עבור לתוכן

איזה בזבוז של זמן וכסף

Featured Replies

פורסם

כמובן שהנושא הכי חם כעת הוא ההינתקות. בתור אחד ש"זכה" לכבוד לשרת במילואים בזמן ההינתקות אני המום מכמות הכסף שנשפכת על המבצע הזה: זה מתחיל בהקמת "עיר האוהלים" ברעים - מקום ענק בגודלו עם אלפי אוהלים, תשתיות שונות, סניף בורגר ראנץ, סניף דומינוס פיצה ובנקט. זה ממשיך עם כמויות האוכל והשתיה האדירות שמחולקות שם וזה נגמר בימי המילואים שמשלמים לעשרות אלפי החיילים שגוייסו.

ואני שואל: למה צריך לבזבז את כל הכסף האדיר הזה בשביל לפנות כמה משפחות? הרי ממילא הם יתפנו מרצון (חלקם הגדול). לא חבל על הכסף? 2 מיליארד ש"ח נשרפו על הדבר הזה. ושלא לדבר על אלפי משפחות שצריכות להתמודד בלי הבעל בבית כי הוא במילואים ואלפי אנשי הקבע והמשטר שמרותקים מזה זמן רב למשימה הזו. קיבינימאט!!!

אם זו החלטה חוקית אז למה לעשות צרות??? תנו לי לחזור הביתה, לאישה וליד שלי ותעזבו אותי מלהתעסק בקקה, לשכב באוהל באמצע שום מקום בחום של 40 מעלות ולישון במיטות שדה!!!

פורסם

בתור בן אדם מבוגר שכבר הולך למילואים אתה לא מפגין ידע רב במיוחד...

פינוי השטח ברצועת עזה הוא מבצע צבאי, לא טיול שנתי של כמה משפחות שממנו הם לא יחזרו לעולם..

זה כולל אבטחה 24\7 ב-360 מעלות על הכוחות המפנים, כוננות גבוהה למקרה של ירי נק"ל\פצמ"רים\whatever על התושבים ו\או הכוחות המפנים בזמן הפינוי (וזה משהו שבאיזור הזה הוא לגמריי בשיגרה היומ-יומית, לא משהו תיאורתי) שכוללת כוחות צבאיים מכל הזרועות (התקפה, תצפית, רפואה, לוגיסטיקה וכו') אספקת מזון ותנאי מחייה ראויים לכל הכוחות האלה, ועוד ועוד...

כן, מישהו טען לרגע שזה הולך להיות מבצע זול ?

פורסם

תראה, גם לי יש את ה"כבוד" וה"עונג" לשרת במילואים בזמן ההתנתקות (אני יוצא בעוד יומיים), אבל אפשרי בהחלט להבין אותם, מדובר על משפחות שבנו את החיים שלהם במקום אחד הן מהכיוון החומרי (עבודה, חיי קהילה מקומיים וכו') והן מהכיוון הדתי וכמו כן לחלקן זה הפינוי השני (אחרי הפינוי בימית הממשלה זרקה אותם שם).

זה קשה מאוד, במיוחד לאנשים שהם הדור השני לשואה (אני לא עושה השוואה אפילו לרגע בין 2 האירועים אבל הסיטואציות של מעבר כפוי והמוני של אוכלוסייה שלמה אכן מעוררת צליל מוכר).

צריך להישמע להוראות ופקודות ולבצע את המשימה, אבל בהחלט שאפשר להבין אותם ואפילו להזדהות איתם.

אני יודע שאם אאלץ לפנות את האנשים האלה אישית אני כנראה אזיל דמעה או שניים, אבל אבצע את המשימה.

פורסם
  • מחבר

בתור בן אדם מבוגר שכבר הולך למילואים אתה לא מפגין ידע רב במיוחד...

פינוי השטח ברצועת עזה הוא מבצע צבאי, לא טיול שנתי של כמה משפחות שממנו הם לא יחזרו לעולם..

זה כולל אבטחה 24\7 ב-360 מעלות על הכוחות המפנים, כוננות גבוהה למקרה של ירי נק"ל\פצמ"רים\whatever על התושבים ו\או הכוחות המפנים בזמן הפינוי (וזה משהו שבאיזור הזה הוא לגמריי בשיגרה היומ-יומית, לא משהו תיאורתי) שכוללת כוחות צבאיים מכל הזרועות (התקפה, תצפית, רפואה, לוגיסטיקה וכו') אספקת מזון ותנאי מחייה ראויים לכל הכוחות האלה, ועוד ועוד...

כן, מישהו טען לרגע שזה הולך להיות מבצע זול ?

אם הם היו הולכים מרצון אני לא הייתי צריך להיות בחור המסריח הזה.

פורסם

אבל זה פשוט לא נכון...

בוא נניח לרגע ש-100% מהם עוזבים ברצון.

אתה עדיין צריך:

1. להגן עליהם

2. לפנות את כל הבסיסים הצבאיים

3. להגן על הכוחות הצבאיים שיוצאים מהאיזור

4. לתחזק את כל הסעיפים הנ"ל מבחינה לוגיסטית...

פורסם
  • מחבר

זה היה לוקח פחות זמן ופחות חיילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים