עבור לתוכן

במה מתבטאת הנחיתות של נגני הIPOD יחסיתלנגנים אחרים?

Featured Replies

פורסם

ולא רק.. בארה"ב למשל קונים אותו גם בגלל האינטגרציה החזקה עם החנות ONLINE של ITUNES שאתה יכול להוריד ישירות שירים...

וגם אנשים שלא יודעים מה זה מחשב, יכולים בקלות להכניס את השירים בקלות ל ITUNES, לדרג אותם ולסנכרן בלי להבין מה זה בקלות מול הנגן...

• תגובות 92
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בארה"ב קונים את זה בעיקר לפוזה...

כל מה שאמרת עכשיו, יש גם לאייריבר... PLAY FOR SURE...

פורסם

אתה יכול לטעון עד מחר ש-file browse זה חרא, אבל זאת עובדה שבלי זה, כמו שכבר אמרתי, בשבילי הנגן לא שמיש לחלוטין.

ולמקרה שיש פה מישהו שעדיין לא יודע - הנגנים של אייריבר כוללים את ה-file browse בנוסף ל-id3 tag database (בדיוק כמו שיש באייפוד, כולל כל החלוקה ואפשרויות החיפוש) - לא במקום.

פורסם

אולי דיי כבר עם החארטה הפאנבויית הזאת ?

האייפוד המעפן הזה אפילו לא יודע להציג קבצים בצורת file browser נורמלי. נגן שלא מאפשר את זה - בשבילי - הוא לחלוטין לא שמיש כי אני לא יכול למצוא בו את הקבצים שלי כפי שהם מסודרים במחשב ואני רגיל למצוא אותם ב-WinAMP.

אז עכשיו תגיד שאחרי עבודה על כל טגי ה-ID3 של הקבצים אפשר לגרום לו להציג הכל אותו דבר...

דבר ראשון, זה בכלל לא נכון ולא אפשרי. כי יש לי ספריית "general" שמחולקת לתת-סיפריות לפי ז'אנרים, ושם יש שירים שונים של זמרים שונים, והרבה פעמים של זמרים משותפים (x feat y וכו'). וזה לחלוטין בלתי אפשרי לסדר את זה באייפוד באותה צורה.

וזה עוד בלי לדבר על העובדה שבאייריבר שלי אני יכול לסדר את הקבצים לפי תאריך, כמו שאני תמיד עושה ב-WinAMP כשאני רוצה לשמוע נגיד את 5 השירים האחרונים שהוספתי לסיפריה שכוללת עשרות\מאות שירים... ולמצוא אותם לפי שם זה לא מעשי (מה גם שלפעמים אני אפילו לא זוכר את השם שלהם..).

דבר שני, גם אם נניח זה היה אפשרי (וזה לא), למה שאני אעשה את זה ?

אשקיע הרבה מאמץ, אוותר על פיצ'רים נוספים (וזה לא רלוונטי אם אני משתמש בהם או לא), ואשלם אותו מחיר (או אפילו יותר) לעומת נגן שנותן לי הכל מהכל - באותו מחיר...

אני שואל - למה ?!

1. באייפוד יש אפשרות לשמוע את 5 השירים האחרונים שנוספו וזאת ע"י יצירת Smart Playlist ב-iTunes שתכלול את חמשת השירים האחרונים שנוספו..וכך כל פעם שיתווספו שירים הרשימה תשתנה. אפשר לעשות עוד המון דברים עם ה-Smart Playlists האלה: רשימה שכוללת אמן מסויים, שם מסויים או צירוף אותיות או מילה (לדוגמא - המילה .feat על מנת להציג את כל השירים שהם שילוב של מספר אמנים תחת רשימת השמעה אחת), מספר פעמים שהשיר הושמע - ואפילו ליצור רשימות השמעה עפ"י bit rate, שנת יציאת האלבום וכו'.

לי באייפוד יש מספר רשימות השמעה שבהחלט מספקות את כל מה שאמרת שהאייפוד לא יכול לספק (Top Rated, Recently Added, רשימות השמעה לפי הרכב מסויים, רשימות השמעה של אלבומים, ג'אנרים ועוד כל מיני דברים נחמדים שה-iTunes מאפשר לי לעשות.

פתרנו את הבעיה הזאת?

עריכה: מצורפת תמונה שמדגימה עד כמה זה קל (לקח לי בדיוק חצי שניה ליצור את הרשימה שמוצגת בתמונה).

[attachment deleted by admin]

פורסם

פתרנו את הבעיה הזאת?

לא..... כשזה יקח את X הקבצים האחרונים שנוספו זה יערבב לי סיפריות.

שוב - אני רוצה WinAMP נייד. זה הכל. כל ניסיון לשנות את זה רק פוגע.

למה לנסוע מהרצליה לנתניה דרך באר-שבע ?

דרך אגב,

זה ממש טיפשי שאתה מייחס את כל האפשרויות האלה לנגן האייפוד... זאת בסה"כ תוכנה לניהול Playlists ומאגרי שירים. מי שצריך את זה, יש עשרות תוכנות כאלה, וגם טובות יותר מה-iTunes. זה ממש לא מונופול של אפל והאייפוד....

פורסם

יערבב ספריות? O_o

כדי להנות מהנוף?  ;D

אני לא מייחס את האפשרויות האלה לאייפוד או לאייטונס. אתה אמרת שאתה יכול לעשות X דברים עם ה-iRiver שך וה-Winamp - אז אני הראתי שאני עושה את אותו הדבר (+,-) עם האייפוד והאייטונס...איזה מין חשיבה דבילית

פורסם

לא הבנתי מה מצחיק אותך.... :-\

כן, יערבב סיפריות...

כשאני מתכוון לזה שאני רוצה לשמוע את 5 השירים האחרונים שהוספתי, אני מתכוון בסיפריה ספציפית (נניח, תת-סיפריית ה"פופ-רוק" שלי ב-general). אני לא רוצה לראות שם קבצים חדשים שנוספו בסיפריות אחרות...

WinAMP נייד, כבר אמרתי ?

אני לא רוצה שישנו לי את צורת הגישה לשירים. לא רוצה. זה לא ש"אני לא משתמש בזה" - זה מפריע. מפריע.

לשלם בשביל זה עוד כסף, ואז להילחם בשביל לחזור לצורה המקורית ? איפה ההיגיון ?

*תמונה של מישהו שנוגע עם יד ימין באוזן שמאל, ומעביר אותה מאחורי הראש*

פורסם

הבנתי...

כנראה לא הסברתי נכון. כשאני יוצר SmartPlaylist שהמטרה שלה היא להראות את השירים האחרונים שנוספו, יש אפשרות נוספת - "Contains" מילה מסויימת. ז"א - אם אני רוצה רשימת השמעה שתציג לי רק 3 שירים אחרונים שנוספו של הלהקה Pink Floyd, אז אני אומר לו ליצור רשימת השמעה של שלושת השירים האחרונים שנוספו שכוללים את הצירוף "Pink Floyd". אותו הדבר אני יכול לעשות לא רק עם להקה אם זמר מסויים, אלה עם ז'אנר, אלבום, שנה וכו'.

מצורפת תמונה שמראה איך זה בנוי (משום מה יש לי הרגשה שאתה פשוט מסרב להאמין למה שאני מציג)..

ד"א:

אני לא מייחס את האפשרויות האלה לאייפוד או לאייטונס. אתה אמרת שאתה יכול לעשות X דברים עם ה-iRiver שך וה-Winamp - אז אני הראתי שאני עושה את אותו הדבר (+,-) עם האייפוד והאייטונס...איזה מין חשיבה דבילית

משהו אחרון - זה שאתה כל כך סגור על שימוש מקביל ל-Winamp זו בעיה שלך. זה לא אומר שנגן מסוים הוא לא שימושי בגלל שאתה חושב שהתוכנה היחידה לאירגון מוזיקה זו Winamp (שד"א היא לא רעה בכלל...פשוט אף פעם לא התעמקתי בה אז אני לא יכול להבין את "ההתמכרות" שלך...)

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה עדיין לא פותר את הבעיה.

ושוב - בפעם המיליון (ובאמת שנמאס לי לחזור על זה...)

אני לא רוצה שישנו לי את צורת הגישה לשירים. לא רוצה. זה לא ש"אני לא משתמש בזה" - זה מפריע. מפריע.

לשלם בשביל זה עוד כסף, ואז להילחם בשביל לחזור לצורה המקורית ? איפה ההיגיון ?

*תמונה של מישהו שנוגע עם יד ימין באוזן שמאל, ומעביר אותה מאחורי הראש*

פורסם

אבל אתה לא עושה את זה דרך הנגן אלא דרך המחשב, לפי מה שהבנתי באייריבר של מילפורד קיוביקאל זה בנגן עצמו.

פורסם

משהו אחרון - זה שאתה כל כך סגור על שימוש מקביל ל-Winamp זו בעיה שלך. זה לא אומר שנגן מסוים הוא לא שימושי בגלל שאתה חושב שהתוכנה היחידה לאירגון מוזיקה זו Winamp (שד"א היא לא רעה בכלל...פשוט אף פעם לא התעמקתי בה אז אני לא יכול להבין את "ההתמכרות" שלך...)

אתה, כבן אדם פרטי לא מצליח להסתדר עם משהו אחר שהוא לא Winamp - אוקיי, אולי זה היתרון שלך או החיסרון - לא נריב על זה .

מה שבטוח, האייפוד לא מתאים לך. זה לא אומר שהוא גם לא מתאים לשאר חברי הפורום ש"פתוחים" לתוכנות אחרות.

פורסם

לא, לא, אתה לא מבין. הנגנים של אייריבר כוללים את שתי השיטות.

מי שקונה אייפוד, לעומת זאת, מוגבל לשיטה אחת בלבד - וזאת שיטה שרוב האנשים צריכים "להתרגל עליה מחדש" כי מה לעשות, רוב האנשים שקונים נגן MP3 מבוסס הרדיסק זה כאלה שיודעים להשתמש במחשב ויש להם כבר אוסף MP3-ים גדול שהם שומעים דרך המחשב (file browse..) באופן קבוע.

הנגן הוא לא מרכז העולם. הוא בסה"כ אמצעי לקחת את אוסף השירים שלי איתי כשאני on the go. הוא לא צריך להמציא מחדש את הגלגל. הוא צריך להשתמש באותו "גלגל" שאני כבר מכיר ומשתמש בו דרך קבע.

פורסם

כי מה לעשות, רוב האנשים שקונים נגן MP3 מבוסס הרדיסק זה כאלה שיודעים להשתמש במחשב ויש להם כבר אוסף MP3-ים גדול שהם שומעים דרך המחשב (file browse..) באופן קבוע.

אתה טועה - נגני MP3 הם כבר מזמן נחלת הכלל, לא פעם ראיתי ילדים צעירים מסתובבים עם הנגנים היותר זולים שיש כרגע בשוק (לא פלאש - הארדדיסק).

ולא, אני לא גר בדניה או איפושהו...

האייפוד ואייטונס קיימים כבר קרוב ל-5 שנים. הגלגל לא הומצא עכשיו. 5 שנים זה מספיק זמן בשביל ללמוד להשתמש בשיטה מסויימת (שלדעתי, היא נוחה יותר מהשיטה הקודמת).

פורסם

לא, לא, אתה לא מבין. הנגנים של אייריבר כוללים את שתי השיטות.

מי שקונה אייפוד, לעומת זאת, מוגבל לשיטה אחת בלבד - וזאת שיטה שרוב האנשים צריכים "להתרגל עליה מחדש" כי מה לעשות, רוב האנשים שקונים נגן MP3 מבוסס הרדיסק זה כאלה שיודעים להשתמש במחשב ויש להם כבר אוסף MP3-ים גדול שהם שומעים דרך המחשב (file browse..) באופן קבוע.

הנגן הוא לא מרכז העולם. הוא בסה"כ אמצעי לקחת את אוסף השירים שלי איתי כשאני on the go. הוא לא צריך להמציא מחדש את הגלגל. הוא צריך להשתמש באותו "גלגל" שאני כבר מכיר ומשתמש בו דרך קבע.

ונמאס לי לחזור על עצמי, אז ברשותך אני לא אגיב יותר בנושא כל עוד אין לך משהו קונקרטי להגיד...

נ.ב.

זה שהם היו "ילדים צעירים" אומר שהם לא יודעים להשתמש במחשב ? אני מכיר הרבה מאוד ילדים בני 12 ש"מבינים במחשבים" הרבה יותר ממבוגרים בני 40..

מי ש"לא יודע מה זה מחשב", גם לא יודע מה זה MP3, ואין לו אוסף שירים בפורמט MP3 להעביר לנגן... על אחת כמה וכמה באייפוד, שאפילו יכולת הקלטה (כדי לעשות בו שימוש כמו מינידיסק, נניח) אין לו..

פורסם

אוף, עכשיו אין לי למי להציק  :smile1:

ואני מכיר אנשים בני שמונים שלא מצליחים ללעוס בוטן - מה לעזאזל הקשר?! :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים