עבור לתוכן

התלבטות בנוגע לכמה מצלמות - עזרה בפנים :)

Featured Replies

פורסם

ככה, כבר כמה ימים אני משווה מחירים ומצלמות והגעתי לחמשת האחרונות :

1. Nikon Coolpix 5600

2. Konica Minolta Z20

3. Canon A520

4. Sony P93

5. Opympus IR-500

אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על אחת מכולם . אני מחפש איכות צילום גבוה, צילום טוב בחושך וגם מצלמה עמידה וטובה.

תודה מראש לעוזרים.

  • תגובות 33
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על אחת מכולם . אני מחפש איכות צילום גבוה, צילום טוב בחושך וגם מצלמה עמידה וטובה.

אף אחת מהן. אם אלה הדרישות, אז הפוג'י F10 לא רואה אותן ממטר. תתחדש! :xyxthumbs:

פורסם

מה התקציב שלך?

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין כמו שאתם רואים התקציב נע סביב ה1300 למצלמה בלבד. כרטיס זיכרון ירכש לחוד.

אפשר לחרוג אבל עד 1350 לא משהו מוגזם .

ולכן אני שואל איזה מהמצלמות הרשומות נחשבת לטובה ביותר?

פורסם

בשיטת האלימינציה:

האולימפוס מגיעה עם עדשה שמתחילה ב-40mm, לסוני עדשה שמתחילה ב-38mm. שתיהן לא מספיק רחבות. לקאנון יש full-press lag ארוך מאוד (0.9 שניה, מול 0.6 שניה בניקון, 0.7 שניה במינולטה ו-0.1 עד 0.3 שניה במצלמות אחרות שלא ברשימה שלך). למינולטה יש EVF, דבר שמאוד מקשה על צילום במקומות חשוכים.

אם אתה מתעקש רק על מצלמות מהרשימה הזו, הניקון תהיה הכי מתאימה בשבילך, למרות שיש לה חיסרון אחד משמעותי לצילומי לילה - אי אפשר לכוון את רגישות החיישן.

במקומך הייתי דוחה את הקניה, או מנסה לגייס עוד כמה מאות שקלים ל-F10 (או קונה אותה בתשלומים).

פורסם
  • מחבר

ה F10 עם זום קצר מדיי וגם היא לא רלוונטית עבורי כי המחיר ההתחלתי שלה הוא 1850 ש"ח.

אם אני אעלה את התקציב לאיזור ה1500 , מה אז יהיה כדי לי לקנות ?

שמעתי ביקורות טובות על הZ3 , וגם על הS1 אבל על הS1 אני לא רוצה ללכת כי היא רק 3.2 מגה פיקסל.

*עריכה*

מה דעתכם לגביי ה Pentax S5i , מצלמה טובה?

פורסם

ה F10 עם זום קצר מדיי וגם היא לא רלוונטית עבורי כי המחיר ההתחלתי שלה הוא 1850 ש"ח.

אני מבין שהמחיר גבוה מהתקציב שלך, אבל איך הזום שלה לא מספיק ארוך? לפוג'י יש זום קצת יותר ארוך מהניקון וכמעט זהה באורכו לסוני ולאולימפוס. אם הזום של הפוג'י לא מספיק ארוך בשבילך אז שלוש המצלמות האלה גם כן לא היו צריכות להיות ברשימה שלך.

פורסם

מה שנכון נכון רמת הרעשים של הפוגי ב-ISO גבוה פשוט מדהימה...

השאלה האם ניתן לכוון ידנית שם את ה-ISO?

כי שמתי לב שאין שם מצבי חשיפה ידנית...

אחרת היא לא שווה כי ממילא מצלמות היום אוהבות לבחור ISO נמוך...

עריכה: צריך לקוות אבל שפוגי סוף סוך לא פישלו במערכות החשיפה+המיקוד שלהם כפי שהם עושים הרבה פעמים...

פורסם

לצילום בחושך, באמת הפוג'י עולה על כולם.

אבל יש לה כל מיני

מגרעות

- אין שליטה ידנית על צמצם ותריס

- אין פוקוס ידני

- אין עינית רגילה

- משתמשת ב- xD (עלות גבוהה שאיננה מוצדקת)

- מאקרו לא משהו

בקיצור בשביל לבחור מצלמה אתה צריך בדיוק להגיד מה אתה רוצה לצלם, ולמה השימושים.

למשל: נופים, מאקרו, בעלי חיים אנשים וכו'...

פורסם

- אין שליטה ידנית על צמצם ותריס

זה אולי הדבר הכי מוערך יתר על המידה במצלמות קומפקטיות. בניגוד למצלמות DSLR ששם שליטה כזו הכרחית ושימושית מאוד, החיישן הקטן במצלמות קומפקטיות גורם לזה שמה שלא תעשה תמיד יהיה לך עומק שדה גדול. נסה לצלם במצלמה קומפקטית תמונת פורטרייט בצמצם הכי פתוח מול הכי סגור ותראה שההבדל ממש זניח.

- אין פוקוס ידני

עוד תכונה מוערכת יתר על המידה. גם כאן, בניגוד למצלמות DSLR שבהן יש עינית אופטית איכותית, במצלמות קומפקטיות הפוקוס מתבצע באמצעות מסך LCD שמראה כמות פרטים מזערית. גם אם משתמשים בהגדלה של חלק מהתמונה, קשה מאוד עד בלתי-אפשרי לפקס ככה כמו שצריך. אם תנסה לפקס עם מצלמת רפלקס תראה כמה שזה קל, נוח ומדוייק לעומת מצלמות קומפקטיות.

- אין עינית רגילה

זה באמת חיסרון.

- משתמשת ב- xD (עלות גבוהה שאיננה מוצדקת)

פעם זה היה חיסרון גדול, אבל מאז המחירים ירדו מאוד. כרטיס xD בגודל של 128MB אפשר לקנות היום ב-100 ש"ח. לא סכום שצריך לשבור בשבילו קופת חיסכון.

- מאקרו לא משהו

7.5 ס"מ זה לא 1 ס"מ כמו במצלמות של ריקו, אבל זה מספיק ברוב המקרים.

פורסם

העינית האופטית זה דווקא לא כזה חיסרון כי אני בחודש שיש לי תאי95 צילמתי אולי פעם 1 בעינית.

דווקא השליטה ידנית זה חיסרון בולט , למרות שבאמת אין הרבה הבדל בין צמצם הכי נמוך להכי גבוה (דווקא יש הבדל בזום הכי גבוה אבל לא משנה) , אני יכול הלגיד מניסון שהיתה לי מצלמה אוטומטית רק עם פיצוי חשיפה זה היה סיוט לצלם איתה בחלק מהמקרים כי מה שלא תעשה ואיך שלא תשחק עם הפיצוי חשיפה בחיים לא תגיע לחשיפה המדויקת שאתה רוצה.

והמקרו דווקא לדעתי זה די חשוב אפילו ה5 ס"מ מקרו שיש לי די מגביל

פורסם

קודם אתה אומר ששליטה ידנית זה חיסרון בולט ואז אתה אומר שבלי זה לא תגיע לחשיפה רצויה

אולי תחליט?

פורסם

מדברים על האף10 לא ? אין לה שליטה ידנית ... יפה ; אז זה חסרון בולט

פורסם

דווקא השליטה ידנית זה חיסרון בולט , למרות שבאמת אין הרבה הבדל בין צמצם הכי נמוך להכי גבוה (דווקא יש הבדל בזום הכי גבוה אבל לא משנה) , אני יכול הלגיד מניסון שהיתה לי מצלמה אוטומטית רק עם פיצוי חשיפה זה היה סיוט לצלם איתה בחלק מהמקרים כי מה שלא תעשה ואיך שלא תשחק עם הפיצוי חשיפה בחיים לא תגיע לחשיפה המדויקת שאתה רוצה.

אתה מבלבל בין שליטה ידנית (M) וחצי-ידנית (A/S או AV/TV) לבין מצבי מדידות אור (Spot/CW/Evaluative וכדומה). הראשון לא משפיע על דיוק החשיפה, אלא על עומק שדה ויכולת הקפאת תנועה. מדידת האור דווקא מאוד משפיעה על דיוק החשיפה, אבל היא *כן* כלולה בהרבה מצלמות שלא מאפשרות שליטה ידנית על חשיפה - כולל למשל בפוג'י F10 ובריקו R1.

אגב, חשיפה ידנית (M) יכולה להשפיע על דיוק החשיפה במקרים שבהם מתעלמים ממה שמד-האור של המצלמה ממליץ, אבל המשמעות של זה זהה בעצם לשימוש בפיצוי חשיפה במצבי חשיפה אחרים.

מדברים על האף10 לא ? אין לה שליטה ידנית ... יפה ; אז זה חסרון בולט

אז זהו, שבקומפקטיות זה חיסרון די קטן. איכות התמונה הטובה שיש ל-F10 ב-ISO גבוה הרבה יותר משמעותית לתוצאות הסופיות.

פורסם

אז לא שווה לקחת את הF10 אם אין שליטה ידנית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים