עבור לתוכן

נרגילה או סיגריה?

Featured Replies

פורסם

שאלה קלה (בכותרת(...

שניהם!

• תגובות 32
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לומר לכם תאמת סיגריות זה סתם מסריח ומחניק ואני לא יודע איך אפשר להתמכר לזה...

אבל שאני מעשן נרגילה זה נכנס לי נקי אני לא נחנק ויוצא כמות עשן קטלנית..וזה טעים וממסטל

ולי יש דרך מחשבה כזאת אתה חי פעם אחת נכון.. אם תשמור על כל מיני דברים אולי תחיה קצת יותר.. אבל עישון זה חלק מהחיים זה כיףף

פורסם

השאלה היא איך אתה רוצה למות, במילים אחרות ... :smile1:

-למות מגידול סרטני בגיל 55. (עישון \ נרגילה)

-למות בגיל 80 מהתקפת לב. (בלי לעשן)

הכל תלוי באיך שאתה מזמין את המוות שלך. :smile1:

:lol:

פורסם

הכול ישפיע לפי הכמות...

סיגריה מזיקה יותר לדעתי משום שמי שמעשן סיגריה מעשן לפחות סיגריה ביום אבל מי שמעשן נרגילה יכול לעשן גם רק פעם בשנה ואולי 5 פעמים בתקופה של שבוע אבל הנזק הזה הוא ממש מזערי משום ששום דבר לא מצטבר בריאות, כלומר, הריאות ינזקו אבל בגלל שלא מוסיפים נזק על נזק במשך הרבה זמן לריאות תהיה אפשרות להתנקות, לפחות חלקית, מהחומרים המזיקים.

בכל אופן, הכול קשור למינון עצמו ופחות לסוג העישון אפילו שנרגילה עצמה פחות מזיקה אם מסננים את העשן כמו שצריך [מה שלא תעשו, אם תעשנו נרגילה ואת העשן תוציאו דרך קש באיזשהו משקה, אל תשתו את זה! אתם תקיאו! הרגשה לא טובה אבל אחרי ההקאה הרגשה של סוטול וכיף בת זונה! לשיפוטכם!]

אפשר לעשן בכיף אבל זה בתנאי שלא תצטרכו לעשן אלא תרצו לעשן בסבבה וקצת!

ובקשר לאריכות חיים - רוב האנשים הכי זקנים שחיים היום עישנו בחייהם! גם קחו לדוגמה את האינדיאנים האלה איזה זקנים הם אחד אחד והם מעשנים כל יום מלא.

פורסם

שתיהם אותו חרא.

נרגילה תזיק לך כמו סיגריה וכמו לעמוד באמצע תחנת אוטובוס ולנשום את כל הפיח והעשן של המנועים.

לא משנה מה תעשה בחיים, מה תאכל, מה תשתה, מה תנשום תמיד יכנסו רעלים לגוף שלך.

לכן הגוף מסתנן כל הזמן מרעלים, בין אם זה בשתן, בזיעה או בעוד מליוני מנגנונים בגוף.

אני נגד עישון קבוע / התמכרות מסויימת,

אני חושב שאפשר לבחור בחיים בין לחיות ו"לא לעשות כלום" (סתם הגדרה) לבין לחיות ולהנאות מידי פעם,

בהנאות הקטנות של עישיון, לא קבוע כי זה גם המון כסף וגם סתם יכול לגרום להתמכרות רצינית.

מידי פעם, להנות.

רק לא ממזמן פורסם בעיתון על מחקר שטוען שנערים שעישנו - לאחר גיל 30 הריאות שלהם מתנקות,

כאילו לא עישנו סיגריה אחת (לא מדובר על מכורים, אלא על צעירים שעישנו מעט).

כמובן שיכול להיות וזאת שטות ויכול להיות שלא.

בכל מקרה, תהנו בחיים ותעשו רק מה שבא לכם ולא מה שהחברה (לא הכוונה לבת זוג) שלכם לוחצת / אומרת לכם או עושה לידכם.

ושמרו על עצמכם, הכי חשוב.  ;)

אגב, בקשר לשאלה בכותרת, אני אישית מעדיף נרגילה. היא יותר סבבה לשבת עם החברה (שוב לא הכוונה לבת זוג) ולעשן בכיף.

אגב שנרגילה הרבה הרבה פחות ממכרת מסיגריה, קשה מאוד להתמכר לנרגילה, וגם כאשר מתמכרים זה לא לנרגילה אלא לפעולה של השאיפת אוויר

(יותר נכון - עשן) מהצינור/מהנרגילה.

וזה מכיוון שבסיגריה ממוצעת יש 0.9 מ"ג ניקוטין ובחפיסת טבק של נרגילה (שמספיקה בממוצע לאיזה 5 ראשים מינוס פלוס) יש הרבה פחות

ניקוטין (נראה לי בסביבות ה0.2 מ"ג) וזה עוד בכל החבילה!

אני מעשן עם החברה (....) נרגילה ואין לי שום התמכרות לדבר הזה, ואני מעשן איתם הרבה פעמים.

וגם אם יש לי חבר שהוא מכור עליה, הוא מכור לנרגילה כמו שהוא מכור לגרעינים, ובגרעינים אין ניקוטין והוא לא באמת מכור

זה סתם רצון לתעסוקה כלשהיא באותו רגע.

פורסם

זה עדיין נקרא התמכרות.

למה צריך לאסור את השימוש בCS? כי זה ממכר, ואין בזה ניטוקין.

זה גם גורם למקרי מוות מצערים.

על החבילות של L2 רשום:

אזהרה, מחקרים מצאו כי יתכן ותתמכר למשחק זה או לאחד המודים שלו, דבר היכול לגרום למוות, הםרדה מהסביבה וכו'.

פורסם

ראיתי באיזה סרט נראה לי WHAT THE BLEEP DO E KNOW

שאפשר להתמכר לכל דבר, אבל לכל דבר! אפילו לצילום או לסידור ניירות.

ברגע שעושים פעולה הרבה זמן ולפחות נהנים מזה אז העצבים במוח הקשורים להנאה מאותה הפעולה מתעבים וכשהם מתעבים המוח דורש שהפעולה הזו תתממש עוד פעם בשביל לספק את העצבים האלו ובגלל זה  מתמכרים...

הקטע בסיגריות שההתמכרות מתרחשת יותר מהר והיא חזקה יותר גם מעצם זה שההתמכרות היא לא רק במוח אלא גם כימית בשאר המקומות בגוף כמו במערכת העיגול ובעוד הרבה מערכות בגוף ולא רק במערכת העצבים עד כדי כך שאתה יכול להגיע למצב מסוכן ללא הסם שלך [בהתמכרות חלשה אבל ארוכה אתה לא צליח לחרבן בלי לעשן כי המעי שלך לא יוכל לתפקד בלי מספר חומרים שהגוף עצמו אמור ליצר בכמות קטנה אבל העישון הגביר בהרבה אחוזים את הכמות ואז המעי התרגל לקבל את הכמות הזו וללא הכמות הזו המעי לא יתפקד כמו שצריך וז"א, אתה לא תחרבן! בגלל זה אפשר אפילו למות  :bash:

זה לא יקרה כי תשיג סיגריה או טיפול אבל אני מניח שאם תתקע באיבודד בלי זה אתה לא תאכל ולא תחרבן וכנראה שבסופו של דבר תמות [ולא, זה לא כמו באבודים וגם זו רק סדרה אז אל תקפצו]

עוד משהו - מתמכרים הם אנשים עם אופי חלש ורוב האנשים שמשחקים במחשב יש להם אופי חלש ולא רק למשחק הזה מתמכרים אלא גם למשחקים אחרים ואני לא אתפלא אם פעם היו מאות מכורים לפקמן :lol:

פורסם

התמכרות אכן קשורה לאופי של הבן אדם.

עכשיו ככה הנרגילה מזיקה הרבה פחות מסיגרה גם אם אתה מעשן קבווע:

1. הנרגילה הרבה הרבה פחות זמינה..אתה מת לעשן אתה בחיים את זה : " תגיד אדוני אולי יש'ך איזה נרגילה בכיס?"

2.בנרגילה יש הרבה פחות ניקוטין החומר שממכר יש פחות מ אחוז אחד בחבילה שלמה סמספיקה ל 3-4 ראשים שמעשים אותה 2-4 חבר'ה יוצא שאתה מעשן פחות מ שליש סיגריה כי בסיגריה אחת יש יותר ניקוטין מחבילה שלמה של טעם.

3. נרגילה לא מעשנים 10 פעם ביום לאומת זאת סיגריה כן...(יש שיותר בהרבה).

בקיצור אני לא מעשן סיגריות ואני מעשן נרגילה פעם ב...ואני מודע ואחרי לכל "הנזק" שהיא גורמת.

פורסם

אחי אותו חרא שתיהם סרטן מתי שהוא תקבל בטוח

תהנה :cool2::screwy::smile1: ;D

פורסם

שום דבר לא בטוח.

אז מה, אתה (חס וחלילה, זאת רק דוגמא והיא על כולם) יכול לקבל סרטן (שוב חס וחלילה) מזה שאתה מול המסך,

ליד המיקרו, מדבר בפלאפון, או סתם בלי סיבה.

שום דבר בחיים לא בריא, איפה שלא תעמוד ומה שלא תעשה תיפלט אליך קרינה מפלאפון, מתנור, ממיקרו, מהמחשב

וכל דבר. כמובן שכל הקרינות האלה חלשות מאוד (אולי חוץ מפלאפונים) שלא יזיקו לך אף פעם, אבל תמיד יש את היוצא דופן וכל

אדם שונה מחברו וכל אחד יש את הרגישות שלו לדברים ואת הגוף שלו.

אתה יכול לעשן בסבבה שלך ולהנאות עם החברים, כמובן שזה מזיק, אבל אפשר לעשות את זה בכיף ובשליטה.

פורסם

רק לפני כמה ימים מת קוריאני בגלל משחק רצוף בסטארקראפט במשך 3 ימים בלי שינה

פורסם

שניהם ... (מקפיד אבל במידה בשביל לא להתמכר)

אבל אי אפשר לדבר בכלל עם הטעם של הסיגריות (שלא נדבר על דראם).

שמעתי בכלל שנרגילה בגלל שיש עשן עם מים (בגלל הכד) אז העשן נדבק לריאות הכי מהר יותר מסיגריות...

פורסם

אתה יכול לעשן נרגילה גם בלי מים אין קשר בין העשן למים המים הם רק פילטר.

פורסם

פשוט מאוד

הכל קשור לכמה אתה מעשן

לרוב אם אתה מעשן סיגריות אתה מעשן חצי קופסה עד קופסה ליום

ולרוב עם אתה מעשן נרגילה אז זה פעם פעמיים בשבוע עם חברים וכאלו

אם אתה מעשן בצורה הזו אז ברור שנרגילה פחות מזיק

אבל אם אתה יושב ומעשן כמה פעמים ביום כל יום אז זה מזיק באותה המידה

שניהם זה עשן אז למה לעשן את החרא הזה תעשן גראס זה לפחות עושה אותך שמח וגם פחות מזיק משניהם :hat:

פורסם

חחחח.... המים הם בכלל לא פילטר....

המים הם אלה שמייצרים את ההדים(כאילו דה....) ולכן קל לך לנשום אותם יותר טוב.

ה"פילטר" שלך לא מסנן כלום(ולכן הוא לא פילטר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים