עבור לתוכן

מחפש עצות ללימוד מילים לפסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

יואו, מה נדבקתם לניחושים במבחן הראשון?

זה לא נכון וגם לא לא-נכון** לעשות את זה - זה פשוט לא משנה! גם ככה זה סתם איזה מבחן מעפן, שהוא בערך רבע מהפסיכו עצמו, ואין לו שום משמעות - לא עבורם ולא עבורכם. כולה אמרתי שאומרים לא לנחש כדי לספר קצת יותר על מה קורה בקורס, לא לשום מטרה אחרת...

jeesh...

.This test is overrated

איזה?

(אם זה המבחן הראשוני הזה, אל תטרח לענות - ר' תגובה בפסקה הראשונה)

** הנה משפט פסיכומטרי for ya... :P

פורסם

TopGun- אז מה אם אומרים לא לנחש? הם לא יכולים לדעת שנחשת, תגיד שטעית.

זה כל הקטע

שבמקרים מסויימים הם יכולים לדעת

אני למשל במבחן הראשון לא חילקתי נכון את הזמן ולא הספקתי את כל השאלות ואז בסוף לפני שמגישים מילאתי ככה באופן שרירותי את שאר המקומות הריקים.

חבל רק שמילאתי בפרק הכמותי את כל ה-30 כשיש בכלל רק 25 שאלות :smile1:

פורסם

טוב, מה לעשות TopGun, לא כולם מקבלים 800 בפסיכומטרי כמוך... :)

אני זוכר שעשיתי פסיטומטרי בקידום בזמן השירות הצבאי... לא היה לי יותר מדי זמן לזה, והתוצאה בהתאם (דווקא ה 150 שלי היה באנגלית).

תמיד אפשר לחכות עד לסמסטר שבו לא צריך פסיכומטרי כדי להתקבל :)

פורסם

יופי גבר. כל הכבוד.

תבין, המבחן הזה לא קובע כלום, זה סתם שתראה מה זה פסיכומטרי...

מילולי זה ממש לא חרא - זה החלק שכולם מתלוננים עליו. אני מכיר אנשים עם ציונים של 140-150 בכמותי ואנגלית, ופחות מ-110 בעברית.

אם אתה לא חזק בעברית ו/או קורא הרבה - סמוך עלי: כדאי לך ללמוד את המילים.

ד"א - אתה יודע שאתה לא אמור ללמוד את המילים עד תחילת הקורס, נכון? אתה אמור לסיים עד הבחינה עצמה...

אוקיי, יכול להיות שבלבלתי אותך וזאת אשמתי. שכתבתי: "This test is overrated" התכוונתי למבחן הפסיכומטרי עצמו ולא למבחן הראשוני, אבל בגלל שכתבתי את זה סמוך יכול להיות שפרשת את זה לא נכון. אני מודע לכך שהמבחן שווה בדיוק כמו כל הבגרויות שלי(לפחות בת"א, בטכניון זה קצת פחות), אבל זה נראה שאנשים משקיעים בו יותר מדי. אי-אפשר להאשים אותם מאחר וספי הקבלה עולים משנה לשנה(ברוב המקצועות). אני חושב שאם היו מניחים למבחן הזה לרווחה ולא היו צצים כל מני מכוני לחץ כמו קידום, לחמן וכו' כולם היו מסתכלים על המבחן הזה בצורה שונה והציונים היו נשארים בהתאם מאחר ואז המרכז הארצי לא היה נאלץ לעלות את הרמה.

בקשר למה שרשמתי על החלק המילולי, אם לא הבנת כתבת את זה בציניות. אני מודע לעובדה שמילולי זה החלק החלש של רוב האנשים ואני מודע לכך שהוא כנראה יוריד לי את הציון אם אני לא אלמד טוב. כשכתבתי "מילולי זה חרא כמותי שולט" התכוונתי לעובדה שהשאלות בכמותי הרבה יותר קלות לי מאשר השאלות במילולי.

אני מודע לעובדה שהניסוח של ההודעה הקודמת שלי הוא לקוי בהחלט, אבל זה היה בכוונה, מתוך רחמים עצמיים. ;)

"ד"א - אתה יודע שאתה לא אמור ללמוד את המילים עד תחילת הקורס, נכון? אתה אמור לסיים עד הבחינה עצמה..."

Don't underestimate me, I am not a retard.

;)

עריכה: ROFL BURTON! איזה גאון. :xyxthumbs:

טוב, יום שישי אני חוזר מהעבודה, ישן קצת ואז אני מתחיל לחרוש על המילים האלה. כל יום אות, לאותיות עם הרבה מילים אני אתן יומיים.

WISH ME LUCK!

TopGun, אם לא אכפת לך ואתה זוכר, כמה אחוזי הצלחה היו לך במבחן הראשון בתחילת הקורס? מעניין אותי כמה מישהו עם ציון מקסימלי קבל.

פורסם

במציאות לא נראה לי שתספיק ללמוד אות אחת בכל יום...

כי במקביל יש לך גם את שאר הנושאים, ואינגליש!!!

מישהו פה לומד אנגלית מהמילון ?(שנדמה לי שנותנים בקורס)

איזה ספרים אתם ממליצים באנגלית?

פורסם

במציאות לא נראה לי שתספיק ללמוד אות אחת בכל יום...

כי במקביל יש לך גם את שאר הנושאים, ואינגליש!!!

מה באמת?!? הייתי בטוח שאני אספיק!!

סתם מה נראה לך, אני יודע שכול דבר שאני מתכנן אני לא אעמוד בו. אני אתן לך דוגמא:

השנה נבחנתי בהיסטוריה ב' ויש לי זכרון גרוע בהחלט לשטויות האלה, אז החלטתי שכול יום אני אלמד נושא אחר. מה שקרה בסוף הוא שלפני כל מבחן בהיסטוריה הלכתי לישון ב-4 ללילה כי לא הספקתי ללמוד, אבל זה דווקא יצא טוב כי גמרתי ללמוד, ישנתי 3 שעות ואז נבחנתי על חומר שלמדתי 4 שעות לפני. :)

דווקא הבגרות הלכה לי ממש טובה, גם לפי המורה שלי. :)

פורסם

לקרוא זה כל כך פאסה(מצד שני זה יכול להסביר את הציון שלי בספרות :-X)

פורסם

ואינגליש!!!

בפראפרזה על it4chi, אינגליש איס אובר רייטד...

החלק הכי קל בבחינה - וגם שווה חצי מהאחרים.

לגבי המילון - אם בעברית עוד הגעתי ל-ד', את אנגלית לא פתחתי...

ולגבי ספר - פשוט קחי ספר בעברית שאהבת ותקראי את הגרסה האנגלית שלו. ואם את ממש רוצה לתרגל אנגלית - קראי "שר הטבעות".  :smile1:

לגבי החשיבות של המבחן - הוא חשוב. מאוד. שלא תבינו אותי לא נכון - לא אמרתי שהוא נחוץ או לא, ואני לא רוצה להכנס לוויכוח הזה של האם צריך או לא צריך פסיכו. אבל במצב הנוכחי, לציון הפסיכומטרי יש משקל עצום (במקומות שמתייחסים אליו - למשל טכניון. בירושלים אם אני זוכר נכון הוא לא חובה בכלל).

זה שאנשים משקיעים יותר מדי זה כבר סיפור אחר... בדיוק כמו שיש כאלה שמשקיעים יותר מדי בבגרויות, במבחנים באונ' ובדברים אחרים.

ד"א, המכונים למיניהם רק ממלאים צורך בשוק... לא הם קובעים את המשקל שמוסדות נותנים לפסיכומטרי. הם מעודדים אנשים לעבור קורסים, זה ברור, אבל הם לא אחראיים לזה שהטכניון למשל נותן  משקל גבוה או נמוך לציון.

נ.ב - במבחן הראשון קיבלתי 64% אם אני לא טועה. לא ניחשתי - השארתי ריק.

בסימולציות הציונים שלי נעו 80 ומשהו ל-90 ומשהו אחוז (הכי גבוה היה 96 או משהו כזה).

נ.ב.ב

WISH ME LUCK!

בהצלחה! לך, ולכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים