עבור לתוכן

חיילים גנבו ציוד מבתים של מפונים

Featured Replies

פורסם

בג"צ קבע שמותר לממשלה להורות לצה"ל לפנות את רצועת עזה, אין שום טעם שתמשיך להתווכח כי זה לא ישנה מאומה.

אז בסדר, בג"ץ קבע...

בג"ץ מונע משיקוליו שלו. אחרי הכל, שופטי בג"ץ הם בני אדם (כמוני וכמוך) עם דעות פוליטיות משלהם (שמאלניות ברובן המוחלט).

ההחלטה של בג"ץ לא משנה את העובדה שמדובר בהחלטה שגוייה שמנוגדת לערכי הדמוקרטיה.

בכל אופן, זה כבר לא ממש משנה, ואת הנעשה אין להשיב.

לצערי, כולנו הפסדנו במערכה המיטתרת הזו, ואנו עומדים לשלם את מחיר הנסיגה בקרוב מאוד עם רבית גבוהה (בצורת הרוגים רבים).

צה"ל כבש את גוש קטיף!

כל הכבוד לצה"ל!

^^^

מינימיזר צודק

חוץ מזה, מכיוון שהשטח הזה לא נחשב לחלק ממדינת ישראל (אלא לשטח כבוש),

החוק שם נאכף ע"י הצבא, ולכן זה רק הגיוני שזה יהיה תפקיד הצבא לפנות משם

גוש קטיף וצפון השומרון אולי לא נחשבים באופן פורמלי לחלק ממדינת ישראל, אבל הם בהחלט חלק מארץ ישראל.

לא מדובר בשטח כבוש, אלא בשטח ששוחרר במלחמה בדם חיילי צה"ל.

עד לא מזמן, גוש קטיף לא היה בשטח צבאי סגור, אלא נתון תחת שלטון אזרחי (בדיוק כמו תל אביב והרצליה), והחוק שם נאכף ע"י המשטרה ולא ע"י הצבא (בין תושבי גוש קטיף היו גם שוטרים). התפקיד של הצבא היה להגן על הישובים מהאוייב הפלשתיני, ולא להשליט חוק וסדר בישובים היהודים.

חוץ מזה,

זה שהמשטרה לבד לא מסוגלת לבצע את המהלך, לא אומר שלא צריך לבצע אותו

גם הצבא וגם המשטרה הם חלק מהרשות המבצעת, וכחלק מהרשות המבצעת, הם

מוציאים לפועל את החוקים שהרשות המחוקקת (הכנסת) מעבירה

ואחד מהם, זאת תוכנית ההתנתקות

זה שאתה חושב שזה לא בסדר שצה"ל עושה את זה, זאת בעיה שלך

והאנשים שיושבים שם למעלה בבג"צ החליטו שזה בסדר, ואני חושב שיש להם *קצת* יותר ידע ממך בחוק ומשפטים

ואל תשתמש בטיעון שהם "שמאלניים", כי משום מה, הימין משתמש בטיעון הזה רק

כאשר הם פוסקים נגדם, אבל אין להם בעיה להתעלם מזה כשפוסקים לטובתם,נכון?

אם המשטרה לא יכולה לבצע את המהלך, אז צריך לגייס שוטרים נוספים או לוותר על המהלך כולו. מלבד זאת, כפי שאתה רואה, המשטרה כן הייתה יכולה לבצע את המהלך בלי הצבא, ולא היה צורך בהקמת צבא גירוש שמונה 40,000 חיילים, שמטרתו היחידה היתה ליצור דמוניזציה ל"מתנחלים", שבדיעבד רובם הגדול התגלו כאנשים הגונים ושומרי חוק.

הצבא הוא לא חלק מהרשות המבצעת. מדובר בצבא עממי שנועד להגן על העם, ותו לא.

תפקיד הצבא הוא להגן על העם והמדינה, ולא לבצע תוכניות פוליטיות. תפקיד המשטרה הוא לאכוף את חוקי המדינה ולהגן על הדמוקרטיה. לא למדת את זה בשיעורי אזרחות?

אני לא היחיד שחושב שאסור היה לערב את הצבא בתוכנית הארורה הזו שתתברר כבכיה לדורות. כמו כן, זו ממש לא רק הבעיה שלי, אלא גם בעיה שלך ושל כל עם ישראל. בצבא משרת כל עם ישראל (מלבד רוב החרדים. את הערבים אני לא כולל בתוך עם ישראל). הטלת המשימה הזו על הצבא פוררה וקרעה אותו מבפנים, קרע שלא ברור איך אפשר יהיה לאחות (אם בכלל). המשימה הזו היתה צריכה להיות מוטלת על משטרת ישראל שבה משרתים שוטרים מקצועיים (מבחירה ולא מתוך חובה), והיא לבדה אמונה על אכיפת החוק.

אל תזלזל בידע שלי בחוק ומשפט, או לצורך העניין, באזרחות. כפי שאמרתי, לשופטי בג"ץ יש דעות פוליטיות כמו לכל אדם, וניתן לראות בבירור ש-12 שופטים חילוניים-שמאלניים הסכימו עם החוק הזה, בעוד ששופט היחיד הדתי-ימני הצביע נגדו.

בנוסף, אתה אכן צודק שזה מסריח ששרון, בתור מי שעומד בראש הליכוד, פעל בצורה הפוכה לגמרי מהמצע שעל פיו הוא נבחר

עם זאת, כנראה שהוא לא היה היחידי שחשב ככה, שאחרת הכנסת הייתה מפילה את הממשלה

והיינו הולכים לבחירות חדשות, ולהזכירך, זה ששרון קצת שמנמן, לא אומר שאין עוד 119 קולות בכנסת שיכולים להפיל אותו...

זה לא רק מסריח, אלא גם לא דמוקרטי.

בהנחה והכנסת היתה מייצגת את רצון העם, כפי שהשתקף בבחירות האחרונות, התוכנית הזו לא היתה יוצאת אל הפועל.

הבעיה היא שבשל הדחת שרים לפני הצבעות, הובטח לשרון רוב אוטומטי בממשלה, וע"י גניבת קולות הימין, הובטח לשרון רוב אוטומטי בכנסת.

בקרוב, אכן נלך לבחירות, ושרון יודח מתפקידו כראש הליכוד ולא יכהן כהונה נוספת כראש ממשלה. אבל, זה יהיה מאוחר מדי.

בנוגע למשאל עם, זה הרעיון המטופש ביותר ששמעתי בחיי

כמו שאמרו לפני, זאת לא יוון העתיקה (שרק גברים עשירים יש להם זכות הצבעה), כאן יש לנו מיליוני מצביעים

ואי אפשר לקחת כל הצבעה שחלק מהעם לא אוהב אותה למשאל עם

קודם כל, זה לא משנה כמה אתה רוצה שיהיה משאל עם כזה, אלא אם כן יעבירו חוק לגבי משאל עם על תוכנית ההתנתקות

רק אז יהיה משאל כזה, ולא בגלל שכמה אלפי אנשים רוצים שיהיה משאל עם

חוץ מזה, משאל עם על תוכנית ההתנתקות זה לא דבר חכם לדעתי (ולא רק על תוכנית ההתנתקות)

הרי העם, עם כל הכבוד, הוא טיפש. הוא לא יודע על מה הוא מצביע בדיוק, הוא לא יכול להבין לגמרי את ההשלכות של התוכנית

ולכן פעם ב4 שנים אנחנו בוחרים את האנשים שיעשו את זה במקומנו.

יש עוד מספר בעיות עם משאל עם, אך בעיה מאוד גדולה עם משאל עם זה שזה הצעד הראשון לכיוון מדרון חלקלק מאוד

הרי אם עשינו היום משאל עם על ההתנתקות, אז למה לא לעשות מחר על מבצע "חומת מגן" הבא? או על התקציב לכל שנה?

על יישום דו"ח דברת? אתה רואה מה הבעיה כאן?

העם נותן פעם ב4 שנים את קולו, ויותר מזה רוב העם לא רוצה לשמוע מהכאב ראש הזה

רוב העם מעדיף לחיות את החיים שלו בשקט, בידיעה שיש מישהו שמחליט בשבילו את כל ההחלטות הקשות והמסובכות האלה,

והוא לא צריך להתעסק עם זה כל היום שלו, רק פעם ב4 שנים

אם לך זה כ"כ חשוב, ההחלטות החשובות האלה, תרוץ לכנסת, ותפסיק עם השטויות בשקל שלך על שבגללים מדים בצבע שחור

(שאגב, באמת לא נראים כאלה דומים עכשיו שראיתי אותם [קודם לא ראיתי אותם, רק שמעתי עליהם]) צריך להפסיק מהלך מדיני חשוב מאין כמוהו

משאל עם אולי מטופש בעיניך, אבל זו הדמוקרטיה בשיאה.

במדינות שונות, כמו שוויץ, נהוג לערוך משאלי עם.

לא אמרתי שיש להעביר למשאל עם כל החלטה (אל תנסה להתמם כאילו שמדובר בהחלטה שגרתית של הכנסת).

חובה היה לערוך משאל עם בנושא כ"כ חשוב וקריטי שמפלג את העם ואין ממנו דרך חזרה, ולו רק בכדי למנוע את הקרע שנגרם בעם ובצבא.

זה שאתה אומר שהעם טיפש זה לא תירוץ לשלול משאלי עם. אם כך, למה שלא תבטל את הבחירות ותקבע שמועצה של אנשים "חכמים" ימנו כל 4 שנים את ראש הממשלה וחברי הכנסת? מלבד זאת, הכנסת משקפת את העם, וכמו שבעם יש אנשים טפשים, כך גם בכנסת יש אנשים טפשים רבים, ולפי דעתי, מספר בכנסת אפילו גדול באחוזים מיחסם בציבור הכללי.

אם לך מספיק להצביע פעם ב-4 שנים (אני כבר לא זוכר מתי בפעם האחרונה ממשלה בישראל החזיקה מעמד 4 שנים תמימות), אז אתה לא חייב להצביע במשאל עם ולהשאיר את ההצבעה לחכמים ממך. בעצם, אתה לא חייב בכלל להצביע גם לכנסת, אם זו טרחה גדולה מדי בשבילך.

הייתי שוקל לרוץ לכנסת בעצמי (לפי העצה שלך). אבל, אני חושש שהשחיתות והסיאוב בקרב חברי הכנסת ישפיעו עלי. :-\

עכשיו, אתה יכול להגיב על דברי אחד-לאחד ולטעון שאני טועה. אבל, אני מבקש ממך לקרוא את דבריי פעמיים לפני שאתה מגיב, ובהנחה שאתה אדם נבון והגיוני, תיווכח לדעת כי הטיעונים שלי נכונים והגיוניים. :cool2:

לילה טוב. :sleep:

• תגובות 32
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

האמת הייתי עונה לך על כל דבר שכתבת, אבל זה חסר טעם

גם בגלל שאני פשוט אחזור על מה שאני כתבתי קודם, וגם כי זה לא באמת ישכנע אף אחד

אז למען הדיון, אתה מוזמן לחזור אל התגובה הקודמת שכתבתי, לקרוא אותה, וזה פחות

או יותר התשובה שלי לתגובה שלך

ומכיוון שהתגובה הזאת שכתבת היא תגובה למה שאני כתבתי קודם, אפשר לקרוא אחד מהם,

ואז לקרוא את האחר, ואז שוב לקרוא את הראשון, ואז את השני, ואז את הראשון ואז...

או במילים אחרות, הדיון הזה יניב לנו פירות בערך כמו דיון "האם יש אלוהים"

פורסם

או במילים אחרות, הדיון הזה יניב לנו פירות בערך כמו דיון "האם יש אלוהים"

^^

WHAT HE SAD

יש כאן גם הוכחות לוגיות שפעולות ע"פ ההגיון אני רואה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים