עבור לתוכן

כרגיל, MICROSOFT, *!@#&$ אותנו, ה ANTISPYWARE בקרוב הסוף + תשלום....

Featured Replies

פורסם

ולצערי אני עוד לא רואה את המפץ שיפורר את השוק.. לא LINUX במצב עדיין לאיים עליהם , וגם לגבי ה MACOSX המצב לא ברור...

ולא לשכוח של MICROSOFT יש מספיק כסף לקנות את שתי הדברים הנ"ל......

אם כבר המפץ יבוא מ GOOGLE כשהיא תוציא את GOOGLE OS

איך בדיוק אתה חושב שאפשר לקנות א תלינוקס הקטע בזה שלא מסחרי -יש הפצות שעומדות מאחוריהם חברות אבל עדין זה תוכנה חופשית אתה לא יכול לקנות אותה והכריז שהתוכנה היא שלך בגלל הרשיון הקוד חייב להשאר פתוח ואז תמיד יהיה מי שיארוז אותו ויפיץ אותו מחדש שזה חוקי לגמרי ולגיטימי בקוד פתוח

ולדעתי לינוקס במצב מספיק טוב בשביל שכול אדם שיהיה מוכן לנסות דברים חדשים ולא יהיה מקובע ברעיון שיש רק אקספלורר ורק וינדווס יסתדר איתה מצוין ויומר שזה יותר נוח מהוינדווס שלו ולאנשים שבכלל לא יודעים מה זה דפדפן ובמילה לא מתקינים וינדווס לעצמם תתקין להם לינוקס ותראה שהם מסתדרים מצוין בלי שום בעיה

ובמקרה וצריך לעשות משהו אז יש מדריכים מציונים אבל נדיר שצריך לעשות משהו

יצא לי להתקין כמה הפצות וכולם עבדו ישר מהקופסה בלי בעיה חצי שעה עד שעה של התקנה וזהו זה פועל עם אתה צריך תוכנה אתה הולך שניה למנהל החבילות ומתקין אותה וזהו בלי שום סיבוכים- לא צריך להוריד כלום מהאינטרנט והלסתבך עם ההתקנה שהתה לא באמת יודע מה קורה בה כי אתה סתם לוחץ נקסט נקסט נקסט...

• תגובות 62
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ACTIVEX ? לא אחריותם של MICROSOFT ? הצחקת אותי, הפרצה הכי גדולה שיש, שעד היום הם מקללים את היום שהם הוציאו את זה...

חחח, תאמין לי יש לי פז"ם על לינוקס יותר מלכל אחד פה, ואני עדיין חושב שעם כל הכבוד וההתפתחות של המערכת, היא עדיין לא מתקרבת לנוחות של WINDOWS... ברגע שאתה רוצה לעשות משהו הכי פשוט, אתה כבר צריך להסתבך (ולראיה, רק אתמול בפורום לינוקס פה שאלו, איך קוראים NTFS, איך מפעילים AUDIGY 2 ZS, ואיך משמימשים את ה DRIVERS של NVIDIA).... דברים בסיסים לכל דבר....

ו MICROSOFT כבר קנתה לפני חודש את מי שהמציא ותחזק את GENTOO עד ללא מזמן... MICROSOFT פשוט יכולים לקנות איזה הפצה או שתיים (או את LINUS ואת ALEN COX וחברים), ולהפוך ליותר נגישים מבחינת המתודלוגיה קצת, כדי שלא תהיה נהירה המונית....

פורסם

אם ה ACTIVEX אצלך מוגדר נכון ואתה בוחר מה יותקן ומה לא, הוא לא נכנס מבחינתי לקטגוריה של פירצה

ועם כל הכבוד לגוגל ולאפל, קשה לי להאמין שהם יצאו נגד מיקרוסופט, הסיכויים שלהם נמוכים (ובמקרה הגרוע, מיקרוסופט פשוט יעלימו אותם)

פורסם
  • מחבר

חחח, נראה לי שיהיה קשה ל MICROSOFT להעלים חברה שנמצאת במקום ראשון בבורסה בארה"ב בתחום של מדיה ותקשורת (מעל AOL & TIME WARNER ומעל DISNEY) וששובי המניה שלה מעל 300$ ... (שוב כדאי לדעת, הבורסה מקום קשה שמנוהל לא מעט ע"י אינטרסנטים).

ואנשים רגילים לא תמיד יודעים מה זה נכון ומה זה לא.. MICROSOFT לא צריכה לתת להם להגיע למצב של פרצה..

פורסם

ועם כל הכבוד לגוגל ולאפל, קשה לי להאמין שהם יצאו נגד מיקרוסופט, הסיכויים שלהם נמוכים (ובמקרה הגרוע, מיקרוסופט פשוט יעלימו אותם)

גוגל כבר מזמן במלחמה עם מיקרוזיפט

הם נלחמים ב-MSN על בסיס קבוע

פורסם

חחח, נראה לי שיהיה קשה ל MICROSOFT להעלים חברה שנמצאת במקום ראשון בבורסה בארה"ב בתחום של מדיה ותקשורת (מעל AOL & TIME WARNER ומעל DISNEY) וששובי המניה שלה מעל 300$ ... (שוב כדאי לדעת, הבורסה מקום קשה שמנוהל לא מעט ע"י אינטרסנטים).

ואנשים רגילים לא תמיד יודעים מה זה נכון ומה זה לא.. MICROSOFT לא צריכה לתת להם להגיע למצב של פרצה..

מיקרוסופט חילקה שנה שעברה דיבידנד בגודל של 62 מליארד דולר שזה לא רחוק מהשווי (המנופח) של גוגל

גוגל כבר מזמן במלחמה עם מיקרוזיפט

הם נלחמים ב-MSN על בסיס קבוע

MSN זה פינאט'ס בשביל MICROSOFT, מערכת ההפעלה והתוכנות הנלוות (כמו OFFICE) זה עיקר העיסוק

בדיוק כמו שהמלחמה מול ה PS של סוני לא מלחיצה יותר מדי את הענק מרדמונד

פורסם
  • מחבר

מיקרוסופט חילקה שנה שעברה דיבידנד בגודל של 62 מליארד דולר שזה לא רחוק מהשווי (המנופח) של גוגל

כחלק מהמגמה לשמור על מחיר מניה קבוע...

אני מצטער להגיד שלא חקרתי לעומק את שווי השוק והאחיזה של גוגל בו, כדי לתמוך בהצהרה שהשווי שלה מנופח...

פורסם

אם אני קונה (לדוגמא) טלוויזיה שם אותה על המזנון בסלון ומתחיל ללחוץ על כל הכפתורים שלה עד שהיא נשרפת (מצב היפוטתי), אני באמת אמור להאשים את היצרן בגלל שהוא שם את הכפתורים האלה שם?

בטלווזיה, כמו במערכת ההפעלה, ישנן פונקציות מסויימות שהמערכת מאפשרת, אם אני לא יודע להשתמש בפונקציות שהמכשיר נותן לי ובכל זאת מחליט ללחוץ על כפתורים בלי שום הגיון ובלי לדעת מה לעזאזל אני עושה, אני לא אמור להאשים את היצרן.

פורסם
  • מחבר

אכן מצב היפוטתי.. תראה לי טלוויזיה שלחיצה על כפתורים באמת יכולה לגרום לנזק (ונחש למה אין כזה... כי יש QA מספיק טוב).

ועזוב, אתה לא רוצה שאני באמת יכנס לכל העסק של לחיצות... כי ב LINUX יש פתרון אלגנטי... יש יוזרים בלי הרשאות שלא יכולים להרוס כלום במערכת, חוץ מאולי את ה DESKTOP שלהם...

MICROSOFT קיבלו שכל רק עכשיו למשל וב VISTA יהיה LIMITED PRIVLIES USERS, שאני כבר בטוח שהמימוש לא יהיה טוב כמו ב LINUX... כזה קשה היה להם לעשות משהו כזה מקודם ?

פורסם

כחלק מהמגמה לשמור על מחיר מניה קבוע...

אני מצטער להגיד שלא חקרתי לעומק את שווי השוק והאחיזה של גוגל בו, כדי לתמוך בהצהרה שהשווי שלה מנופח...

קראתי את המאמרים שהבאת (בינתיים ברפרוף יותר מאוחר אני אקרא יותר לעומק), מקריאה ראשונית זה נשמע כמו תאוריית קונספירציה גרועה

של עובד ממורמר לשעבר במיקרוסופט, במה זה שונה משאר חברות ההיי טק שמחלקות אופציות לעובדיהן?

חוץ מזה, לפני כמה שנים (בזמן הבועה) מחיר המניה היה מעל 60$, ולא זכור לי שהיתה נטישה המונית.

בקשר לשווי של גוגל, מספיק להסתכל על מכפיל הרווח שלו ביחס לשאר מניות הטכנולוגיה כדי לראות שהשווי מנופח (מי אמר בועה? )

אכן מצב היפוטתי.. תראה לי טלוויזיה שלחיצה על כפתורים באמת יכולה לגרום לנזק (ונחש למה אין כזה... כי יש QA מספיק טוב).

ועזוב, אתה לא רוצה שאני באמת יכנס לכל העסק של לחיצות... כי ב LINUX יש פתרון אלגנטי... יש יוזרים בלי הרשאות שלא יכולים להרוס כלום במערכת, חוץ מאולי את ה DESKTOP שלהם...

MICROSOFT קיבלו שכל רק עכשיו למשל וב VISTA יהיה LIMITED PRIVLIES USERS, שאני כבר בטוח שהמימוש לא יהיה טוב כמו ב LINUX... כזה קשה היה להם לעשות משהו כזה מקודם ?

גם ב XP יש יוזרים בלי הרשאות (והרשאות חלקיות והרשאות מותאמות אישית)

פורסם

תמיד יש בעיות ולאט לאט דברים הופכים להיות נוחים יותר ויותר ויותר אנשים יכולי םלהשתמש בהם בחשוב על זה כך בהתחשב בזה שרוב האנשים במילא לא מתקינים היום וינדוס בעצמם אפשר לומר שהם יקבלו מחשב שכבר מערכת הלינוקס בו הותקנה והוגדרה- אני למשל רואה שכול המשפחה שלי משתמשת במחשב שלי שמריץ רק לינוקס (אי אפשר להתקין אליו וינדוס קורה משהו להתקנה והיא משתגעת -ניסיתי מכמה דיסקים שונים אבל זה לא עזר אב לזה לא הענין פה) ומסתדרת איתו בסדר הם יודעים שהדפדפן הוא פיירפוקס והלקוח דואר הוא אולואשיון -הראתי להם על מה ללחוץ בשביל להפעיל אותם וזהו הם עובדים איתו שהם צריכים ואחרי זה הבעיות הם כבר בעיות של יצרן שלא שחרר דריור או משהו כזה

ולענין של ליקנות הפצות ומפתחים קניה של ההפצות המסחריות הגדולות תאט בהרבה את החדירה של לינוקס לשוק המסחרי אבל לא תמנע את הפיתוח על ידי גופים קהילתים ואת ההתקנה של גירסאות קהילתיות על שרתים -למרות שלא יהיה את השירות שמוכרר את התמיכה וההתקנות ותמיד יהיה מי שימשיך לפתח בהנחה שהמפתח שהיא נקנה -לראיה גנטו ממשיכה לפעול למרות שקנו את המפתח הראשי שלה

ולמרות זאת אם אתה אומר שיש לך הרבה ותק אם לינוקס יכול להיות שאתה פשוט רואה בעיות שאני לא רואה ולא נתקלתי בהם בפורומים שאני קורה (אני משתמש בלינוקס בסך הכל שנה וחצי...)

פורסם
  • מחבר

שוב.. להגיד בועה או מנופח, קשה לי להגיד, אני לא מכיר אף חברה שיש לה שליטה כלכך חזקה בכל תחום שהיא נכנסת אליו, וגם לא בדקתי מה ההכנסות שלה מה ADSENSE וכו', אלו דברים שמכפילים לא יגידו לך אף פעם... (הם אינדיקטורים טובים לכלל, אבל יש גם יוצאים)..

לגבי היוזרים בלי הרשאות ב XP, הרשה לי לגחך... (לא ראיתי מישהו שעד היום באמת משתמש בזה).

ולגבי תורת קונספירציה רעה, אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אבל לכל דבר אפשר לראות משתי צדדים (ותקרא לעומק, דווקא כן היתה נהירת עובדים בבועה של 2000).

ולגבי LINUX, זה דווקא לא קשור לבעיות שאני רואה, אני פשוט רק חושב על זה שיש גם KDE גם GNOME, ולכל אחד יש ספריה שונה כמו GTK ו QT, ואז למשל נגיד ואתה רוצה להשתמש בתוכנות צריבה טובה כמו K3B, על GTK, אז כל ה SKINS שונים וכו'.. יותר מדי אפשרויות...

ולמשל, יוצא FIREFOX חדש, למה אני צריך לחכות כמה ימים עד שזה יכנס למאגר של הפצה זו או אחרת, ואני לא יכול להוריד ישירות מהאתר שלהם ?

פורסם

לגבי היוזרים בלי הרשאות ב XP, הרשה לי לגחך... (לא ראיתי מישהו שעד היום באמת משתמש בזה).

אני

ולגבי תורת קונספירציה רעה, אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אבל לכל דבר אפשר לראות משתי צדדים (ותקרא לעומק, דווקא כן היתה נהירת עובדים בבועה של 2000).

ולמה בחברות הייטק אחרות זה לא קורה? או שכולן שומרות על מחיר מניה קבוע?

וכמובן

אני לא מכיר אף חברה שיש לה שליטה כלכך חזקה בכל תחום שהיא נכנסת אליו

מלבד מיקרוסופט אתה מתכוון

פורסם
  • מחבר

האמת שלשתי הנושאים יש במאמרים האלו הסברים...

הקטע של חברות הייטק אחרות זה בעיקר בגלל ה STRATEGY TAX שעובדי מיקרוסופט משלמים (כתוב באחד המאמרים שנתונים שם). מיקרוסופט זה כמו צבא, מקום בירוקרטי וגדול שאין בו כמעט מקום לחדשנות.. סתכל כמה פורשי MICROSOFT פתחו חברות הייטק (היי, אפילו מי שיזם את VALVE ו HALF-LIFE2 הוא יוצא MICROSOFT אחרי שקיבל מספיק כסף)...

ויש עוד מאמר שמראה שמלבד OFFICE ו WINDOWS, למיקרוסופט יש שורה של עסקים צדדים לא מכניסים שהמטרה שלהם פשוט להגדיל ולבסס את דריסת הרגל של פלטפורמת ה WINDOWS...

ושוב, אתה לא חייב להסכים, לכל סיפור יש יותר מצד אחד כמובן...

פורסם

אני אתחיל בלהגיב לשטות שנטען פה שזה ייחוד של unix שיש בו משתמשים מוגבלי הרשאות. זה קיים החל מ-windows NT. אני מכיר את זה בעשר השנים האחרונות ואני מניח שזה היה קיים גם לפני כן. זה שאתה לא מכיר את זה או שלא סיפרו לך על זה לא אומר שזה לא קיים. אני בבית משתמש כבר כמה שנים ביוזר שהוא אדמין ולאחותי ואמא שלי יש יוזרים מוגבלים.

מי שטוען שספייוורים מותקנים לו על המחשב באשמת מיקרוסופט ייאלץ גם לסלוח לי כשאני אגיד שהוא לא יודע על מה הוא מדבר. עבדתי חודשים עם ה-beta של 2000, עבדתי עם XP עוד לפני שהיא הושקה לשוק הפרטי ועד היום. הפעמיים היחידות שהיה לי ספייוור על המחשב היו כשאחותי התקינה משהו (ואז החלפתי לה את החשבון למוגבל), וכשהרצתי קובץ שידעתי שהוא בעייתי ולא התאים לחלוטין לתיאור שלו, ובכל זאת רציתי לבדוק מה הוא יעשה. וכן, אני גולש עם יוזר שהוא administrator, משתמש בתוכנות שיתוף קבצים כמו מטורף, משתמש בהגדרות אינטרנט באבטחה ב-Medium-Low וכו' וכו'... את ה"התמחות" שלי בהסרת ספייוורים עשיתי אצל משתמשים שהביאו את זה על עצמם.

במיוחד אחרי SP2 אני לא חושב שלמישהו יכולה להיות טענה נגד מיקרוסופט בנושא הזה. זו חברת תוכנה שמפתחת תוכנה לגיטימית ורוצה לשווק אותה תמורת כסף. הטענה על כמה המניות שלה שוות בכלל לא רלוונטית פה. בדיוק כמו שאפל מוציאה מערכת הפעלה חדשה כל שני וחמישי (לא שמעתי אנשים מתלוננים על זה), מוסיפה לה איזה תוכנות ותכונות שהיא רוצה (לא שמעתי אנשים מתלוננים גם על זה) ומרשה לעצמה למכור תוכנות נלוות או חומרה במחירים מופקעים (הלו?), ומנכ"ל אפל הוא לא בנאדם עני בפעם האחרונה שבדקתי. איש הישר בעיניו יעשה, ואכן יש עוד מליון תוכנות אנטיספייוור טובות וחינמיות.

להאשים את מיקרוסופט בקיומם של ספייוורים (ובמיוחד היום), זה בערך כמו להאשים אותה בקיומו של ספאם, בגלל שהם פיתחו את outlook - לא רלוונטי לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים