עבור לתוכן

יצירת קובץ תמונה (ISO) לסרט DVD

Featured Replies

פורסם

מהי התוכנה המומלצת ליצירת קובץ תמונה (ISO) לסרט DVD, ואיך עושים את זה?

אני מניח שאחרי יצירת הקובץ תמונה, אפשר לצרוב את ה-ISO באמצעות תוכנת צריבה כ-DVD-ROM ISO. נכון?

פורסם

הכי פשוט אם הדיסק לא מוגן זה לגרור את כל הקבצים לנירו,בדיוק כמו שאתה צורב סרט DVD אבל לשנות את הצורב שלך ברשימה ל image recorder,הוא ישאל אותך איפה לשמור וזהו.

פורסם

הכי פשוט אם הדיסק לא מוגן זה לגרור את כל הקבצים לנירו,בדיוק כמו שאתה צורב סרט DVD אבל לשנות את הצורב שלך ברשימה ל image recorder,הוא ישאל אותך איפה לשמור וזהו.

זה לא כ"כ פשוט...

אם זה דיסק מקורי של סרט אז סביר להניח שהוא DVD9 - דיסק דו שכבתי שמכיל בערך 9 גיגה, אתה לא תוכל להעתיק את הנתונים כמו שהם 1:1 ולצרוב אותם על דיסק רגיל חד-שכבתי , אתה תהיה חיב להשתמש בתוכנה יעודית ע"מ לדחוס את הנתונים בכדי שהסרט יוכל להתאים לדיסק.

פורסם

אין שום בעיה לעשות קובץ ISO עם DVD9 גם אם הוא מוגן,פשוט משתמשים ב dvddecrypter בשביל לבטל את ההגנה,לגבי המרת DVD9 ל DVD5 זה משהו אחר לגמרי וזו לא השאלה שהוא שאל.

פורסם
  • מחבר

מדובר בסרט שצרוב על DVD-R בנפח של 4.7GB, ואני מניח שאין לו הגנה (אני לא מדבר על פריצה של DVD).

אני רוצה ליצור ל-DVD הזה גיבוי על הדיסק הקשיח בצורת קובץ תמונה (ISO), וליצור גיבוי נוסף על DVD-R ע"י צריבת הקובץ תמונה.

באיזו תוכנה אפשר לעשות את זה בצורה הכי פשוטה, ואיך?

פורסם

יש תוכנה שנקראת UltraISO , בטוח שהיא תעזור.

פורסם

שטויות, הא-תוכנה הא-כי טובה :) היא בכל מקרה DVD DECRYPTER, מסוגלת לעשות קובץ ISO ולצרוב אותו גם.. (וגם להוריד הגנה תוך כדי).. קיצר, התוכנה בתחום..

פורסם
  • מחבר

תודה!

הורדתי את DVD Decrypter 3.5.4.0, ואת DVD Shrink 3.2.0.15.

שאלה נוספת: כאשר אני צורב סרט DVD ב-Nero, יש חשיבות לסדר שבו אני גורר את הקבצים לתיקייה VIDEO_TS, או לשם שאני נותן ל-DVD? לנגני DVD רגילים יש בעיה עם דיסקים שיש להם שם עם רווחים, כלומר יותר ממילה אחת?

ועוד שאלה אחת: האם אני יכול לשנות את השמות של הקבצים, ובלבד שהשמות של קבצי ה-IFO ,BUP ו-VOB יהיו תואמים?

פורסם

אין חשיבות לסדר שאתה גורר את הקבצים,פשוט שפוך הכל לתוך תיקיית ה VIDEO_TS.

השם שאתה נותן ל DVD עצמו לא משנה,אני חושב שאי אפשר לתת שם עם רווח,לא בטוח.

אם אתה משנה את השמות של הקבצים ה DVD לא יתנגן!

פורסם
  • מחבר

בעיקרון, Nero מאפשר לי לתת ל-DVD שם עם רווח (יותר ממילה אחת). השאלה היא האם נגן DVD רגיל יזהה דיסק כזה וינגן אותו בלי בעיה.

בכל DVD יש לקבצים שמות לפי הפורמט הבא:

VIDEO_TS.BUP

VIDEO_TS.IFO

VIDEO_TS.VOB

VTS_01_0.BUP

VTS_01_0.IFO

VTS_01_0.VOB

VTS_02_0.BUP

VTS_02_0.IFO

VTS_02_0.VOB

וכן הלאה...

ראיתי באינטרנט קבצי VOB (אני לא נכנס לשאלה אם זה חוקי או לא) אם שמות ארוכים שמייצגים את השם של הסרט. השאלה שלי היא האם ניתן לשנות את השמות של שלושת הקבצים האלה לשם שונה, כך שהשמות שלהם ישארו תואמים IFO ,BUP ו-VOB (לדוגמה: MOVIE_NAME_VTS_01_0.VOB, וכן הלאה). האם נגן DVD רגיל יזהה את הסרט DVD עם הקבצים האלה וינגן אותו בלי בעיה.

פורסם

לא שאני מומחה , אבל לא הייתי משחק עם זה ,

בתפריט הDVd הקישור אל הסרט יהיה מכוון אל השם הזה ואם תשנה אותו זה לא ישתנה בקישור בתפריט .

עדיף שתשאיר ככה ואם אתה רוצה לזהות את הסרט במחשב תכניס את הקובץ לתיקיה , ואם אתה צורב את הדיסק פשוט תרשום את שם הסרט עליו , זה לא מסובך :cool2:

פורסם
  • מחבר

ההנחה שלי היא שהקובץ IFO מקושר לקובץ VOB לפי השם של הקובץ (הוא מחפש קובץ עם שם זהה), והשם של הקובץ לא כתוב במפורש בתוך הקובץ IFO. אני צודק?

אשמח לקבל תגובה לגבי השם של ה-DVD ושמות הקבצים ב-DVD מאדם שמבין בנושא, ויכול לייעץ לי מתוך נסיון אישי. ::)

פורסם

לדוגמא ישנם קבצים lalalala.DVDR.VTS_01_1.VOB אתה פשוט מוחק את כל השם ומשאיר רק את ה VTS_01_1.VOB

פורסם
  • מחבר

תודה, זו בדיוק הדוגמה אליה התכוונתי.

לגבי השם של ה-DVD, יש לך מושג אם מותר לתת שם שמורכב יותר ממילה אחת (אותיות גדולות/קטנות, רווחים), כך שה-DVD יזוהה וינוגן בלי בעיה בכל נגן DVD רגיל?

פורסם

אין לי מושג,שמע,אם אתה ממש מפחד על זה שדיסק אחד ילך לפח כי הנגן לא יצליח לקרוא את הכותר שלו (נשמע קצת הזוי אבל נגיד),אז תצרוב על מדיית RW. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים