עבור לתוכן

במה מתבטאת הנחיתות של נגני הIPOD יחסיתלנגנים אחרים?

Featured Replies

פורסם

לא דיברתי אילייך, למרות שגם אתה לא רחוק.

לקנות כיום אייפוד, זה בדיוק כמו לקנות מחשב למשחקים מבוסס אינטל.

הטענות שלכם הם בדיוק כמו הטענות של חובבי האינטל שאומרים שמעבדי אינטל יותר "אמינים", כמו שאתם אומרים שהממשק של האייפוד יותר נוח.

שכחת ש-AMD לא תומך בעברית ::)

• תגובות 92
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל אחד עם העדפות שלו אתה לא יכול להגיד לאנשים זה יותר נוח או הדבר השני יותר נוח

פורסם

אולי דיי כבר עם החארטה הפאנבויית הזאת ?

האייפוד המעפן הזה אפילו לא יודע להציג קבצים בצורת file browser נורמלי. נגן שלא מאפשר את זה - בשבילי - הוא לחלוטין לא שמיש כי אני לא יכול למצוא בו את הקבצים שלי כפי שהם מסודרים במחשב ואני רגיל למצוא אותם ב-WinAMP.

אז עכשיו תגיד שאחרי עבודה על כל טגי ה-ID3 של הקבצים אפשר לגרום לו להציג הכל אותו דבר...

דבר ראשון, זה בכלל לא נכון ולא אפשרי. כי יש לי ספריית "general" שמחולקת לתת-סיפריות לפי ז'אנרים, ושם יש שירים שונים של זמרים שונים, והרבה פעמים של זמרים משותפים (x feat y וכו'). וזה לחלוטין בלתי אפשרי לסדר את זה באייפוד באותה צורה.

וזה עוד בלי לדבר על העובדה שבאייריבר שלי אני יכול לסדר את הקבצים לפי תאריך, כמו שאני תמיד עושה ב-WinAMP כשאני רוצה לשמוע נגיד את 5 השירים האחרונים שהוספתי לסיפריה שכוללת עשרות\מאות שירים... ולמצוא אותם לפי שם זה לא מעשי (מה גם שלפעמים אני אפילו לא זוכר את השם שלהם..).

דבר שני, גם אם נניח זה היה אפשרי (וזה לא), למה שאני אעשה את זה ?

אשקיע הרבה מאמץ, אוותר על פיצ'רים נוספים (וזה לא רלוונטי אם אני משתמש בהם או לא), ואשלם אותו מחיר (או אפילו יותר) לעומת נגן שנותן לי הכל מהכל - באותו מחיר...

אני שואל - למה ?!

את הדעה שלי אני אציג בעזרת אנלוגיה פשוטה. אזכיר שאני בעליו הגאה של H120.

<ממה שהבנתי, גם אייסברייק בדעה דומה לשלי, רק שהוא לא הצליח להבהיר את עצמו. תקן אותי אם אני טועה>

"האופנוע כביש המעפן הזה אפילו לא מסוגל ליסוע בתנאי שטח שטח באופן נורמלי. רכב שלא מאפשר את זה - בשבילי - הוא לחלוטין לא שמיש כי אני לא יכול לצאת איתו לטיולי ג'יפים בדיונות עם החבר'ה כמו שאני אוהב.

אז עכשיו תגיד שאחרי שיפור של המנוע, המתלים והצמיגים אפשר לגרום לאופנוע ליסוע בשטח...

דבר ראשון, זה בכלל לא נכון ולא אפשרי. כי אני אוהב גם ליסוע בג'יפ 4X4 שלי בימים גשומים, כשיש הרבה בוץ באזרוים שאני נוסע בהם, וזה לחלוטין בלתי אפשרי ליסוע באופנוע בתנאים האלה.

וזה עוד בלי לדבר על העובדה שבג'יפ שלי אני יכול להסיע עוד כמה אנשים, כמו שאני עושה כל בוקר כשאני רוצה להסיע, נגיד, את הבן שלי ועוד חבר שלו בבוקר לבית הספר... ולהושיב אותם מאחורי זה פשוט לא מעשי (מה גם שלפעמים הוא מביא איתו חבר מאד שמן, שיכול ליפול מהאופנוע...).

דבר שני, גם אם נניח זה היה אפשרי (וזה לא), למה שאני אעשה את זה ?

אשקיע הרבה מאמץ, אוותר על פיצ'רים נוספים (וזה לא רלוונטי אם אני משתמש בהם או לא), ואשלם אותו מחיר (או אפילו יותר) לעומת רכב שנותן לי הכל מהכל - באותו מחיר..."

עכשיו תקפצו ותגידו שהאנלוגיה הזאת בכלל לא מדוייקת, שהאייפוד זה לא האופנוע של נגני הMP3 ושהאייריבר הוא לא ג'יפ. אבל זאת לא הנקודה.

הנקודה שלי היא שלכל אחד יש דרישות שונות מהנגן שלו, ולכל אחד יש הרגלי שמיעה שונים.

אני בכלל לא רוצה להיכנס לנושא באופן פרקטי מבחינת איזה פיצ'רים יש לאיזה נגן, ואיזה נגן יתאים לאיזה סוג של קונה פוטנציאלי, אבל  הרעיון הכללי הוא שכל העניין פה הוא סובייקטיבי לחלוטין. ברור, יש את הנגנים המובילים של אפל, אייאודיו ואייריבר שיהיו יותר טובים מרוב נגני הno-name המזרח אסייאתיים שאף אחד לא שמע עליהם,  אבל זה רק בגלל העובדה שהנגנים הלא מוכרים הם בד"כ כאלה נוראיים שהם לא שווים אפילו ביקורת (העברה לא נוחה למחשב, קריסות של הנגן וכד').

זה אכן פורום שמתעסק בחומרה. ברוב המקרים של "איזה כרטיס מסך\מעבד\קירור לקנות?" יש תשובה כמעט אבסולוטית - מוצר X ייתן לך ביצועים יותר טובים מאשר מוצר Y.

נגני MP3 זה סיפור אחר -  הם מתקרבים יותר לתחום האודיו - יש רמקולים\אוזניות\מגברים שהם מאד זולים, אבל הקונצנזוס הוא שהם פשוט ייתנו סאונד גרוע, אבל כאשר מגיעים לתחומים של מוצרים במחירים היותר גבוהים כל אחד יבחר את מה שמתאים לו, אם הוא שומע היפ הופ ורוצה באס עצבני ומדוייק הוא ייבחר ברמקולים מסוג X שזה מה שהם יספקו לו, אבל אם הוא שומע מוזיקה קלאסית הוא יעדיף את האיכות גבוהה בתדרי המידריינג' והסאונדסטייג'ינג המדוייק שיש ברמקולים Y.

פורסם

בקשר לשיטת ID3 TAG , זה השיטה היחידה שהסנדיסק שלי תומך בה וזה מאוד מרגיז , הרבה יותר מסובך להגיע לדיסק שאני רוצה וגם השירים בדיסקים מאבדים את הסדר המקורי שלהם , אני בהחלט מקווה שסנדיסק יכללו עידכון פירמוור שמאפשר סידור לפי תקיות.

סידור לפי ID3 הוא פשוט לא פרקטי , בעיקר בשביל אנשים שקונים דיסקים שלמים ומעבירים אותם לגן הנייד כמוני ומתעצבנים מהסדר שנהרס, או מהעובדה שיש לי REM וR.E.M. בתור 2 להקות שונות שאני לא יכול לבחור ביחד , או מהעובדה שהרבה יותר קשה לסדר את השירים בצורה המאוד הגיונית של תקיות וני חייב לשמוע אותם לפי סדר א"ב של Id3tag

פורסם

לבעיה כזו אני ממליץ על תוכנה TAG & RENAME, בכמה דקות אתה יכול לסדר חלק מהבעיות כמו:

1) לדאוג שכל ה REM ו R.E.M. יהיו אותו דבר

2) לדאוג שהשירים ימוספרו כמו שצריך (למרות שזה יותר תלוי באיך הנגן מיישם את ה ID3 TAGS)...

אני דווקה משתמש רק ב ID3TAGS וזה ממש נוח לי ומספיק לי.....

אני בספק ש SANDISK תשקיע כלכך הרבה בפיתוח של FILE BROWSING, אבל אם RIO עשו זאת, לך תדע...

פורסם

כל אחד והשיטה שלו .

קח לדוגמא את הIriver H10 שבו יש לך את שתי השיטות , ככה הלקוח תמיד יהיה מרוצה .

כמו שהזכרתי למטה ,גם אם כל הפיצ'רים לא מעניינים אותך , באייפוד אתה תוציא הרבה יותר מסביב , כמו המגן לאייפוד ( אתה לא רוצה שיישרט ) , עליו יקחו לך עוד 30 דולר , למרות שזה כבר סטנדרט בחברות אחרות לתת נרתיק .

אין טעם להתווכח איזו שיטה יותר טובה , כל אחד ו"הסטייה" שלו .

אני , כמו מילופרד קיוביקל , מעדיף את הBrowse , זה פשוט הרבה יותר נוח לי שאני יכול פשוט להעתיק לנגן שלי ואז להתסובב עם כל המוזיקה שלי במחשב כמו שהיא , בנגן .

אני לא רוצה לסדר את הTag , לא משנה כמה זה נוח , אבל זכותו של מי שכן מעדיף את השיטה להשתמש בה .

אז אני מציע שפשוט נרד מהנושא , כי אף אחד פה לא יצליח לשכנע את השני .

פורסם

בלי הכנס להמשך הריבים,

אבל עם כל הכבוד לתמיכה של נגנים אחרים ב ID3 היא לא מתקרבת אפילו לתמיכה של ה IPOD בעניין.

הרשימות ההשמעה החכמות של ה IPOD והעדכון האוטומטי שלהם ב IPOD עצמו כמו גם הממשק שבנוי לעבודה בצורה כזו אין לשום נגן אחר.

וגם למי שעובר ממיון לפי ספריות ושמות קבצים ל IPOD וצריך "לסדר" את התאגיות זה שטויות כי יש מלא וכנות לעושות את זה אוטומטית (למשל THE GODFATHER - תוכנה חינמית) שאפשר להגדיר לה בפשטות איך לעדכן את התאגיות והיא עוברת על כל העץ של ה MUSIC שלך ובכמה דקות מעדכנת את כל התאגיות לפי כל דרך שאפשר לחשוב עליה (כולל לשים למשל את שם הפולדר של תת החלוקה שמישהו החליט לעשות ב COMMENTS כדי שאחר כך אתה בשניה וחצי עושה רשימה חכמה ב IPOD)

ושוב עם כל הכבוד לכל הנגנים האחרים ה ITUNES והאינטגרציה שלו עם ה IPOD בעידכון נתונים קימה ואחורה (כמו מתי שיר הושמע לאחרונה וכמה פעימים הוא הושמע והדירוג שלו) וכמובן האפשרות לכל זה גם דרך ה WINAMP - לאוהבי ה WINAMP אין אף תוכנת סינכרון בין נגן למחשב שנותנת את כל זה בקלות כזו.

עכשיו מי שוהב לעבוד ב FILE SYSTEM סבבה - שיהיה לו בכיף אבל אל תשכחו שיש יותר משתמשי נגן MP3 משיש משתמשי מחשב שיודעים ורוצים לסדר שירים בסיפריות כשהתוכנה עושה את זה לבד (כולל הנוחות של העברת שירים מדיסקים בלחיצת כפתור אחד למחשב ואוטומטית לנגן.)

שכל אחד יקנה מה שהוא רוצה, ומי שלא צריך רדיו - לא צריך רדיו וזה שאנשים חושבים שבגלל שהם קיבלו עוד פיצ'ר גם אם הם לא צריכים אותו זה הכי פאןבוייז שיכול להיות.

פורסם

1. איזו רשימות השמעה יש לאייפוד שאין לאייריבר?

2. כבר התנסיתי בממשק של האייפוד, אולי זה בגלל שאני רגיל לעבוד עם ממשק אחר אבל לא כל כך אהבתי אותו.

נגיד שמשתמשים בגלגלת אז הכתוב על המסך כאילו נמרח כזה, לא יודע איך להסביר את זה.

עיקרון הממשק טוב, אבל מצאתי את של ה-H10 כפשוט יותר. (אולי בגלל שאני רגיל).

3. יש אנשים שפשוט לא רוצים לעבוד בטאגיות כי זה סיבוך בשבילהם לסדר טאגיות של המון שירים שיש להם על המחשב ומעדיפים ללכת דרך ספריות.

כל עוד הנגן לא תומך, לא משנה איזה תוכנה תביא שתעזור בשכתוב הטאגיות שיש להם דברים בשמשותף (כמו אמן למש), זה עדיין הרבה עבודה שעברתי אותה בעצמי.

למרות שאני טיפוס שאוהב להשתמש בטאגיות, כי זה יותר מסודר ואני אוהב את המיונים ב-H10 ופשוט קל יותר לגשת לשירים כך לדעתי, אבל עדיין יש לחשוב על הצד השני- האלה המעדיפים להשתמש בספריות וקבצים שלכך אין מענה.

4. לא יודע על הקטע של הוינאמפ, אבל כל שאר הדברים יש גם באייריבר:

שיר הושמע לאחרונה - יש.

פעמים שמיעות, ודירוגו- יש.

אני מדבר על תוכנת ה-iRiver Plus שמקבלים עם ה-H10.

5. לדעתי הפסקה האחרונה שלך (LinkTree), פשוט משהו דווקא שפאןבוי יגיד בלי להעליב.

גם אם אינך צריך איזה פיצ'ר שיש בתוך נגן מסוים, איך אתה יודע שבעתיד לא תצטרך?

יש לך מצד אחד את האייפוד, שעושה את העבודה שלו כמו שצריך.

מצד שני יש לך מכשיר שעושה אותה עבודה פחות או יותר כמו האייפוד ונוסף לכך בעל תכונות נוספות.

אינך חייב להשתמש בתכונות הנוספות, אבל טוב שיהיו שם למקרה.

מחיר של אייפוד שווה בערכו פחות או יותר למחיר של H320 נכון? אז למה לא לקבל יותר?

פורסם

לגבי 1. רשימות השמעה חכמות כלומר:

יש לי רשימת השמעה שבה יש את כל השירים שמדורגים הכי גבוהה ואני מנגן אותה ושומע מוסיקה בכיף ב IPOD.

אכשיו נניח ואיזה שהוא שיר אחד ברשימה נמאס עלי ואני מוריד לו את הדירוג לדירוג נמוך יותר (בזמן שאני שומע את השיר ב IPOD) באופן אוטומטי השיר הזה יעלם מרשימת ההשמעה הרלוונטית (כי הוא כבר לא עומד בתנאים של הרשימה) ואם נניח יש ראשימה אחרת שאליה הוא פתאום מתאים (למשל בגלל הדירוג החדש שנתתי לו) הוא יכנס לרשימה הזו אוטומטית - כאשר כל מה שאני עשיתי זה פשוט הורדתי לשיר את הדרוג.

עד כמה שאני יודע אין את זה בנגנים אחרים - אבל תקנו אותי אם אני טועה - אשמח לשמוע.

לגבי הפיסקה האחרונה אני יכול להבין מה אתה אומר - אבל אני לא שומע מוסיקה יום אחד - ואת הנגן מוסיקה הראשון שלי (וולקמן של סוני) קנו לי פני כ 17-18 שנה ובדרך היו לי גם דיסקמן ומיני דיסק ולכן אני יודע שאני לא משתמש ברדיו כי אני פשוט לא משתמש - לא שומע ולא אוהב (כנל ב LINE IN) ואני מסכים איתך שאם יבואו ויגידו לי אתה מקבל את זה בנוסף לכל הדברים שיש לך ב IPOD אני בטח לא אומר לא (אם היה IPOD עם רדיו לא היה אכפת לי שיהיה לי למרות שאני לא שומע) אבל אני חושב שעבור נגן אחר בזה שאני מקבל רדיו (או פיצר אחר שאני לא צריך) אני בעצם מפסיד דברים שיש ב IPOD שאני צריך (למשל רשימות ההשמעה החכמות ועוד דברים שחלקם הסברתי לפני כן)

פורסם

עזבו אייפוד

אין כמו ה Rio PMP300 שלי עם ה32 מגה :) עלה 210 דולר בזמנו בנמל התעופה סכיפהול בהולנד כבר 8 שנים :)

מזל שיש לו חריץ הרחבה אני עדיין משתמש כל יום באוטו עם מתאם לקסטה. מכשיר ענק 8 שנים של שימוש יום יומי ומעולם לא התקלקל לי.

וכמה הוא עולה היום?

פורסם

לגבי 1. רשימות השמעה חכמות כלומר:

יש לי רשימת השמעה שבה יש את כל השירים שמדורגים הכי גבוהה ואני מנגן אותה ושומע מוסיקה בכיף ב IPOD.

אכשיו נניח ואיזה שהוא שיר אחד ברשימה נמאס עלי ואני מוריד לו את הדירוג לדירוג נמוך יותר (בזמן שאני שומע את השיר ב IPOD) באופן אוטומטי השיר הזה יעלם מרשימת ההשמעה הרלוונטית (כי הוא כבר לא עומד בתנאים של הרשימה) ואם נניח יש ראשימה אחרת שאליה הוא פתאום מתאים (למשל בגלל הדירוג החדש שנתתי לו) הוא יכנס לרשימה הזו אוטומטית - כאשר כל מה שאני עשיתי זה פשוט הורדתי לשיר את הדרוג.

עד כמה שאני יודע אין את זה בנגנים אחרים - אבל תקנו אותי אם אני טועה - אשמח לשמוע.

לגבי הפיסקה האחרונה אני יכול להבין מה אתה אומר - אבל אני לא שומע מוסיקה יום אחד - ואת הנגן מוסיקה הראשון שלי (וולקמן של סוני) קנו לי פני כ 17-18 שנה ובדרך היו לי גם דיסקמן ומיני דיסק ולכן אני יודע שאני לא משתמש ברדיו כי אני פשוט לא משתמש - לא שומע ולא אוהב (כנל ב LINE IN) ואני מסכים איתך שאם יבואו ויגידו לי אתה מקבל את זה בנוסף לכל הדברים שיש לך ב IPOD אני בטח לא אומר לא (אם היה IPOD עם רדיו לא היה אכפת לי שיהיה לי למרות שאני לא שומע) אבל אני חושב שעבור נגן אחר בזה שאני מקבל רדיו (או פיצר אחר שאני לא צריך) אני בעצם מפסיד דברים שיש ב IPOD שאני צריך (למשל רשימות ההשמעה החכמות ועוד דברים שחלקם הסברתי לפני כן)

את רשימת ההשמעה החכמה הזאת דרך הדירוג ואיך ניתן לשנותו, יש ב-iRiver H10 שלי, בנוגע לדגמים אחרים איני יודע.

פורסם

יש הרבה יותר מה אנשים שמורידים שירים מאשר קונים דיסקים וממירים לMP3,תתמודדו עם המציאות.

ומה לעשות,לא תמיד הגירסאות מגיעות עם ID3 טיפ טופ,אז דווקא למי שלא מבין כ"כ במחשבים,יהיה יותר קשה עם האיפוד,שיעשה לו באלאגן.

אז בבקשה,תהיו מציאותיים,ועל תחיו על הנייר.

וגם כמו שרוב קודמיי אמרו,IPOD לא נחות,הוא נהפך לנחות עצם זה שהנגנים האחרים פשוט מציעים יותר.

אני אישית מאוד אוהב את הITUNES שלי,וממזמן העפתי את וינאמפ לפח.

ד"א אני לא מצאתי שום ממשק ID3 בH340 שלי :(,לפחות לא כמו של הפוד.

פורסם

D-M-X

אפשר למצוא היום באיביי את הנגן ב5-10 דולר :)

פורסם

זה מאוד שווה

גם כי הוא מחזיק 8 שנים לפי מה שאמרת

וגם כי עתיקות עולות בדרך כלל יותר מזה

פורסם

בהתחשב בזה שיש לזה רק 32 מגה פנימיים זה כלום שלא מספיק אבל אפשר להוסיף כרטיס חיצוני (של 64 מגה בייט לא יותר מזה) אבל 96 מגה מספיק (לפחות בשבילי) לאוטו שאני משמש עם מתאם קלטות.

עד שהיה לי רשיון השתמשתי בזה יום יום בדרך ל. וחזרה מבית ספר ונסיעות וכו'

בהחלט היה שווה את ה210 דולר שעלו לי בזמנו לפני 8 שנים.

וזה גם חלק מההסטוריה כי אם אני לא טועה זה הנגן אם פי הראשון שיצא לשוק :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים