עבור לתוכן

בקשר למדריך של הלדים - במודינג..ובכלל

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם

שמעו יש לי שאלה - במדריכים - כיצד לעשות לדים,

ובבניית מערכת ששולטת בזרמים למאווררים לא כתוב את המחירים המוערכים של החלקים או המערכת כולה

מישהו בבקשה יכול להגיד לי כמה יכול בערך לעלות דבר כזה? (לבנות מכונה כמו במדריך של בניית מכונת משחקים MAME) או בניית לד במדריך מודינג וכו'??

תודה מראש =)

פורסם

דבר ראשון, אתה לא "בונה" לד...

זה כמו שתגיד שאתה בונה נורה...

המדריך שאתה מתייחס אליו (אני חושב...) מסביר איך לבנות גוף תאורה בעזרת לדים.

כמה זה עולה? זה משתנה.

הלדים עצמם עולים די ביוקר בארץ, במיוחד אם מדברים על לדים UB. לעומת זאת, אם תזמין מחו"ל (למשל מ-www.lsdiodes.com), כל לד עולה כמה סנטים + משלוח לא יקר במיוחד.

לגבי שאר הרכיבים, הם בד"כ לא יקרים - חוטים זה בד"כ כלום (לא פעם באתי לחנות אלקט', ואחרי שעשיתי את הקניה ביקשתי קצת חוטים ופשוט נתנו לי איזה חצי מטר חוט טלפון - בפנים יש חוטים שמתאימים לחיבור); רכיבים אלקטרוניים (נגדים, קבלים, ג'וקים פשוטים שונים - כל עוד לא מדובר בצ'יפים מתוכנתים, ולפעמים גם אז) עולים כמה עשרות אגורות עד שקלים בודדים; מחברים למיניהם - כנ"ל.

כמובן שבכל רכיב אתה יכול לקנות רכיבי הספק, רכיבים עם תכונות מיוחדות (יותר מהירים למשל) - ואז המחיר קופץ, כמו למשל נגד הספק שיכול להגיע גם ל-10 שקלים (במקום 10 אגורות). אבל לרוב המעגלים שתבנה, רכיבים פשוטים יספיקו.

אם יש משהו שלא התייחסתי אליו, נסה לקפוץ לחנות אלקט' השכונתית או לברר באינטרנט (למשל באריהב).

פורסם

יואב המחילים לא כל כך יקרים אולי רק הלדים כמו שזה מעלי אמר אבל גם זה לא כל כך ,

אמרתי לך אתמול שאני יביא את כל החומרים ויברר על הכל אל תדאג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים