עבור לתוכן

rdram או ddram

Featured Replies

פורסם

שלום אני הייתי רוצה לדעת מה יותר טוב rdram או ddram לפנטיום 4

לא כי שמעתי שיש ddram שמישתווה לביצועים של rdram

הייתי רוצה שגידו לי מה דעתכם

פורסם

תלוי באיזה מהירות אתה קונה אותם...

פורסם
  • מחבר

אני רק רוצה לדעת אם יש דבר כזה שזה משתווה אחד לשני במהירות

פורסם

דבר ראשון כמו שאמרו זה תלוי באיזה מהירות את קונה לדוגמא יש ב- ddr את המהוריות הבאות: 226

366 ו- 400 mhz כמו כן ב- rdram יש את המהוריות הבאות: 800 1066, mhz אבל מחירם הרבה יותר גבוה ביחס לזה של ddr והבצועים לא שווים את תוספת המחיר ואם אתה עושה oc ל- ddr הוא יכול לעקוף את מהירות ה- rdram

פורסם

יש גם rdram שעובד ב-600...

פורסם

אני יודע אבל כיום קשה מאוד להשיג כזה אחד לכן לא צינתי את זה.

פורסם

כמובן DDR גם יותר זול וגם אותם ביצועים

ה RADRAM מגיע עם 16BIT לכן הם באים בזוגות כדי לייצור 32BIT

והDDR מגיע עם 64BIT !!!!!!!!!

פורסם

בלי קשר למה יותר טוב, אפשר להגיד שDDR הרבה יותר נפוץ ויש רושם שזה יהיה הזכרון ה"שולט" בשוק בזמן הקרוב. קראתי איפושהוא שאינטל יפסיקו ליצר את הציפסט שלהם לRDRAM בקרוב (850).

אם זה יותר נפוץ זה בד"כ אומר יותר התפתחות לטכנולוגיה, ירידות מחירים, חלפים וכו'

פורסם

אם אתה לא תעשה OC כל זיכרון DDR שתקנה יהיה איטי יותר מ-RDRAM כי אין צ'פיסטים שתומכים ב-DDR המהירים...

פורסם

במידה ותחפש בכל הכתבות כאן - תגיע להשוואות שנעשו ( באתרים אחרים אך ההפניה היא מכתבות כאן ) .

מכל ההשוואות - למרות ש- DDR עובד על 64 ביט וה- RDRAM ב- 32 ביט ( סמסונג כבר הוציאו ויש לקנות לוח 533 של אסוס עם זכרון RDRAM 32 ביט בודד ללא צורך בזוג ) - עדיין רוחב תחבורת הנתונים עובד לטובת ה- RDRAM בצורה משמעותית - ויקח זמן עד שיצאו זכרונות DDR שיעברו אותו ( למרות שנתקלתי בכתבה שטוענת שיש כאלו ) .

אז נכון שאף אחד מאיתנו לא בונה חלליות וההפרש לא כזה משמעותי שיהיה שווה את הכסף - אבל למי שלא מתכנן OC עדיף לטעמי RDRAM .

באותה מידה ראיתי השבוע בדיקה שנעשתה על ג'י-פורס 3 טיטניום 128 מגה והוא עדיין מתפקד מעולה ועונה על כל הצרכים של כל המשחקים הקיימים - גם החזקים ביותר שבהם .

תלוי תמיד מה מתכננים לבצע עם המחשב - וכן חשוב לזכור - כדאי להתאים את כל מערכת המחשב שאתה קונה לכלל היכולות - ז"א - עם אתה קונה מעבד של באס 533 ( 2.26 וכ"ו ) - אז אתה צריך גם לוח 533 וכדאי גם זכרון 1066 RDRAM - אבל בהחלט ניתן להסתפק במערכות מחשב אחרות שיתנו תוצאות לא פחות טובות - חשוב לכן תמיד לראות את כלל ההרכבה ושכל החלקים יהיו מתואמים - ולא לקלקל את כל ההשקעה כי בחרת רכיב שמצריך ממך להשתמש רק בחלק מיכולות המערכת !

מקווה שעניתי לגבי ההתחלה ולא בלבלתי יותר מדי את המוח!

פורסם

תשובה טובה אבל חלק מהשיקול, לדעתי, צריך להיות מה יותר נפוץ ומה יהיה יותר נפוץ. אף אחד לא אוהב להיתקע עם טכנולוגיה שכבר לא נתמכת.

חוץ מזה: אני נכנס פה לנושא שלא נגמר לעולם אבל בכ"ז: צריך לזכור שמהירות הגישה לRAM היא רק חלק אחד מביצועי המחשב. כמו שאמר פה קודמי, צריך לראות למה ישמש המחשב.

פורסם
  • מחבר

המחשב משמש בעיקר למשחקים אז לפי מה שאמרתם כדי rdram

המחשב הוא פנטיום 4 1700 socket 423

256mb sdram

אני רוצה לשדרג אותו תציעו לי איזה זיכרון כדי ובאיזה מהירות לקנות אותו ובאיזה לוח אם

פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל נדפקת קשות.

אין לך שום דרך שדרוג.

המעבד שלך הוא מהראשונים שנוצרו - הוויליאמט סוקט 423.

משום מה קצת אחרי זה אינטל החליטו להגדיל את מספר הפינים ל-478, ובהתאמה הלוחות שיתאימו נקראים סוקט 478.

כמובן שמעבד שיש מתחתיו 423 פינים, לא מתאים ללוח עם סוקט שיש בו 478 חורים.

אני לא מאמין שכבר מוכרים לוחות עם סוקט 423 בכלל, כמו שלא מוכרים מעבדים כאלו יותר.

איך שלא יהיה, אין לך תמיכה ל-RDRAM PC1066 ולכן כל הדיון הזה מיותר.

אולי תמצא לוח ישן כמו ה-Asus P4T (לא גירסת ה-E, זאת סוקט 478), או Abit TH7 (לא TH7-II - כנ"ל).

ואז תוכל לקנות זוג זכרונות RDRAM PC800 לפי הכמות שאתה רוצה.

פתרון DDR לסוקט 423 לא נראה לי קיים בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים