עבור לתוכן

חיילים גנבו ציוד מבתים של מפונים

Featured Replies

פורסם

קישור לכתבה

http://news.walla.co.il/?w=//762715

החיילים האלה לצערי יוצרים כתם על כל הכוחות שמששתפים בפינוי. וחבל כי הדבר הזה מספיק קשה לכולם

גם בלי שכמה יחליטו לגנוב.

• תגובות 32
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

פשוט בושה!

פורסם

זה הרי היה צפוי שתהיה ביזה, לא? :-\

בכל אופן, אותי זה ממש לא הפתיע. :pissed:

פורסם
  • מחבר

זה הרי היה צפוי שתהיה ביזה, לא? :-\

בכל אופן, אותי זה ממש לא הפתיע. :pissed:

לצערי!  חבל שאנחנו לא מופתעים ממקרים כאלה.

ואני מקווה שזה ישאר המקרה היחיד בכל הפינוי

פורסם

לצערי!  חבל שאנחנו לא מופתעים ממקרים כאלה.

ואני מקווה שזה ישאר המקרה היחיד בכל הפינוי

לצערי, אני לא אופטימי כמוך.

מה שלא יבזז ע"י חיילים ושוטרים יבזז ע"י הפלשתינים.

אחרי שחיילי צה"ל יגרשו בברוטאליות את התושבים היהודים מבתיהם, הפלשתינים יעלו על הישובים שפונו ובהם ישהו חיילי צה"ל בתהלוכות ענק של אזרחים לא חמושים (כמו בלבנון). חיילי צה"ל לא יירו על עשרות אלפי האזרחים הפלשתינים (כי זה לא יצטלם טוב בתקשורת). הם פשוט ייסוגו ויותירו את הבתים המפונים שלמים על כל הרכוש שיוותר בהם להמון הפלשתיני.

פורסם

המתנחלים לוקחים את הרכוש איתם :s07: :s07:

אם הם משאירים דברים בבית זה בעיה שלהם...

פורסם

המתנחלים לוקחים את הרכוש איתם :s07: :s07:

אם הם משאירים דברים בבית זה בעיה שלהם...

קודם כל, מדובר באזרחים ישראלים שהם מלח הארץ. הביטוי "מתנחלים" הוא הבעת זלזול, כאילו מדובר באנשים לא שווים וחסרי זכויות. אולי זאת לא הכוונה שלך ושל אנשים אחרים המשתמשים בביטוי הזה, אבל ככה זה נשמע.

מי שהתפנה עד כה, ארז את החפצים שלו ולקח אותם, כאשר הוא משאיר מאחוריו בית ריק שצה"ל מחוייב להרוס.

הכוונה של צה"ל היא לגרור מהבתים את המשפחות שנותרו בישובים המיועדים לפינוי (גברים, נשים וטף), ולהעמיס אותם על אוטובוסים. מוטלת על צה"ל אחריות לשמור על הישובים שיפונו, לתעד את כל הרכוש שיוותר בבתים המפונים, לארוז ולתייג אותו, ולהעביר את הארגזים במכולות למחסנים מיועדים בבסיסים של צה"ל לאחסון זמני. לאחר מכן, צה"ל צריך להרוס את הבתים הריקים.

מה שיקרה בפועל זה שהבתים ימסרו לפלשתינים בשלמותם (במקרים רבים ביחד עם רכוש רב), וחיילי צה"ל ייסוגו בבושת פנים מהישובים עליהם הם הוצבו לשמור, בדיוק כמו הבריחה מלבנון.

פורסם

זה שהם לא דאגו לארוז ולקחת את הציוד שלהם איתם , זאת בהחלט הבעיה שלהם .

לא מספיק שילדים בני 19 היו צריכים לשמור עליהם , עכשיו הם גם צריכים לארוז להם את הדברים ?

למה מי מת .

לא ארזתם , לא לקחתם את הדברים שלכם , בעיה שלכם , המתנחלים ידעו טוב מאוד שיש deadline שצריך לעמוד בו , וכל הזלזול מבחינתם בו , על כל ההשלכות , הוא באשמתם בלבד .

אני לא רואה שום סיבה לשלוח חיילים להתחיל לארוז ציוד .

או שישאירו אותו שם , או שיקחו דברים שחשובים להם .

ובכלל , אם אני הייתי מתנחל , הייתי כבר מצית את הבית , שישרף עד המוקד , מאשר שמישהו יבוא ויהרוס אותו , או במקרה היותר גרוע , יחיה בו .

פורסם

קודם כל, מדובר באזרחים ישראלים שהם מלח הארץ. הביטוי "מתנחלים" הוא הבעת זלזול, כאילו מדובר באנשים לא שווים וחסרי זכויות. אולי זאת לא הכוונה שלך ושל אנשים אחרים המשתמשים בביטוי הזה, אבל ככה זה נשמע.

מי שהתפנה עד כה, ארז את החפצים שלו ולקח אותם, כאשר הוא משאיר מאחוריו בית ריק שצה"ל מחוייב להרוס.

הכוונה של צה"ל היא לגרור מהבתים את המשפחות שנותרו בישובים המיועדים לפינוי (גברים, נשים וטף), ולהעמיס אותם על אוטובוסים. מוטלת על צה"ל אחריות לשמור על הישובים שיפונו, לתעד את כל הרכוש שיוותר בבתים המפונים, לארוז ולתייג אותו, ולהעביר את הארגזים במכולות למחסנים מיועדים בבסיסים של צה"ל לאחסון זמני. לאחר מכן, צה"ל צריך להרוס את הבתים הריקים.

מה שיקרה בפועל זה שהבתים ימסרו לפלשתינים בשלמותם (במקרים רבים ביחד עם רכוש רב), וחיילי צה"ל ייסוגו בבושת פנים מהישובים עליהם הם הוצבו לשמור, בדיוק כמו הבריחה מלבנון.

המילה מתנחלים באה מהתנך והיא בא לתאר את השבט (שכחתי איזה שבט זה היה...) שרצה להתגורר מעבר לנהר הירדן...

וזה שהמתנחלים לא ארזו זה לא בעיה של צהל אבל בכל מקרה אני מקווה שצהל יוציא את הדברים מהבתים...

פורסם

פורסם

1) נכון על צה"ל האחריות לשמור על הישובים שיפונו.

2) הוא בשום פנים ואופן לא אחראי לתעד\לארז\לתייג\להעביר וכו' שום ציוד. לכל משפחה הקציבו סכום מסויים(לפי קרטריונים) בשביל ההובלות

והביאו תאריך אחרון לפינוי ריכוש -שכבר פג. אם הרכוש לא ייפונה עד אז, אז "צה"ל יעשה כמיטב יכולתו ע"מ להעביר את הריכוש שנותר"

~ או משהו כזה. אף אחד לא מתחייב לעשות שום-דבר. ולפי דעתי הם גם לא צריכים. אם הם לא פינו עד עכשיו ("ממניעים אידיולוגיים")

למה שהחיילים שלנו צריכים לעשות את זה ? לעזור להם עוד אחרי שהם ירקו להם בפרצוף ? אני הייתי מביא את זה בחינם לפלסטינים המסכנים,

בעצם הייתי משאיר גם את המתנחלים יחד עם הרכוש שלהם... שיחיו עם החמאס מצידי.

פורסם

אני הייתי מביא את זה בחינם לפלסטינים המסכנים

כן, הא...

אל תדאג, אותם פלסטינים מסכנים יחזירו לנו את כל הציוד הזה.. בצורת רקטות קסאם מאולתרות שיעופו על אשקלון...

פורסם

הייתי בטוח שהמדינה הורסת את הבתים ::)

בכל מקרה ההנתקות היא מהלך צודק,נמאס מזה שמוציאים 70000 חיילים כדי לשמור על 7000 מתנחלים,זה עכשיו יקצר את השירות הסדיר וגם את המילואים.

פורסם

זה עכשיו יקצר את השירות הסדיר וגם את המילואים.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

נמאס מזה שמוציאים 70000 חיילים כדי לשמור על 7000 מתנחלים

ואיך לדעתך הולכים לשמור עכשיו על אשקלון והסביבה ?

פורסם

את זה כמו שאומרים, נחיה ונראה. לדעתי ולפי כל הסימנים המצב רק יהיה גרוע יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים