עבור לתוכן

מבקש את עזרתכם "בפרוייקט" חיבור המחשב והסטריאו לTV

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

*אני מתנצל מראש אם זהו לא המקום הנכון להודעה זו (לא הייתי בטוח היכן להשים אותו :-\)

לפני זמן קצר רכשנו טלוויזיה שנייה אשר מטרותיה יהיו לשבת בסלון בקומה מתחת ולעשות כלום (היא תיהיה מחוברת לכבלים הרגילים - לא HOT)

אז חשבתי לעצמי.. יש לי TV OUT בכרטיס מסך שלי , Geforce 3 TI 500, ואולי אוכל לחברו אל הTV וליראות את הדברים שאני עושה על המחשב בTV.. (זה כולל סרטים כמובן)

עכשיו, אני כולי נירגש ושמח מהתגלית שלי אך טרם שכחתי שאיני יודע איך לחבר את כל העסק (נו.. מה.. לא קרה לכם פעם?) אני יודע שאני צריך כבל שיצא מהכרטיס מסך אל הTV אך איני יודע מהו שמו של כבל זה או איך הוא נראה

אם כבר אז כבר.. יש גם מערכת סטריאו שיושבת ליד הTV, ישנה דרך לחבר גם את המערכת בנוסף למחשב? (כרטיס מסך)

מכיוון שאיני מתמצא הרבה בדברים אלה (שמות הכבלים הדרושים היכן לחבר מה וכו') אשמח עד מאד אם תוכלו להדריך אותי ולעזור לי בנושא!

אשמח עוד יותר אם תוכלו לכתוב (או להפנות) מעין מדריכון עם תמונות מצורפות, זה יהיה ניפלא !

בכללי אני צריך לדעת מה אני הולך לעשות, מהם שמות הרכיבים אותם אני הולך ליקנות (ואם אפשר אז גם מאיפה) ואיך בידיוק אני מחבר את כל העסק

*ואולי מכיוון שהTV הנוכחי הוא לא בשיא הטכנולוגיה כדי לי ליבדוק קודם אם יש לו את כל החיבורים הנחוצים ליפני שאצא למסע, אם כך, מה עלי לחפש בגב הTV?

תודה רבה רבה רבה לעוזרים! :)

פורסם

איזה חיבור יש לך מאחורי כ. המסך?

תבדוק, אם יש לו פס כזה בתוך החיבור, אז זה SVIDEO, ואתה צריך חוט של SVIDEO וכניסה של SVIDEO בטלויזיה שלך.

אם אין פס כזה, אז סביר להניח שאתה צריך חוט RCA לשם(רק תבדוק שיש בטלויזיה שלך כניסה מתאימה).

בקשר למערכת סטראו, אתה לא יכול לחבר אותו לכרטיס מסף, מכיוון שזהו כרטיס מסף, ולא קול. מה שאתה צריך זה חוט שמצד אחד הוא של אוזניות(כדי לחבר ליציאת הרמקולים של המחשב) ומצד שני 2RCA למערכת המיני סטראו שלך(לפני שאתה קונה תחוט תבדוק שיש לך יציאה פנויה מתאימה). בסופו של דבר תפעיל תמערכת, ותבדוק אם לא חיברת את הרמקולים הפוך, אם כן, אז תחליף בין הלבן לאדום.

חוץ מזה, היו הרבה שאלות כאלה, תשתמש בחיפוש.

פורסם
  • מחבר

שלום Ghosthunter, אני מודה לך על ההיתיכסות!

לעסקינו, אני לא בטוח מה יש לי ב-כ.מסך אך מצאתי את החוברת המלאה של הכרטיס שלי אשר ניתנת להורדה מאתר היצרן.

אשמח עד מאד אם תואיל בטובך לבדוק לפי החוברת איזה חיבור יש ל-כ.מסך שלי

הינה הלינק להורדת החוברת, כ-6MB. (הקובץ בה בצורת .exe שנפתח לקובץ PDF, אין מה לדאוג)

http://66.96.84.4/support/mnu_exe/vga_mnu/E_gf3-ti500-200_series_v3.0.exe

המקום בו צריך להסתקל הוא Chapter 2 HardWare Installation (עמודים 1 עד 6)

הדגם המדוייק של הכרטיס הוא G3Ti200 Pro - VT.

אשמח מאד אם תציץ בחוברת זו כדי שניהיה בטוחים מה יש ומה אין.

ובמידה ועכשיו אני יודע מה אני צריך (S-video או RCA.. ?*) , איך אני יכול לדעת אם יש לי את החיבור הזה ל-TV? (איך הוא נראה?)

Thanks again

:xyxthumbs:

פורסם

אתה לא צריך את החוברת...

תראה מה יש לך מאחורי המחשב, ומה יש לך בטלויזיה.

פורסם
  • מחבר

ok בדקתי ואכן התוצאות מהירות יותר :silly:

יש לי S-video בכרטיס וב-TV !

עכשיו אני יודע איזה כבל עלי לקנות, ובקשר לאודיו שגם צריך לבוא מהמחשב אלא כבר הכבלים הרגילים, אדום ולבן/שחור (אני טועה?)

כעט יש רק עוד בעיה אחת קטנה, הTV נמצאת למטה בסלון ואילו המחשב למעלה בחדר שלי, אני הייתי מעריך שיש כ-20 מטר בין השניים אם לא יותר..

מה עושים במצב כזה?

עלי לידאוג או שמה ישנם כבלים באורכים מתאימים למרחקים שכאלו? (ואם יש, האם הם יעלו כמו גלגל של מכונית?)

תודה מראש :)

פורסם

בקשר לסאונד- אתה צריך חוט שבצד אחד שלו יש לך בננה של אוזניות ובצד השני יש לך 2 RCA. תלך להומסנטר, ותבקש את זה, הם כבר יתנו לך.

שים לב שבמערכת שלך צריך להיות חיבור RCA פנוי, אם אין אז סתם תקנה.

פורסם
  • מחבר

בהחלט אבדוק את העיניין הזה.

*רק כדי שיהיה לי ברור, אתה מתכוון לחיבור בין הכרטיס קול של המחשב ל-TV, נכון?

מה דעתך בקשר למרחק שבין המחשב ל-TV? קיים כבל של 20 מטר, ויותר? אם לא אז יש מאריכים או משהו בסיגנון?

תודה רבה על עזרתך! :xyxthumbs:

פורסם

אתה תהיה ( או ההורים שלך ) מוכן שבכל הבית יהיה לך חוטים ?

פורסם

שים לב שכבל S-VHS איכותי באורך 20 מטר יכול לעלות הרבה מאד. ולא ראיתי שיש כבל אודיו עם כניסה לכרטיס קול ובננות אדום/לבן בצד שני באורך של 20 מטר...

יתכן שיהיה יותר זול לקנות נגן DIVX נפרד. ובטוח שיותר יפה ופחות מסובך לחיבור.

אם אתה עדיין רוצה לחבר את המחשב למרחק כזה, עדיף לשקול פתרון אלחוטי.

פורסם

לי יש כבל S-Video ---> 2 RCA (מאין כבל מתאם כזה באורך מטר), שאליו מתחבר כבל RCA <--> RCA שבקצה אחד שלו יש מתאם שהופך את החיבור "פין" ל"פות" (יענתו שבמקום תקע [בננה] יש שקע) וכך הכבל הזה מהווה למעשה כבל מאריך של בערך 20 מטר.

עד כמה שאני זוכר זה עלה פחות מ-100 שקל הכבלים האלה, הבעיה היא כאשר אתה מתכוון לחבר גם את הaudio, כיוון שמהניסיון שלי כבלים של סאונד (לפחות כאלה שמוכרים ב"באג" [או "כשיוף" אם אתה ירושלמי]) נוטים להתקלקל מדי כמה חודשים, ואם כבל של איזה 2 מטר עולה 20 שקל, אני לא יודע כמה יעלה כבל של 20 מטר.

תדבר עם מישהו שמבין עניין, או אולי תשאל בפורום "אודיו וקולנוע ביתי" פה באתר אם יש כבלים איכותיים שלא יתקלקלו לך גם לשימוש כזה וכמה הם יעלו.

בעניין הכבלים "בכל הבית" זה לא כזה נורא, כי אתה לא חייב להשאיר את זה קבוע אלא אתה יכול להשאיר את כל הכבלים מאחורי הטלויזיה מוחבאים ככה וכשתרצה להשתמש בהם תוציא את זה.

אצלי זה מחובר קבוע למערכת + טלויזיה בזולה שלי.. :-)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

חח אני מבין שעשיתה אחלה סידור שם..

אז אני מבין שכן יש אפשרות לשחק עם ממירים | מפצלים | מאריכים לצורך עיניין ה-20 מטר..

אבל כמו שהצעתה, מחר אני אתקשר לאיזה מישהו חביב מהומסנטר או יוניברס-קלב וישאל מה אפשר לעשות בנידון.. ואקווה לטוב ::)

תודה על עזרתכם הרבה!

אם יש לכם עוד עצות\ טיפים\ הערות \ הארות או משהו כזה, אשמח אם תשתפו אותי בהם :)

THANKS ALL :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים