עבור לתוכן

ביי ביי לאוברקלוק שלום למדיניות ה value האם?

Featured Replies

פורסם

אם יש משהו שאני לא אהב, והוא בעיקר נהוג בארצינו זה חוסר הבושה של אנשים להודות בטעויות שהם עושים.

אנשים, תבינו אם אתם שורפים מעבד כתוצאה מO/C אין שום סיבה תשחיזור אותו ליצרן/יבואן/חנות מפני שבסופו של דבר זה רק פוגע באוברקלוקרים, כי ברגע שהריצנים יראו שחוזרים יותר מדי חלקי מחשב שנשרפו כתוצאה מכך ע"י משתמשים לא מנוסים הם פשוט יפסיקו לתמוך באפשוריות האלה וינעלו אותם אחת ולתמיד - מה שאני אמר כאן תקף לגבי כל היצרנים. קניתי מעבד XP1800, עשית לו OC ולא קיררת אותו, שרפת אותו? יופי, שב תבכה כמה ימים ותקנה לעצמך איזה דורון 1000 - הם זולים היום, ואל תממש את האחריות כי זה לא הוגן כלפי היצרן.

אותו דבר לגבי כל פריט אחר, ושגיאות אחרות.

• תגובות 43
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמעו, כשאתם תרוויחו את הכסף שלכם, ולא מההורים תבינו למה עדיף לחסוך. אז, אפשר לקנות מעבד VALUE, עם דגש על דיורון, שיעשה את העבודה טוב מאוד, ויחסוך כסף, מה שיאפשר עוד זכרון וכרטיס מסך יותר טוב. וזה יגרום לכך שהמחשב יהיה יותר טוב במשחקים מAXP כם כרטיס מסך חלש יותר ופחות זכרון

פורסם

אני לא עומד כ"כ בקצב אבל אני משתדל לענות לכולם אולי אני צריך אוברקלוק למוח ;D ;D ;D

1. אני עדיין מתלהב מ 486 במיוחד עקב העובדה שהוא התפתחות טכנולוגית הכי גדולה עקב הכנסת המעבד לחישוב נקודה צפה לתוך המעבד המרכזי .

2. סבלנות לקרוא עד הסוף לא הזיקה לאף אחד אמרתי שכאשר יצא ה NFORCE2 לא יהיה צורך ב GF4 TI למען האמת כבר עכשיו אין צורך ב GF4 TI ה MX עושה את העבודה

3. אם ממשיכים לחשוב על אנטומיה גם את ההבדל בין 85 הרץ בקצב רענון לבין 75 הרץ אתה לא אמור לראות

4. ועוד קצת גם הבדל בין 1600 על 1200 ל 1280 על 1024 אתה לא ממש רואה בריל טיים אולי בסטילס כן אבל כשאתה משחק 3D SHOOTER אתה פשוט לא שם לב לזה

85/75, אתה לא רואה את ההבל, אבל אתה מרגיש את ההבדל. וגם אם אתה לא מרגיש, 75 הרץ זה הגבול התחתון מבחינה בריאותית לעין. פחות מזה זה מזיק לעין בצפייה ממושכת. אני מעדיף 85 הרץ על מנת לא לקחת סיכון בריאותי מיותר.

לגבי הרזולוציה ? בטח שיש הבדל...

מה שאתה אומר מקביל זה כאילו ANTI ALIASING זה לא משפר את התמונה..

פורסם

תנסה לשחק משחקי FPS ברזולוציה 1600x1200x32 ב 85 הרץ כאשר הכל ב high details.

תקבל על דיורון 1300 פחות מ 6 fps :P

אז עם אוברקלוקינג תוכל לסחוט עוד 3 פריימים... שווה :lol:

האמת השיקול בא כאשר המצב מתנדנד בשיפור שבן high details ל low details, או בשיפור בין 40 פריימים בממוצע לבין 50 פריימים (שזה קריטי כאשר פתאום יש סנצה עמוסה ואז הפריים רייט יורד מ 40 ל 20 ומ 50 ל 30).

אין קשר למעבד, זה יותר תלוי בכרטיס המסך שלו - אני לא אהב שרושמים כאלה שטויות בפורום של חומרה, אפילו אם זה בצחוק, כי אחרי זה יש אנשים שלוקחים את הדברים האלה ברצינות. מעבדי דורון הם מעבדים חזקים מאוד שמספיקים ל99 אחוז מהצרכים של המשתמש הביתי, כל ההבדל ביניהים לבין מעבד מלא זה כמות זכרון מטמון קטנה יותר, שאין לה כמעט יתרון בישומים אחרים. אתה יכול לקחת מעבד תקציבי של AMD לשים אותו על פלטפורמת DDR חזקה לAMD, ביחד עם כרטיס מסך חזק ולקבל אחלה של מכונת משחקים.

ברור שהכרטיס הגרפי הוא המשפיע העיקרי על ביצועי משחקים תלת מימדיים, אבל גם למעבד יש השפעה ניכרת, תלוי במשחק.

השיפור שיבוא בד"כ בין מעבד p4 1.6 ל p4 2.0 לא יביא לשיפור מהירות המשחק בד"כ - אך לעומת זאת קרא פסקה הבאה סתם להמחיש כי כן יש תוספת בביצועים על ידי מעבד חזק יותר.

וסתם לרקורד, אין לך מושג איזה הבדל עצום בביצועים (משחקי FPS לשם הדוגמא) יש עם אצלי בבית עם Geforce4 MX440 על הפנטיום 3 1000 עם 256 מגה זכרון, או שהיה לפני כן על הפנטיום 4 1.6 עם 256.

נכון שיש הבדל בין המערכות DDR/SDRAM, באס גבוה יותר, וכו', אבל השיפור שלהם הוא משני לעמות הבדל הביצועים בזכות המעבד החזק יותר.

פורסם

IRONMAN כמה אירוני אבל לא נורא זה נחמד

אתה מסכים איתי שהיה נחמד לעשות אוברקלוק אם המחשב היה עולה 50 ש"ח

אני לא מוכן לעשות אוברקלוק כשהוא עולה 2500 ש"ח

וכן אני קיבוצניק

וכן אני יודע שעכשיו הכל מובן (קיבוצניק)

התכוונתי לומר שמחשב עולה הרבה כסף.

אם מחשב היה עולה 50 שח הייתי קונה 10 כאלה(זה גם תלוי במפרט המחשב)

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר מקביל זה כאילו ANTI ALIASING זה לא משפר את התמונה..

זה ממש לא מקביל ואף פעם לא אמרתי את זה אל תכניסו לי מילים לפה יש לי מספיק משלי אבל תודה בכל אופן

פורסם

השאלה האמיתית היום היא לא האם לעשות אוברקלוקיניג אילה האם זה כדאי?

א. היום הביצועים של מחשבים ממוצעים הם מצוינים .

ב. כדי לעשות אוברקלוקינג צריך להשקיע במארז טוב + מאוררים + HSF יקר או קירור מים שזאת תוספת מחיר של עוד כמה מאות שקלים (או הרבה יותר במקרה של קירור מים).

בתוספת המחיר אפשר לקנות כרטיס מסך חזק יותר שיתן תוספת ביצועים אמיתית או לקנות מעבד חזק יותר.

ג. באוברקלוקינג מורידים בצורה משמעותית את אמינות ויציבות כל הרכיבים במערכת. רוב הרכיבים עובדים במתחים וטמפרטורות שלא תוכננו

עבורן. יש סיכוי די סביר לתקלות או להרס של חלק מהרכיבים

אני ועוד חבר רכשנו לפני כמה שנים שתי מערכת פנטיום 3 550 והרצנו אותן ב 733. שתי המערכות עבדו בצורה תקינה כשנתיים ואז התחילו המון תקלות. לחבר שלי הלך הזיכרון לאחר מכן נשרף כרטיס המסך ולבסוף גם ה CPU. אצלי הלך הספק וכרטיס המסך (Asus geforce 256 ddr)

בזמנו זה היה אובר קלוקינג רציני ואיפשר לשחק משחקים בפריים רייט סביר ברזולוציה גבוהה. כדי להשיג את אותם ביצועים היה צריך להוסיף בזמנו עוד כ 100 $.

היום מקבלים פריים רייט רצחני גם ברזולוציות הגבוהות ביותר וכל תוספת היא תאורטית בלבד. (לא משהוא שאפשר לראות בעין) לעומת זאת הירידה באמינות המערכת ותוספת הרעש של איוורור מתאים לא שווים את המאמץ. :lol:

פורסם

שתבינו, כל מעבד שנמכר היום מלבד הVIA C3, יכול להריץ כל משחק חלק, בעזרת כרטיס מסך סביר. אני באמת חושב שיש על זה ביקורת איפהשהו, שמשווה ארבעה מחשבים שההבדל היחיד בניהם זה המעבד, ובין מבוססי AMD ואינטל ההבדל הוא לוח. אותו זכרון. ואני לא חושב שAXP 1800 יתן לכם עוד כ"כ הרבה יותר מAXP 1600, או דיורון 1.3, או דיורון קצת יותר חלש.

כנ"ל גם לוחות, ההבדל מאוד מזערי, וכיום כשלוחות הKT266A מאוד זולים ואפשר להשיג לוחות מעולים כאלו מאוד בזול, זה עדיף על KT333 עם לוח יקר מאוד.

פורסם
  • מחבר

לאחר שקראתי את שתי ההודעות האחרונות שניסחו באופן קצת יותר מקצועי את השאלה שלי שוב עולה ונשאלת השאלה האם אוברקלוק הוא כדי להשיג שיאים ולמצות את הטכנולוגיה או רק כדי לעשות משהו כי בשני המקרים תראו לי מישהו שבאמת לא השתעמם מ קוויוק 3 אחרי יומים . סדיסטים לא נחשבים אני אומר את זה כבר עכשיו כדי שלא יתבלבלו.

אז חוץ מקוויק 3 ואנריל טורנמנט אין צורך רציני באוברקלוק והייתי קונה את הפראליה של מטרוקס מעל כל הכרטיסים האחרים רק בגל העובדה ששהוא תומך בשלושה מסכים וזה הרבה יותר כיף מאשר שניים במשחקים שמאפשרים את זה

ולצוות hwzone :

1. חבל לבזבז כסף ב GIVEAWAY שלכם ולתת MSI 4600 כשאפשר לתת 4200 אז נכון שהוא לא כרטיס החלומות אבל זה יחסוך לכם 1000 ש"ח ובמצבה הכלכלי של המדינה אני בטוח שגם לכם אין כ"כ הרבה כסף . אם הוא הגיע מפרוטקציות ומסעי פירסום זה כבר משהו אחר אבל כאן נכנסת השאלה של הטעיית הציבור. מה 4600 נותן לי ש 4200 לא?

2. תודה על התמיכה שקיבלתי מ MACROT שהוא אחד מהצוות אם אינני טועה, נחמד לראות שגם אנשי מקצוע מודים שאין הרבה הבדלים במהירויות מעבדים של היום.

נ.ב. מטרת המשך התר'ד מעכשיו נועדת להפסיק את ההקנטות והקטנוניות ולמצוא באמת שאלה למה מחשב שעולה 8000 שקל שונה ממחשב שנקנה נכון אבל ב 4500 ש"ח ונערך סקר מסוים בכדי לקנות אותו.

פורסם

AMD ו o/c לא מסתדרים במיוחד ;D

אבל אתה חייב להודות ש o/c ל1.6 ו1.8 וכל סידרת northwood נותנים לך עוד 600-1000 מגה הרץ בד"כ ...

זה כבר הבדל מורגש , אתה חייב להודות , אני מסכים עם הקטע של Q3 and UT , אבל בקרוב יגיע ut2003 שהרבה אנשים יעשו o/c על מנת להריץ אותו ברזלולציות גבוהות .

פורסם

לאחר שקראתי את שתי ההודעות האחרונות שניסחו באופן קצת יותר מקצועי את השאלה שלי שוב עולה ונשאלת השאלה האם אוברקלוק הוא כדי להשיג שיאים ולמצות את הטכנולוגיה או רק כדי לעשות משהו כי בשני המקרים תראו לי מישהו שבאמת לא השתעמם מ קוויוק 3 אחרי יומים . סדיסטים לא נחשבים אני אומר את זה כבר עכשיו כדי שלא יתבלבלו.

אז חוץ מקוויק 3 ואנריל טורנמנט אין צורך רציני באוברקלוק והייתי קונה את הפראליה של מטרוקס מעל כל הכרטיסים האחרים רק בגל העובדה ששהוא תומך בשלושה מסכים וזה הרבה יותר כיף מאשר שניים במשחקים שמאפשרים את זה

ולצוות hwzone :

1. חבל לבזבז כסף ב GIVEAWAY שלכם ולתת MSI 4600 כשאפשר לתת 4200 אז נכון שהוא לא כרטיס החלומות אבל זה יחסוך לכם 1000 ש"ח ובמצבה הכלכלי של המדינה אני בטוח שגם לכם אין כ"כ הרבה כסף . אם הוא הגיע מפרוטקציות ומסעי פירסום זה כבר משהו אחר אבל כאן נכנסת השאלה של הטעיית הציבור. מה 4600 נותן לי ש 4200 לא?

2. תודה על התמיכה שקיבלתי מ maCr0T (אם לא אכפת לך, ככה כותבים טוב?) שהוא אחד מהצוות אם אינני טועה, נחמד לראות שגם אנשי מקצוע מודים שאין הרבה הבדלים במהירויות מעבדים של היום.

נ.ב. מטרת המשך התר'ד מעכשיו נועדת להפסיק את ההקנטות והקטנוניות ולמצוא באמת שאלה למה מחשב שעולה 8000 שקל שונה ממחשב שנקנה נכון אבל ב 4500 ש"ח ונערך סקר מסוים בכדי לקנות אותו.

הGIVEAWAY לא על חשבון הצוות, הכרטיס מתנת EIM....

2. אוקי, אני לא בדיוק מהצוות, אני מנהל פורום, וזהו בערך.... מודים? לא אהבתי את המינוח. אני אף פעם לא אמרתי "תסדר את זה עם OC" או תקנה ככה וככה לOC.

אגב, פתרון מבוסס סלרון טואלטין מאוד נחמד, כי הוא טוב מאוד לOC, ויש לו ביצועים בסדר גמור. לא כמו מקבילו הזול, הדיורון, אבל בסדר.

פורסם

נכון שיש הבדל בין המערכות DDR/SDRAM, באס גבוה יותר, וכו', אבל השיפור שלהם הוא משני לעמות הבדל הביצועים בזכות המעבד החזק יותר.

בדיוק ההפך, אם תיקח דורון 1200 עם מערכת DDR וכרטיס מסך חזק, ההבדל בינו לבין ATHLON XP1800 יהיה מזערי.

פורסם

תשמעו, כשאתם תרוויחו את הכסף שלכם, ולא מההורים תבינו למה עדיף לחסוך. אז, אפשר לקנות מעבד VALUE, עם דגש על דיורון, שיעשה את העבודה טוב מאוד, ויחסוך כסף, מה שיאפשר עוד זכרון וכרטיס מסך יותר טוב. וזה יגרום לכך שהמחשב יהיה יותר טוב במשחקים מAXP כם כרטיס מסך חלש יותר ופחות זכרון

אתה מוזמן לקמפל אפליקציות WINDOWS עם מעבד DURON.....

אולי 5-10 שניות הבדל לא נשמע הרבה, אבל כשאתה מכפיל את זה ב-50 קימפולים לפחות?

פורסם

נגיד 10 שניות, 50 קימפולים, 500 שניות, שזה שמונה דקות ועשרים שניות, תמורת ארבע מאות שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים