניין של מותגים...ו - Print Server....

תשמע עוד עצות.....

פורסם

אם אתה לא צריך פיצ'רים ייחודיים ומיוחדים אז הנתב הזה טוב לך. כמו כן אתה מתחיל בתחום ולכן אני מאמין שזה יהיה בסדר.

TRXMAN - הייתי חולק על חלק מדבריך.. אבל זה לא המקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים